Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Η Καλαμάτα γιορτάζει την Υπαπαντή, παρουσία Δ. Αβραμόπουλου

Η Καλαμάτα γιορτάζει την Υπαπαντή, παρουσία Δ. Αβραμόπουλου Γράφτηκε από την 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Την πολιούχο της Υπαπαντή του Χριστού γιορτάζει αύριο η Καλαμάτα, με επισημότητα και κατάνυξη. Παρά το βροχερό καιρό που αναμένεται, στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα πρόκειται να παραστεί πλήθος πιστών από πολλές περιοχές της χώρας. Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Σήμερα Σαββάτο παραμονή της γιορτής, θα τελεσθεί στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής πολυαρχιερατικός εσπερινός. Αύριο το πρωί θα τελεστεί ο όρθρος και πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, με το πέρας της οποίας, γύρω στις 11, θα ξεκινήσει η λιτάνευση της εικόνας της Υπαπαντής στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα καταστήματα στην Καλαμάτα θα μείνουν ανοιχτά σήμερα Σάββατο έως τις 9 το βράδυ και αύριο θα ανοίξουν μετά το τέλος της λιτανείας έως τις 9 το βράδυ.
Στις εκδηλώσεις θα συμμετέχουν οι μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Ρεθύμνης Ευγένιος, Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Χίου Μάρκος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων. Αναμένεται να παραστούν οι γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλαος Κανελλόπουλος και Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής, άλλοι πολιτικοί άρχοντες, καθώς και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/33011-kalamata-ypapanti-avramopoulos
 

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης ο Δ. Αβραμόπουλος για τη μεγάλη αυριανή εορτή

Τελευταία Ενημέρωση: 01/02/2014
Τη μεγάλη εορτή της Υπαπαντής του Χριστού ετοιμάζεται να πανηγυρίσει η Καλαμάτα, παρά τις προβλέψεις για καιρό βροχερό. Οι θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και κορυφώνονται σήμερα παραμονή της εορτής με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερή Αγρυπνία, στο φερώνυμο Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό.
Αύριο, κύρια ημέρα της εορτής, θα τελεσθεί στον πανηγυρίζοντα Mητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Nαό της Yπαπαντής του Xριστού Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Mεσσηνίας κ. Xρυσοστόμου.
Στις ιερές εκδηλώσεις έχουν κληθεί να μετάσχουν οι ακόλουθοι Σεβ. Μητροπολίτες: Δημητριάδος Ιγνάτιος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος (της Εκκλησίας της Κρήτης), Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Χίου Μάρκος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, καθώς και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων
Όπως ανακοινώθηκε χθες από το Δήμο Καλαμάτας, εκπρόσωπος, τελικά, της κυβέρνησης για την αυριανή μεγάλη θρησκευτική εορτή της Υπαπαντής του Χριστού θα είναι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Επίσης, για τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, με απόφαση του αστυνομικού διευθυντή, απαγορεύεται η στάθμευση και κίνηση παντός είδους οχημάτων κι από τις δύο κατευθύνσεις στις οδούς Υπαπαντής, πλατεία 23ης Μαρτίου, Αριστομένους, Π. Καίσαρη, Φαρών και Φάριος. Η απαγόρευση ισχύει για την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου, από ώρα 7.00 έως ώρα 14.00 για τη στάθμευση, ενώ απαγόρευση κυκλοφορίας θα επιβληθεί μεταξύ 10.00 και 14.00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου