Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

εφτασε μεχρι την Πυλο !!!!! και εξέπεμψε SOS .....

Στην Πύλο ρυμουλκήθηκε το σκάφος με τους 120 μετανάστες, που εξέπεμψε SOS (φωτογραφίες)Γράφτηκε από την 
 
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές στην Πύλο, καθώς λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι κατέπλευσε ρυμουλκούμενο ένα σκάφος με περίπου 120 μετανάστες.
 Το σκάφος αυτό εξέπεμψε SOS χθες βράδυ και ενώ έπλεε στα ανοιχτά της Μεθώνης. Υπήρξε κινητοποίηση και εστάλη βοήθεια στην περιοχή. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οι περισσότεροι από τους μετανάστες είναι από τη Συρία και το Αφγανιστάν χωρίς ακόμα να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία. Η υποδοχή έγινε  στο μόλο της Πύλου και αφού ολοκληρωθεί η καταγραφή τους και η παροχή πρώτων βοηθειών αναμένεται να οδηγηθούν προσωρινά στο Κλειστό Γυμναστήριο της Πύλου.
14:25: Μεταξύ των μεταναστών πάντως υπάρχουν σύμφωνα με πληροφορίες αρκετές εγκυμονούσες γυναίκες, αλλά και παιδιά, γεγονός που καθιστά την κατάσταση ακόμα πιο κρίσιμη. Σε λίγο αναμένεται να ξεκινήσει από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας όχημα με είδη πρώτης ανάγκης και τα απαραίτητα για τις εγκύους και τα παιδιά με μέριμνα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

 Ηδη γιατροί από το Κέντρο Υγείας Πύλου παρέχουν τις πρώτες βοήθειες και εκτιμούν την κατάσταση της υγείας των μεταναστών. Αξίζει να σημειωθεί ότι κλήθηκε ιατρικό προσωπικό πέραν αυτών που εφημερεύουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου