Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Η πίτα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Η πίτα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ο Π. Τατούλης και ο Τσε Γκεβάρα… !!!!
    «ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΡΓΟ»
    Ως πολιτικός που βρίσκεται πάνω και έξω από κόμματα και ιδεολογίες, παρουσίασε τον εαυτό του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά την κοπή της πίτας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, που έγινε το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Α. Κουμουνδούρος»…
    Τώρα που ο κόσμος κατηγορεί τα κόμματα ως υπεύθυνα για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί η κοινωνία και η χώρα, ο περιφερειάρχης φτιάχνει για τον εαυτό του μια εικόνα υπερκομματική, προκειμένου να ζητήσει την ψήφο των Πελοποννήσιων στις περιφερειακές εκλογές του Μάη.
    Ο κ. Τατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ο διαχωρισμός των πολιτών σε δεξιούς, αριστερούς, κεντροαριστερούς και κεντροδεξιούς ήταν μια ιδιοτελής προσπάθεια πολιτικών και κομμάτων, προκειμένου να κρατήσουν τους κομματικούς τους στρατούς και να στηρίξουν τα συμφέροντά τους.
    Ο περιφερειάρχης είπε ότι σήμερα οι πολίτες, κάτω από την πίεση της κρίσης, ζητούν πολιτικούς που να λένε όχι στον άκρατο και άκριτο λαϊκισμό, που να είναι λογικοί, να έχουν όραμα και βαθιά πίστη στο σχέδιο και το στόχο τους.
    Απαντώντας δε στον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Δημήτρη Λιβά, που κάλεσε τους συναδέλφους του «το κομμάτι μας στην πίτα να μην περιμένουμε να μας το μοιράσουν άλλοι, πρέπει να αγωνιστούμε και να το διεκδικήσουμε», είπε ότι «οι πολίτες σήμερα δεν χρειάζονται πρότυπα τύπου Τσε Γκεβάρα» αλλά «θέλουν ανθρώπους λογικούς που θα λένε την αλήθεια».
    Ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι η περιφερειακή αρχή του διαθέτει σχέδιο, όραμα και πίστη, γι’ αυτό και υποστήριξε ότι έχει επιτύχει πολλά. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι στην Περιφέρεια γίνονται έργα 580 εκατ. ευρώ, ότι με δικές του ενέργειες δημιουργήθηκε ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την περιφέρειά μας με 140 εκατ. ευρώ κ.λπ Πρόσθεσε ακόμη ότι η περιφερειακή αρχή όχι μόνο δεν στηρίχθηκε αλλά αντίθετα συνάντησε μεγάλα εμπόδια, κάνοντας αναφορά στους δύο πρώην γραμματείς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Τάσο Αποστολόπουλο και Μανώλη Αγγελάκα, επειδή ο πρώτος δεν συνεργάστηκε με την Περιφέρεια για το ΕΣΠΑ και ο δεύτερος επέκρινε την περιφερειακή αρχή για εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ ενώ είχαν εξαντληθεί οι διαθέσιμοι πόροι.
    Ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, πριν από την κοπή της πίτας συνεχάρη τους υπαλλήλους των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, τονίζοντας ότι ανταπεξήλθαν στα αυξημένα καθήκοντά τους με ποιοτική δουλειά, βοηθούν καθοριστικά στο τεράστιο, όπως είπε, έργο που επιτελείται και αυτά ενώ ο αριθμός των εργαζομένων μειώνεται συνεχώς.
    Η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, σημείωσε ότι πράγματι γίνεται τεράστιο έργο, χάρη στη συμβολή των εργαζομένων και των Υπηρεσιών, υπογράμμισε όμως ότι αυτό το έργο οφείλεται πρώτα απ’ όλα στον περιφερειάρχη για όσα έχει πετύχει, κάνοντας αναφορά στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα που εξασφαλίστηκε αποκλειστικά για την περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως και στο μεγάλο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.
    Στ.Μ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου