Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Η Χώρα γιόρτασε τον Αγιο Δημήτριο τον Χωραΐτη

Η Χώρα γιόρτασε τον Αγιο Δημήτριο τον Χωραΐτη  






Τη μνήμη του προστάτη και πολιούχο της Νεομάρτυρα  Αγίου Δημητρίου του Χωραΐτη εόρτασε χθες το πρωί η Χώρα, οι κάτοικοι της κωμόπολης αλλά και της ευρύτερης Περιοχής  του δημου Πυλου Νέστορος .
 Χθες το πρωί τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομος. Στη συνέχεια, ακολούθησε λιτανευση  των ιερων  λειψάνων, και της εικόνας του αγίου στους κεντρικούς δρόμους της Χώρας, υπό τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πύλου-Νέστορος και μαθητών των σχολείων.
Στη χθεσινή εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρέστησαν, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος κ Δημήτρης Καφαντάρης, η βουλευτής κ  Γιώτα Κοζομπόλη, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ  Ελένη Αλειφέρη, ο τ. υπουργός κ  Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο τ. βουλευτής κ Δημήτρης Σαμπαζιώτης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου κ Δημήτρης Τριγώνης, ο αστυνομικός διευθυντής Μεσσηνίας  κ Παναγιώτης Πούπουζας, ο διοικητής της Π.Υ. Υπηρεσίας Γαργαλιάνων κ  Κώστας Γεωργακόπουλος, οι πολιτευτές  κ Λεωνίδας Φιλιππόπουλος και κ  Μίλτος Χρυσομάλλης καθώς και πλήθος πιστών.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου