Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Μήνυση του ΣΔΟΕ κατά του προέδρου της Φάρις για πλαστά τιμολόγια


Μήνυση του ΣΔΟΕ κατά του προέδρου της Φάρις για πλαστά τιμολόγια
Μήνυση για πλαστά τιμολόγια που φέρεται να έχει κόψει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, κατέθεσε το ΣΔΟΕ κατά του προέδρου της Φάρις, Θανάση Ηλιόπουλου, ο οποίος όμως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση αυτή, δεν ήταν καν στο θέατρο ή τη Φάρις την επίμαχη περίοδο…
Το θέμα συζητήθηκε  στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις και  ο Θανάσης Ηλιόπουλος θα πρέπει να υποβάλει το υπόμνημά του στον εισαγγελέα που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση. Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η μήνυση εις βάρος του προέδρου θα ανακληθεί, δεδομένου ότι δεν εμπλέκεται στην υπόθεση, καθώς την περίοδο που έγιναν οι φερόμενες παρατυπίες ο ίδιος δεν ήταν πρόεδρος ούτε του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου ούτε της Φάρις, υπό την σκέπη της οποίας συγχωνεύθηκαν οι δημοτικές πολιτιστικές δομές, το 2008. Ωστόσο, θεωρείται πιθανό το ΣΔΟΕ να επανέλθει, με μήνυση κατά του προσώπου ή των προσώπων που είχαν την πολιτική ευθύνη για το ΔΗΠΕΘΕΚ την περίοδο των φερόμενων παρατυπιών, που σύμφωνα με το ΣΔΟΕ έχουν γίνει το διάστημα από το 2003 έως το 2008.
Πάντως το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις ενέκρινε το αίτημα για την πρόσληψη δικηγόρου που θα υπερασπιστεί τον Θανάση Ηλιόπουλο και ειδικότερα του Χαράλαμπου Ανδριώτη, για τον οποίο αναφέρθηκε ότι έχει εξειδίκευση σε τέτοιου είδους υποθέσεις.
Όπως αναφέρθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, το 2008 διαπιστώθηκε σωρεία παρατυπιών στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, παρατυπίες που αφορούν πληρωμές με πλαστά τιμολόγια (αθεώρητα και τρυπημένα με καρφίτσα), ζητήματα με πλαστές ενημερότητες, θέματα μη καταβολής ασφαλιστικών εισφορών.
Προκειμένου ο Δήμος Καλαμάτας να ξεκαθαρίσει αυτή την υπόθεση, όταν διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν προβλήματα, το 2008 δηλαδή, το ζήτημα πήγε αμέσως στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, το οποίο και αποφάσισε να γίνει καταγγελία στον εισαγγελέα, όπως και έγινε. Για τη δε κάλυψη των εκκρεμοτήτων συνάφθηκε δάνειο περίπου 800.000 ευρώ, με το οποίο καταβλήθηκαν όλες οι υποχρεώσεις και μάλιστα χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, καθώς αξιοποιήθηκε σχετική ευεργετική ρύθμιση που ίσχυε τότε.
Τελικά, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρθηκαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, η υπόθεση αυτή δεν επιβάρυνε οικονομικά ούτε το Δήμο ούτε και το κράτος, καθώς τα χρήματα που έπρεπε να αποδοθούν σε διάφορες υποχρεώσεις αποδόθηκαν χωρίς να απαιτηθούν επιπλέον ποσά για πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Σε ό,τι αφορά τον υπάλληλο που φέρεται να έχει διαπράξει τις παρατυπίες, σε βάρος του οποίου έχει προχωρήσει η ανακριτική διαδικασία, η εντύπωση που υπάρχει στη Φάρις είναι ότι δεν έχει καταχραστεί ή υπεξαιρέσει χρήματα.
Σημειώνεται, τέλος, ότι το ΣΔΟΕ κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Θανάση Ηλιόπουλου για 40 πλαστά τιμολόγια. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον Θανάση Ηλιόπουλο, ωστόσο ο Μιχάλης Αντωνόπουλος δεν υπερψήφισε την πρόταση για την πρόσληψη του δικηγόρου που θα τον υπερασπιστεί, με το σκεπτικό ότι είναι ξεκάθαρο πως ο ίδιος δεν εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση και θα απαλλαγεί αμέσως από αυτή τη διαδικασία χωρίς να χρειάζεται νομική υποστήριξη. Επιπλέον ο Μιχάλης Αντωνόπουλος σχολίασε ότι δεν είναι απολύτως σαφές ότι ο Δήμος χειρίστηκε αυτή την υπόθεση με την επιβαλλόμενη αμεσότητα και τις επιβαλλόμενες πειθαρχικές διαδικασίες.
Στ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου