Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ρωμανού η costa navarino ?

Ρωμανου η costa navarino ?

Δημοπρατείται αύριο το Γαργαλιάνοι - Ρωμανού.
Γράφτηκε από τον 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Δημοπρατείται αύριο το Γαργαλιάνοι - Ρωμανού
 
Αύριο δημοπρατείται στην Τρίπολη, στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η ολοκλήρωση του πολύπαθου δρόμου Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, με προϋπολογισμό 10.335.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την περίληψη της διακήρυξης, η προθεσμία υλοποίησης του έργου είναι 6 μήνες, ενώ χρηματοδοτείται από «πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ενωση (ΔΕΠΙΝ 2007-2013)». Είναι σίγουρο ότι το έργο δεν θα προλάβει να υλοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2015, όπως προβλέπεται από το ΔΕΠΙΝ (από το ΕΣΠΑ) και το μεγαλύτερο μέρος του, αν όχι όλο, θα χρηματοδοτηθεί από το επόμενο ΕΣΠΑ.
Ο νέος δρόμος Γαργαλιάνοι - Ρωμανού, μήκους 11.850 μέτρων, ξεκίνησε από το Γ’ ΚΠΣ και σύμφωνα με την αρχική προθεσμία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί από το 2009! Συνεχίστηκε στο ΕΣΠΑ, αλλά έμεινε στη μέση, καθώς διαλύθηκε η εργολαβία από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τη στιγμή που προχωρούσε με αργούς ρυθμούς και δεν είχαν ολοκληρωθεί οι απαλλοτριώσεις.
Η αρχή του έργου βρίσκεται επί της υφισταμένης εθνικής οδού δυτικά της πόλης των Γαργαλιάνων και το τέλος του επί της εθνικής οδού στα ανατολικά του Ρωμανού. Για τη σύνδεση με το επαρχιακό δίκτυο προβλέπονται τέσσερις ισόπεδοι κόμβοι και ένας αριθμός αποκαταστάσεων του θιγόμενου αγροτικού δικτύου μαζί με τις απαιτούμενες αποκαταστάσεις των προσβάσεων στις παρακείμενες του νέου οδικού τμήματος ιδιοκτησίες. Παράλληλα προβλέπεται η κατασκευή των υπολειπόμενων εγκάρσιων τεχνικών έργων (οχετών) στα μη κατασκευασμένα τμήματα της νέας οδού και στα λοιπά οδικά έργα, καθώς και ολοκλήρωση κατασκευής των γεφυρών στο δρόμο προς Μάραθο και κοντά στο Ρωμανού (γέφυρα στον ποταμό Σελά). Προβλέπεται επίσης η κατασκευή των τάφρων, η σήμανση και η ασφάλιση του οδικού τμήματος.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώτος ανάδοχος του έργου διεκδικεί αποζημίωση 44 εκ. ευρώ!!! Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, «με την υποβολή της τελικής επιμέτρησης, ο ανάδοχος κατέθεσε αιτήματα για αποζημίωση, λόγω της διάλυσης της σύμβασης και των καθυστερήσεων στην εκτέλεσή της από υπαιτιότητα του κυρίου του έργου, συνολικού ποσού 44.092.654,06 ευρώ πλέον αναθεώρησης (όπου προβλέπεται) και ΦΠΑ».
Γ.Σ. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/item/55098-dimopratisi-gargalianoi-romanoy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου