Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Επειτα από 813 χρονια με τιμες Αρχηγού Κράτους η Αγια Ελένη στην Ελλάδα


Επειτα από 813 χρονια με τιμες Αρχηγού Κράτους η Αγια Ελένη στην Ελλάδα 

 Με συνοδηγὀ τον φιλο πρόεδρο του εν Αθήναις συνδέσμου Κορωναίων ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΕΛΕΗΣΤΡΙΑ κ Β Αποστολὀπουλο επισκεφθήκαμε το βραδυ της Παρασκευής το σκήνωμα της Αγιας Ελένης στον ιερο ναο Αγιας Βαρβάρας
Χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα αναμένεται να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, που εχει φθάσει από τη Βενετία στην Αθήνα την Κυριακή 14 Μαΐου. Είναι η πρώτη φορά που το ιερό λείψανο βγαίνει εκτός Βενε...τίας, όπου φυλάσσεται.
Η υποδοχή του ιερού σκηνώματος και του μεγαλύτερο σωζόμενου τεμαχίου τιμίου Σταυρού , εγινε με τιμές αρχηγού κράτους,
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας, επίσκοπο Φαναρίου Αγαθάγγελο, το ιερό λείψανο μεταφέρθηκε στην Ελλάδα στις 14 Μαΐου από τον ναό της Αγίας Ελένης στο ομώνυμο νησί στη Βενετία. Μαζί του μεταφέρθηκε και τεμάχιο Τιμίου Ξύλου με τα Αχραντα Πάθη του Χριστού, που αποθησαυρίζεται στον Θησαυρό της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στη Βενετία. Το ιερό σκήνωμα και το τίμιο ξύλο θα εκτεθούν σε προσκύνημα στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο δήμο της Αττικής, από 14 Μαΐου έως 15 Ιουνίου.
Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του ιερού σκηνώματος στην Αθήνα, θα τελούνται πρωινές και απογευματινές ακολουθίες και αγρυπνίες.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου