Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Ο κακός καιρός τελικα δεν εμπόδισε το λαμπρό εορτασμό της Υπαπαντής

Ο κακός καιρός δεν εμπόδισε το λαμπρό εορτασμό της Υπαπαντής
ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Σε πείσμα του κακού καιρού, αν και δεν έβρεξε, δυνατά τουλάχιστον, ο εορτασμός της Υπαπαντής, Πολιούχου της Καλαμάτας, ήταν και σήμερα λαμπρότατος και χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες βγήκαν στους κεντρικούς δρόμους από τους οποίους πέρασαν η εικόνα και η λιτανεία…
(φωτογραφίες)
Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Μητροπολιτικός Ναός της Υπαπαντής, όπου κύμα κόσμου, από διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου και όχι μόνο, συνεχίζει να επισκέπτεται το ναό για να προσκυνήσει την εικόνα.
Σήμερα στην πολυαρχιερατική πανηγυρική θεία λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης Συμεών, ο οποίος συλλειτούργησε με πολλούς προσκεκλημένους Επισκόπους που προσκάλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν ακόμη οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Δικαιοσύνης, Νικόλαος Κανελλόπουλος και Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής.
Διακρίναμε ακόμη τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη, τον εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, τον αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά, δημάρχους, δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους, εκπροσώπους φορέων και αρχών.
Εξαιρετική ήταν η συμμετοχή των φιλαρμονικών, ανάμεσά τους του Στρατού, του Πολεμικού Ναυτικού, του Λιμενικού, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Δήμου Καλαμάτας.
Σε δηλώσεις τους μετά τον εορτασμό, ο υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι η Ελλάδα ενωμένη αντιμετωπίζει τα προβλήματα και προχωράει μπροστά, ενώ ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε ότι η ημέρα είναι η πιο σημαντική για την πόλη, που έχει γεμίσει επισκέπτες και προσκυνητές, ενώ για τον υπουργό τόνισε ότι είναι ευεργέτης της Καλαμάτας, λόγω της απόφασής του να παραχωρηθεί στο Δήμο το παλιό νοσοκομείο προκειμένου να γίνει δημαρχείο.
Στ.Μ.

Έκθεση εικόνων

  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου