Με… κλάδο ελιάς και μήνυμα συνεργασίας
Πρώτη συνάντηση προχθές του Νίκου Πατσαρίνου με δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
Μια διαφορετική πολιτική σε σχέση με τα μέχρι πρότινος ειωθότα εγκαινιάζει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, «Πελοπόννησος Πρώτα».
Έτσι, παρά τις ιδεολογικές διαφορές, η παράταξη που στηρίχθηκε, κατά κύριο λόγο, από το ΣΥΡΙΖΑ, στέλνει με ανακοίνωσή της σαφές μήνυμα διάθεσης για συνεργασία με τους δημάρχους της Μεσσηνίας, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους πρόσκεινται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων του νομού.
Η «Πελοπόννησος Πρώτα», με επικεφαλής πλέον τον Νίκο Πατσαρίνο, αποφάσισε, παρά τις ιδεολογικές  και πολιτικές διαφωνίες, να κινηθεί εφεξής συνθετικά, προωθώντας λύσεις στα μείζονα προβλήματα της περιοχής.
Σε μια δύσκολη συγκυρία τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και πολιτικές μπορούν να δώσουν λύσεις σε πολλά θέματα. Παράλληλα, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στέλνει κι ένα μήνυμα γενικής συσπείρωσης. Βέβαια, μένει να δούμε αν αυτή η προσπάθεια βρει θετικούς ακροατές και στις δημοτικές παρατάξεις που υποστηρίχθηκαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές από το ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα αντιπολιτεύονται τις Δημοτικές Αρχές.
Το δελτίο Τύπου της περιφερειακής παράταξης έχει ως εξής: «Την Πέμπτη 16 Απριλίου αντιπροσωπεία της παράταξης “Πελοπόννησος Πρώτα”, αποτελούμενη από τους Νίκο Πατσαρίνο, Στέλλα Σωφρονά-Καρλαύτη και Γιάννη Ασημακόπουλο, συναντήθηκε με το δήμαρχο της Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα. Σκοπός της συνάντησης ήταν η από κοινού αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων στον πρώτο και δεύτερο βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Υπήρξε εκτενής ενημέρωση από το δήμαρχο για τα θέματα που απασχολούν το Δήμο Καλαμάτας και συζητήθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας του “Καλλικράτη”, της διαχείρισης των απορριμμάτων, των προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ΣΕΣ, των μεγάλων οδικών αξόνων, των προγραμματικών συμβάσεων και των εκδηλώσεων στο τομέα του τουρισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού, προκειμένου να υπάρξουν τα μέγιστα αποτελέσματα σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.
Η “Πελοπόννησος Πρώτα” δεσμεύεται ότι ο διάλογος με το Δήμο Καλαμάτας και τους υπόλοιπους Δήμους της Μεσσηνίας για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας και αφορούν στην κοινωνία της Μεσσηνίας,  θα είναι συνεχής και δημιουργικός».
tharrosnews.gr