Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

και ενω ο υπουργος υγειας εκανε τριημερες διακοπες στο costa navarino....

Χάος με 645 ασθενείς το Πάσχα στα Επείγοντα Γράφτηκε από την 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Χάος με 645 ασθενείς το Πάσχα στα Επείγοντα
 
 
Ετρεχαν και δεν έφταναν φέτος το Πάσχα οι γιατροί που είχαν εφημερία στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Με τα ιδιωτικά ιατρεία κλειστά λόγω διακοπών, όπως και τα ιατρεία της μονάδας υγείας ΠΕΔΥ στο πρώην ΙΚΑ Καλαμάτας, από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, μικροατυχήματα, αλλεργίες, γαστρεντερικά προβλήματα από το πολύ φαΐ και λοιμώξεις του αναπνευστικού, οδήγησαν συνολικά 645 ανθρώπους στο Νοσοκομείο. 
Μόνο τη Δευτέρα του Πάσχα, σύμφωνα με τα νοσοκομειακά στοιχεία, στα Επείγοντα έσπευσαν 218 άνθρωποι - όταν μια συνηθισμένη μέρα τα περιστατικά δεν ξεπερνούν τα 30! 
Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που πήραμε από το Νοσοκομείο, ένας ή δύο εφημερεύοντες γιατροί σε κάθε τομέα των Επειγόντων (χειρουργικό, παθολογικό-καρδιολογικό και παιδιατρικό) εξυπηρέτησαν 244 περιστατικά που χρειάζονταν χειρουργό, 282 που έπρεπε να δουν παθολόγο ή καρδιολόγο, καθώς και 119 μικρούς ασθενείς. 
Οπως μας είπε νοσοκομειακός γιατρός, πολλά ήταν τα περιστατικά ηλικιωμένων που κατέφταναν στα Επείγοντα με κάταγμα ή άλλο τραυματισμό. Αισθητή ήταν δε η έλλειψη γαστρεντερολόγου, αφού όπως είναι γνωστό, παρόλο που η θέση επικουρικού γιατρού έχει επανειλημμένα προκηρυχθεί, κανένας γιατρός αυτής της ειδικότητας δεν έχει δείξει ενδιαφέρον. 
Από την άλλη, ένας ή δύο γιατροί σε 24ωρη εφημερία δεν αρκούν όταν υπάρχει τόσος όγκος δουλειάς. Και αυτό δεν οφείλεται φυσικά στο ότι οι γιατροί δεν εργάζονται, αλλά στις ελλείψεις, τόσο σε αριθμό όσο και σε ειδικότητες γιατρών, λόγω συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων -  ενώ προσλήψεις στο ΕΣΥ δεν γίνονται. 
Ν.Κ. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/health/item/36427-astheneis-pasxa-epeigonta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου