Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Με κατάνυξη και λαμπρότητα η Καλαμάτα εορτάζει την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή (φωτογραφίες & βίντεο)

Με κατάνυξη και λαμπρότητα η Καλαμάτα εορτάζει την πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή (φωτογραφίες & βίντεο)


Τελευταία Ενημέρωση: 02/02/2014

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη η Καλαμάτα εορτάζει σήμερα την πολιούχο και προστάτιδά της, Παναγία Υπαπαντή.Χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα βρίσκονται το μητροπολιτικό ναό της Καλαμάτας, όπου έχει ενθρονιστεί η θαυματουργή εικόνα για να την προσκυνήσουν.

Νωρίτερα τελέστηκε  ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική θεία λειτουργία. Αυτή την ώρα πραγματοποιείται   η πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος της Παναγίας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, προς ενίσχυση και αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών .

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες το κρύο και τη βροχή , πλήθος πιστών βρίσκεται στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.

Ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στην Καλαμάτα παραβρίσκεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος έφτασε πριν λίγο στον Ιερό Ναό. Το "παρών" δίνουν επίσης ο Περιφειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης,οι Βουλευτές του Νομού Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Κουκούτσης και Δημήτρης Σαμπαζιώτης, ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τερενς Κουίκ , ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης
ο γ.γ. του ΣΔΟΕ Στέλιος Στασινόπουλος, Δήμαρχοι του νομού Μεσσηνίας καθώς και ο Αρχηγός του ΓΕΣ.

*Συνεχής ενημέρωση με βίντεο και φωτογραφίες
Video: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου