Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Επιτραπέζιο παιχνίδι «Οι Μόθωνες»

Επιτραπέζιο παιχνίδι «Οι Μόθωνες»
Γράφτηκε από την 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Επιτραπέζιο παιχνίδι «Οι Μόθωνες»
 
«Οι Μόθωνες» είναι ένα νέο επιτραπέζιο παιχνίδι, αφιερωμένο στην τοπική ιστορία της Μεθώνης, το οποίο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές Τετάρτη το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης.
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «πρόκειται για ένα κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι που παίζεται πάνω σε διαδρομές του Κάστρου της Μεθώνης, με κάρτες γνώσεων της τοπικής ιστορίας, κάρτες ανατροπών, κάρτες στρατηγικής, πιόνια που αναπαριστούν πολεμιστές της εποχής και ζάρια. Στόχος του κάθε παίκτη είναι, ξεκινώντας από την κεντρική βόρεια είσοδο του κάστρου, να φτάσει πρώτος μέχρι το "Μπούρτζι". Το παιχνίδι είναι έτσι διαρρυθμισμένο που απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων, με κοινό στόχο αλλά διαφορετικές κάρτες, ανάλογα με το γνωστικό τους επίπεδο».
Βασικός συνεργάτης του σχολείου στο στήσιμο του παιχνιδιού -συνεχίζει η ανακοίνωση- ήταν ο βιολόγος καθηγητής Θεόδωρος Καλαϊτζής, ο οποίος παρουσίασε το παιχνίδι στην εκδήλωση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου τον τίμησε γι’ αυτή του την προσφορά.
Στην εκδήλωση κύρια ομιλήτρια ήταν η σχολική σύμβουλος της 5ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Μεσσηνίας, Καλλιόπη Τσαουσίδου που αναφέρθηκε στον παιδαγωγικό χαρακτήρα της τοπικής ιστορίας. Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου Διονύσης Ψαλλίδας αναφέρθηκε στις φάσεις υλοποίησης του προγράμματος της τοπικής ιστορίας της Μεθώνης.
Η τελετή έκλεισε με τον «Υμνο της Μεθώνης» από τη χορωδία του σχολείου, και ακολούθησε δεξίωση που είχε ετοιμάσει ο Σύλλογος Γονέων. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/perivallon-paideia-syllogoi/item/64906-epitrapezio-paixnidi-mothwnes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου