Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι με την Κ. Αποστολόπουλος και Σ. Αποστολοπούλου στο πλευρό των διωκόμενων αγροτών

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι με την Κ. Αποστολόπουλος και Σ. Αποστολοπούλου στο πλευρό των διωκόμενων αγροτών 30/04/2014
kinitopoihseis agrotonΜε Κοι­νή τους δή­λω­ση ο υ­πο­ψή­φιος Δή­μαρ­χος Μεσ­σή­νης Κώ­στα Α­πο­στο­λό­που­λος και η υ­πο­ψή­φια Δή­μαρ­χος Πύ­λου-Νέ­στο­ρος Σο­φί­ας Α­πο­στο­λο­πού­λου συμ­πα­ρα­στέ­κον­ται σε ο­μά­δα α­γρο­τών που το 2009 συμ­με­τεί­χε στον α­πο­κλει­σμό του κόμ­βου στο Α­σπρό­χω­μα στα πλαί­σια των τό­τε α­γρο­τι­κών κι­νη­το­ποι­ή­σε­ων.
Συγ­κε­κρι­μέ­να στην δή­λω­σή τους το­νί­ζουν:
«Η μι­κρο­με­σαί­α α­γρο­τιά βγή­κε στους δρό­μους ό­χι για να  δι­εκ­δι­κή­σει λε­φτά και προ­νό­μια, αλ­λά για να α­πο­κρού­σει τη νέ­α σφο­δρή ε­πί­θε­ση που ε­ξα­πέ­λυ­σαν ε­ναν­τί­ον της κυ­βέρ­νη­ση, ΕΕ και ΟΟΣΑ με σκλη­ρά αν­τι­α­γρο­τι­κά μέ­τρα, ό­πως: η ά­γρια φο­ρο­λό­γη­ση στο ει­σό­δη­μα και τα χω­ρά­φια, οι με­γά­λες αυ­ξή­σεις στο α­γρο­τι­κό ρεύ­μα και στο α­γρο­τι­κό πε­τρέ­λαι­ο, οι πε­ρι­κο­πές και οι πα­ρα­κρα­τή­σεις στις ε­πι­δο­τή­σεις, οι μει­ώ­σεις στις ε­πι­στρο­φές ΦΠΑ και Ει­δι­κού Φό­ρου Κα­τα­νά­λω­σης καυ­σί­μων, η μη α­πο­ζη­μί­ω­ση για κα­τα­στρο­φές στην πα­ρα­γω­γή α­πό και­ρι­κές συν­θή­κες και αρ­ρώ­στι­ες, οι πε­ρι­κο­πές στις α­γρο­τι­κές συν­τά­ξεις, η συ­νε­χής αύ­ξη­ση του κό­στους πα­ρα­γω­γής, οι δι­κα­στι­κές δι­ώ­ξεις και κα­τα­δί­κες για α­γρο­τι­κά χρέ­η και για συμ­με­το­χή στις α­γρο­τι­κές κι­νη­το­ποι­ή­σεις. Οι α­γρό­τες δι­εκ­δι­κούν το δι­καί­ω­μά τους στην ε­πι­βί­ω­ση και στη ζω­ή και δεν θα ε­πι­τρέ­ψουν το ξε­κλή­ρι­σμα που τους ε­τοι­μά­ζουν τα ευ­ρω­πα­ϊ­κά μα­ζί με τα ντό­πια πα­ρά­σι­τα που κου­μαν­τά­ρουν τη ζω­ή μας. Με τις α­πα­νω­τές δί­κες η κυ­βέρ­νη­ση των αν­δρει­κέ­λων της τρό­ϊ­κας, προ­σπα­θεί να τους τρο­μο­κρα­τή­σει, να κάμ­ψει το η­θι­κό τους και να τους α­πο­τρέ­ψει α­πό μελ­λον­τι­κές κι­νη­το­ποι­ή­σεις. Την ί­δια ώ­ρα μει­ώ­νουν τις ερ­γο­δο­τι­κές ει­σφο­ρές δι­α­λύ­ον­τας με­θο­δι­κά το α­σφα­λι­στι­κό σύ­στη­μα, πα­ρέ­χουν φο­ρο­ε­λα­φρύν­σεις α­κό­μα και φο­ρο­λο­γι­κή α­συ­λί­α για τους κε­φα­λαι­ο­κρά­τες που με μια α­πλή αί­τη­ση τους δί­νουν το δι­καί­ω­μα ί­δρυ­σης ε­πι­χει­ρή­σε­ων με ε­νοι­κι­α­ζό­με­νους ερ­γα­ζό­με­νους-σκλά­βους χω­ρίς κα­νέ­να ερ­γα­σια­κό δι­καί­ω­μα.
  Την Πα­ρα­σκευ­ή 2/4/14 το πρω­ί, δι­κά­ζε­ται στο πρω­το­δι­κεί­ο Κα­λα­μά­τας, ο­μά­δα α­γω­νι­στών α­γρο­τών της πε­ρι­ο­χής μας, που το 2009 συμ­με­τεί­χε στον α­πο­κλει­σμό του κόμ­βου στο Α­σπρό­χω­μα στα πλαί­σια των τό­τε α­γρο­τι­κών κι­νη­το­ποι­ή­σε­ων. Κα­λού­με τους α­γρό­τες και τα λα­ϊ­κά στρώ­μα­τα της πε­ρι­ο­χής μας, να πα­ρευ­ρε­θούν, να  συμ­πα­ρα­στα­θούν στους δι­κα­ζό­με­νους α­δερ­φούς μας και να δι­α­τρα­νώ­σουν την θέ­λη­σή τους για την α­να­τρο­πή των αν­τι­λα­ϊ­κών πο­λι­τι­κών της ΕΕ και της κυ­βέρ­νη­σης. Οι α­γρό­τες και οι λα­ϊ­κοί α­γω­νι­στές δεν εί­ναι έ­νο­χοι για τους α­γώ­νες τους.  Έ­νο­χοι εί­ναι αυ­τοί που τους ο­δη­γούν στα δι­κα­στή­ρια και οι ο­ποί­οι σύν­το­μα θα λο­γο­δο­τή­σουν για τις πρά­ξεις τους. Στις ε­περ­χό­με­νες ε­κλο­γές του Μα­ϊ­ου με τη μα­ζι­κή ψή­φο στο ΚΚΕ και στη «Λα­ϊ­κή Συ­σπεί­ρω­ση» θα φέ­ρου­με αυ­τή τη μέ­ρα πιο κον­τά.


Δικάζονται την Παρασκευή αγρότες που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις
    ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν την Παρασκευή αγρότες της Μεσσηνίας. Κατηγορούνται ότι προκάλεσαν παρακώλυση των συγκοινωνιών κατά τη διάρκεια αγροτικών κινητοποιήσεων πριν από τέσσερα χρόνια. Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού καλεί σε συμπαράσταση και σε συλλαλητήριο έξω από τα δικαστήρια…
    Ο Αγροτικός Σύλλογος, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, καλεί την Παρασκευή το πρωί έξω από το δικαστήριο της Καλαμάτας όλους τους αγρότες του νομού να παραβρεθούν σύσσωμοι με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα και να εκδηλώσουν ενεργά τη συμπαράστασή τους στους διωκόμενους αγρότες.Επίσης καλεί τα Εργατικά Κέντρα του νομού, τους εμπορικούς συλλόγους, τους υποψήφιους δημάρχους και κομματάρχες, να πάρουν θέση και να εκδηλώσουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους στους αγρότες που δικάζονται.Η βιομηχανία διώξεων και τρομοκράτησης του Ελληνικού λαού ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ».

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου