Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Αρχίσαν να ξηλώνουν ότι άφησε ο Σαμαρας ??

Π. Νίκας: Όχι στην κατάργηση του 9ου Συντάγματος Πεζικού και του στρατοπέδου Παπαφλέσσα 09/02/2015      
stratopedoΤην αντίθεσή του στο ενδεχόμενο κατάργησης του 9ου Συντάγματος Πεζικού, το οποίο εδρεύει στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας ή της σημαντικής μείωσης της στελέχωσής του, εξέφρασε ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας με επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.
Ο κ. Νίκας, με δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, εξέφρασε τη λύπη του όσον αφορά σε σχετικές με το θέμα δηλώσεις, εάν αποδόθηκαν σωστά, τις οποίες ο κ. Καμμένος έκανε προς την εφημερίδα «Το Βήμα» και οι οποίες δημοσιεύθηκαν στο φύλλο της Κυριακής 8 Φεβρουαρίου 2015. Τόνισε, δε, πως το στρατόπεδο της Καλαμάτας «είναι συνδεδεμένο με την ιστορία μας, με τους αγώνες του λαού μας, των παππούδων και των πατεράδων μας». Αναρωρήθηκε δε: «Πώς, αλήθεια, επιλέγεται και γίνονται αυτές οι ανακοινώσεις για το στρατόπεδο της Καλαμάτας και δε γίνονται – παραξενεύομαι – για το στρατόπεδο της Σπάρτης, για το στρατόπεδο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην Τρίπολη, για το στρατόπεδο του Ναυπλίου, για το στρατόπεδο του Λουτρακίου». Ο Δήμαρχος ανέφερε πως, με επιστολή του, ζήτησε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας άμεσα συνάντηση, «ώστε να κάνουμε επίσκεψη μαζί με τους φορείς της πόλης, για να μας εξηγήσει την ανακοίνωση». «Θα το παλέψουμε όσο μπορούμε. Ζητούμε συμβοήθεια και κατανόηση από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας», προσέθεσε ο Π. Νίκας.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Στην επιστολή του Δημάρχου προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Κύριε Υπουργέ,
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις δηλώσεις σας στην εφημερίδα «Το Βήμα» της 8ης Φεβρουαρίου 2015 – εάν αποδόθηκαν σωστά – περί ενδεχόμενης κατάργησης του 9ου Συντάγματος Πεζικού, το οποίο εδρεύει στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας ή περί σημαντικής μείωσης της στελέχωσής του.
Το 9ο Σύνταγμα Πεζικού «Γιαννιτσά», που εδρεύει στην Καλαμάτα από το 1897, εξόρμησε με αφετηρία τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, προκειμένου να λάβει μέρος: • Στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897 • Στους Βαλκανικούς Πολέμους κατά την περίοδο 1912/1913 • Στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο της περιόδου 1940/1941, με μεγάλες επιτυχίες στην πρώτη γραμμή υπό τη στιβαρή διοίκηση του συνταγματάρχη Βενετσάνου Κετσέα, ο οποίος το επανέφερε συγκροτημένο στην Καλαμάτα. Έκτοτε, διαρκώς είχε έδρα του την Καλαμάτα μέχρι το 2005, οπότε έπαυσε η λειτουργία του λόγω μετασταθμεύσεως στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα του ΚΕΔΒ. Στη συνέχεια, ως μη όφειλε, διεκόπη και αυτή η λειτουργία του στρατοπέδου Παπαφλέσσα, δηλαδή του στρατοπέδου με τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις στη χώρα. Το 9ο Σύνταγμα Πεζικού επαναλειτούργησε στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα το 2013, μετά από κινητοποίηση φορέων και ύστερα από αποφάσεις συλλογικών οργάνων, κάτι που έδωσε χαρά σε όλους τους Μεσσήνιους, καθώς αυτή η μονάδα είναι συνδεδεμένη με τους εθνικούς αγώνες και τη συμμετοχή σε αυτούς των πατέρων και των παππούδων μας, ενώ η επαναλειτουργία της αναπτέρωσε το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα, αξιοποιήθηκαν οι καλύτερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας για την εκπαίδευση νεοσυλλέκτων.
Κύριε Υπουργέ, Το στρατόπεδο της Καλαμάτας αποτέλεσε στόχο, δυστυχώς, σε αντίθεση με όλα τα στρατόπεδα της Πελοποννήσου (Σπάρτης, Τρίπολης, Ναυπλίου, Λουτρακίου κ.λπ.). Επειδή γνωρίζουμε τα πατριωτικά σας αισθήματα, το σεβασμό στην παράδοση, στην ιστορία και στους εθνικούς μας αγώνες, Παρακαλούμε 1) Να συνεχισθεί η λειτουργία του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά» και του στρατοπέδου Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα, το οποίο διαθέτει τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα 2) Να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση μαζί σας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, ώστε να αποτραπεί κάθε αρνητικό ενδεχόμενο για την Εθνική Άμυνα και την αξιοποίηση του πλούτου των εγκαταστάσεών της στην Καλαμάτα, σε συνδυασμό με τη διατήρηση της εθνικής μνήμης και το σεβασμό στην ιστορία και τις θυσίες των προγόνων μας».


Κλείνει το στρατόπεδο Παπαφλέσσα για να «εκδικηθεί» τον Σαμαρά, ο Καμμένος ;


8ca7e2c29ee6a701368485e86c32fc9b_L

ΤΙ ΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΚΟ ΠΕΤΡΑΚΟ;
ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΛΟΓΩ ΣΑΜΑΡΑ;
Απόσπασμα από τις δηλώσεις του !
 «
Οι μονάδες  στον Έβρο, στην παραμεθόριο και στα νησιά θα έχουν πληρότητα 100% τουλάχιστον. 
Δεν πρόκειται να συνεχιστεί το φαινόμενο να βλέπουμε 400% πληρότητα της μονάδας στην Καλαμάτα και 30% στην παραμεθόριο. «
ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΑΝ.ΝΙΚΑ
Το φόβο του για τον κίνδυνο να κλείσει το στρατόπεδο της Καλαμάτας, εξέφρασε σήμερα σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Π. Νίκας, με αφορμή ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένου.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε την αντίδρασή του στο ενδεχόμενο κλεισίματος και δήλωσε πως ζήτησε άμεσα συνάντηση με τον υπουργό, με την παρουσία εκπροσώπων τοπικών φορέων.
Ο κ. Νίκας ανέφερε ότι το στρατόπεδο της Καλαμάτας είναι συνδεδεμένο με την ιστορία της πόλης και της Μεσσηνίας και παρατήρησε πως δε λειτουργούσε επειδή το ήθελε ο Σαμαράς.
 Μάλιστα, εξέφρασε την απορία του για το ενδεχόμενο κλεισίματος μόνο του στρατοπέδου της Καλαμάτας και όχι και άλλων στρατοπέδων της Πελοποννήσου.

Διαμαρτυρία Νίκα σε Καμμένο για το στρατόπεδο


nikas

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αντιδρά ο δήμαρχος Καλαμάτας με τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, για το στρατόπεδο της Καλαμάτας και για το ενδεχόμενο κλείσιμό του, για το οποίο ο υπουργός φέρεται να είπε ότι έχει μεγαλύτερη στελέχωση από οποιαδήποτε στρατιωτική μονάδα, ακόμη και εκείνων που παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην άμυνα της χώρας…
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», ο Πάνος Καμμένος φέρεται να σχεδιάζει το κλείσιμο ή την υποβάθμιση στρατιωτικών μονάδων, προκειμένου να στελεχωθούν καλύτερα οι ακριτικές μονάδες, ενώ για το στρατόπεδο της Καλαμάτας φέρεται να δηλώνει στο δημοσιογράφο, Νίκο Χασαπόπουλο, «και να σκεφτείτε ότι η συγκεκριμένη μονάδα έχει στελέχωση μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη μονάδα».
Ο δήμαρχος με σημερινές του δηλώσεις τάχθηκε κατά του κλεισίματος του στρατοπέδου και τόνισε ότι έχει ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό, στον οποίο προτίθεται να πάει με τη συνοδεία και εκπροσώπων τοπικών φορέων, ενώ του έστειλε και σχετική επιστολή.
Ο κ. Νίκας στις δηλώσεις του τόνισε ότι το στρατόπεδο επαναλειτούργησε επειδή το ήθελε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, γιατί είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του τόπου, με τους αγώνες των παππούδων μας και των πατεράδων μας». Επιπλέον δε διερωτήθηκε γιατί γίνονται αναφορές για το στρατόπεδο της Καλαμάτας και δεν γίνονται για τα στρατόπεδα της Σπάρτης, της Τρίπολης, του Λουτρακίου, του Ναυπλίου;
«Τι συμβαίνει;» αναρωτήθηκε ο δήμαρχος και σχολίασε ότι στο υπουργείο έχει επανέλθει σε θέση ευθύνης ο άνθρωπος που επί υπουργίας Μπεγλίτη εισηγήθηκε το κλείσιμο του στρατοπέδου, το οποίο και έκλεισε τελικά για ένα διάστημα.
Η επιστολή του δημάρχου στον υπουργό Άμυνας, έχει ως εξής: «Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις δηλώσεις σας στην εφημερίδα «Το Βήμα» της 8ης Φεβρουαρίου 2015 – εάν αποδόθηκαν σωστά – περί ενδεχόμενης κατάργησης του 9ου Συντάγματος Πεζικού, το οποίο εδρεύει στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα της Καλαμάτας ή περί σημαντικής μείωσης της στελέχωσής του.
Το 9ο Σύνταγμα Πεζικού «Γιαννιτσά», που εδρεύει στην Καλαμάτα από το 1897, εξόρμησε με αφετηρία τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, προκειμένου να λάβει μέρος:
• Στον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897
• Στους Βαλκανικούς Πολέμους κατά την περίοδο 1912/1913
• Στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο της περιόδου 1940/1941, με μεγάλες επιτυχίες στην πρώτη γραμμή υπό τη στιβαρή διοίκηση του συνταγματάρχη Βενετσάνου Κετσέα, ο οποίος το επανέφερε συγκροτημένο στην Καλαμάτα. Έκτοτε, διαρκώς είχε έδρα του την Καλαμάτα μέχρι το 2005, οπότε έπαυσε η λειτουργία του λόγω μετασταθμεύσεως στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα του ΚΕΔΒ.
Στη συνέχεια, ως μη όφειλε, διεκόπη και αυτή η λειτουργία του στρατοπέδου Παπαφλέσσα, δηλαδή του στρατοπέδου με τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις στη χώρα.
Το 9ο Σύνταγμα Πεζικού επαναλειτούργησε στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα το 2013, μετά από κινητοποίηση φορέων και ύστερα από αποφάσεις συλλογικών οργάνων, κάτι που έδωσε χαρά σε όλους τους Μεσσήνιους, καθώς αυτή η μονάδα είναι συνδεδεμένη με τους εθνικούς αγώνες και τη συμμετοχή σε αυτούς των πατέρων και των παππούδων μας, ενώ η επαναλειτουργία της αναπτέρωσε το αίσθημα ασφάλειας στην περιοχή μας. Ταυτόχρονα, αξιοποιήθηκαν οι καλύτερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας για την εκπαίδευση νεοσυλλέκτων.
Κύριε Υπουργέ,
Το στρατόπεδο της Καλαμάτας αποτέλεσε στόχο, δυστυχώς, σε αντίθεση με όλα τα στρατόπεδα της Πελοποννήσου (Σπάρτης, Τρίπολης, Ναυπλίου, Λουτρακίου κ.λπ.).
Επειδή γνωρίζουμε τα πατριωτικά σας αισθήματα, το σεβασμό στην παράδοση, στην ιστορία και στους εθνικούς μας αγώνες,
Παρακαλούμε
1) Να συνεχισθεί η λειτουργία του 9ου Συντάγματος Πεζικού «Γιαννιτσά» και του στρατοπέδου Παπαφλέσσα στην Καλαμάτα, το οποίο διαθέτει τις πλέον σύγχρονες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα
2) Να πραγματοποιηθεί άμεσα συνάντηση μαζί σας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, ώστε να αποτραπεί κάθε αρνητικό ενδεχόμενο για την Εθνική Άμυνα και την αξιοποίηση του πλούτου των εγκαταστάσεών της στην Καλαμάτα, σε συνδυασμό με τη διατήρηση της εθνικής μνήμης και το σεβασμό στην ιστορία και τις θυσίες των προγόνων μας».
Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου