Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Στην ομιλία του μετά τον πανηγυρικό εσπερινό στο Ιερό Προσκύνημα της Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας Πύλου

Μήνυμα ενότητας από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας (ΦΩΤΟ)

Πύλος, του Νίκου Παπαχρήστου
25 Απριλίου 2014,

:

Να παραμείνουμε ενωμένοι προκειμένου να ξεπεράσουμε την κρίση προέτρεψε τους πιστούς ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ζητώντας να εργαστούμε για τη δημιουργία της προοπτικής για ένα καλύτερο μέλλον, με ευκαιρίες και περισσότερες δυνατότητες, για τις νεότερες γενιές.
Στην ομιλία του μετά τον πανηγυρικό εσπερινό στο Ιερό Προσκύνημα της Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας Πύλου ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος κάλεσε τους πιστούς να παραδειγματιστούν από την ζωή, την ανιδιοτέλεια και τη θυσία της Θεοτόκου και να παραμερίσουν μικρότητες και ιδιοτέλειες και να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλο.
Όπως είπε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας η προσπάθεια μας στηρίζεται στην ιστορία και στον πολιτισμό της πατρίδας μας που προσφέραμε στους λαούς της Ευρώπης. Στον ελληνικό πολιτισμό και στον χριστιανικό πολιτισμό στηρίζεται ο ευρωπαϊκός πολιτισμός τόνισε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος και σημείωσε τη σημασία των αξιών της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ενότητας και της φιλανθρωπίας.
Ο Ναός και ο αυλόγυρος του Ιερού Προσκυνήματος, που έχει καταστεί προσκυνηματικός τόπος από τη στιγμή της θαυμαστής εύρεσης της Ιεράς Εικόνος στις 23 Αυγούστου 1892, είχε κατακλυσθεί από εκατοντάδες πιστών από όλη τη Μεσσηνία και όμορους νομούς για να λάβουν την ευλογία της Παναγίας.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό παραβρέθηκαν οι βουλευτές Ι. Λαμπρόπουλος και Δ. Κουκούτσης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ι. Αργυράκης, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης και ο πολιτευτής Μ. Χρυσομάλλης.
- See more at: http://www.amen.gr/article17793#sthash.OpixBcgh.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου