Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΟ

                      

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΟ

Συνημμένο
23/2/2015
Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟ.
   Όλες οι προϋποθέσεις για τη χώρα μας, είναι θετικές εάν το πολιτικό προσωπικό , εστιάσει την προσοχή του στα θετικά  που προσφέρει ο τόπος μας και ξεφύγει δια παντός από τις στρεβλές μικροκομματικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.
     Έχουμε μια τεράστια βιομηχανία ανεκμετάλλευτη, ίσως και άγνωστη σε πολλούς, αυτό είναι το υπέδαφος της χώρας μας. Βαριά βιομηχανία για την Ελλάδα σημαίνει, να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε , τον εκλεκτό  και άφθονο  μεταλλευτικό της πλούτο.
     Το υπέδαφος της Ελλάδας διαθέτη ήδη από την αρχαιότητα και μέχρι και σήμερα πολύτιμους λίθους και πλούσιο ορυκτό πλούτο, σε μεγάλη ποικιλία και αφθονία. 
     Βαριά βιομηχανία και οικονομική πρόοδος πάνω σε συγκεκριμένες πολιτικές και οικονομικές προϋποθέσεις, σημαίνει διάσπαση, να καταργήσουμε από μέσα μας την μοιρολατρία , την ηττοπάθεια και την κακομοιριά. Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες , έτσι ώστε  να αποτινάξουμε τον ζυγό κάθε ξένης κηδεμονίας, βαδίζοντας στην μεγάλη εκείνη λεωφόρο, που θα μας οδηγήσει στην ευημερία, στον Ελληνικό  Ευρωπαϊκό πολιτισμό και στην πρόοδο. Όλα αυτά απαιτούν μια
πραγματική Δημοκρατία , ένα πατριωτικό πολιτικό προσωπικό και ένα λαό ικανό .Ένα λαό που θα έχει ξεφύγει από την πελατειακή νοοτροπία ,με ανεπτυγμένο το αίσθημα της αλληλεγγύης , της συλλογικότητας , έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει την ακεραιότητά του και προσβολή της ανεξαρτησίας του. Οι δυνατότητες υπάρχουν, το ενεργειακό μας δυναμικό, σε υδατοπτώσεις, σε στερεά καύσιμα αποτιμάται σε δισεκατομμύρια κιλοβατώρια το χρόνο. Είναι  αρκετό για να καλύψει την ενεργειακή κατανάλωση στη χώρα μας και να την τοποθετήσει ψηλά στο κάδρο μεταξύ άλλων χωρών που χαρακτηρίζονται για τις μεγάλες τους βιομηχανίες. Τα αποθέματα πετρελαίου και μερικών μεταλλευμάτων είναι πολύ μεγάλα και τόσο αρκετά έτσι ώστε να κάνουν τη χώρα μας αυτάρκη οικονομικά, ξεφεύγοντας από την νοοτροπία του κράτους ότι ανάπτυξη θα επιτύχουμε μόνο με την σκληρή φορολογία . Με επώδυνα μέτρα φορολογίας το αντίθετο θα επιτύχουμε μακροπρόθεσμα. Ανάπτυξη θα επέλθει μόνο με την οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία της χώρας μας.
     Κάνω μια πατριωτική έκκληση στην νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ <<να αξιοποιήσουμε το φυσικό πλούτο κάθε τόπου στον ανώτερο δυνατό βαθμό>>.
     Έναν πλούτο του Ελληνικού υπεδάφους και εδάφους που δεν θα είναι μόνο σαν μια πηγή οικονομικού
εθνικού εισοδήματος, που θα μπορούσε να αντικατασταθεί από μια άλλη πηγή.  Θα είναι ένα βασικό στοιχείο της Ελληνικής οικονομίας, που θα  γίνει ο βασικός μοχλός επιτρέποντας έτσι  την ολοκλήρωση του αστικοδημοκρατικού μετασχηματισμού του τόπου μας και τη ριζική μετατροπή στη διάρθρωση της οικονομίας. Την πραγματοποίηση της εσωτερικής συσσώρευσης σε μεγάλη κλίμακα που θα καταστεί ικανή να  γίνει απεξάρτηση της οικονομίας μας , αρκετών πρώτων υλών από την αγορά του εξωτερικού.
    Η ενεργειακή αξιοποίηση συμβαδίζει με την ανάπτυξη της χώρας. Η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων σε μεταλλεύματα σίδερο, αργίλιο, νικέλιο ,χρώμιο, ψευδάργυρος, χρυσός,   μολύβι, χαλκός, θειάφι, βάριο, χαλαζίας, σμύριδα, ασήμι κλπ.  που Υπάρχουν στο τόπο μας.
    Οι υδραυλικές δυνάμεις είναι απεριόριστες και ανεξάντλητες , όπως θα πρέπει να αναφέρω εδώ ένα τοπικό παράδειγμα στην πυλία,  που μένη ανεκμετάλλευτο γιατί λείπει η παραγωγική σκέψη και οι τοπική μας  παράγοντες περί άλλων τυρβάζουν τι κρίμα για τον τόπο, είναι ο καταρράκτης του Καλάμαρι στο Σχοινόλακα.  Μια  φυσική υδραυλική δύναμη που θα μπορούσε να παράγει ηλεκτρική ενέργεια καλύπτοντας την γεωργική και οικιακή τοπική οικονομία με ελάχιστο κόστος. Και όχι μόνο αυτό θα
μπορούσε και  να αρδεύει χιλιάδες στρέμματα , δυστυχώς τίποτε από αυτά δεν έχει φροντίσει η πολιτεία. Ένα φράγμα στο συγκεκριμένο σημείο θα είχε άμεσες ευεργετικές ιδιότητες ,στην εδαφική βελτίωση και τη γεωργία όχι μόνο των γύρων περιοχών , αλλά σε πολύ ευρύτερη κλίμακα , δίνοντας έμφαση και ανάπτυξη στον πρωτογενή τομέα. 
  Συμμετρικά πρέπει να αναπτυχθούν οι θερμικές πηγές της χώρας μας. Αυτό σημαίνει μεγάλη ανάπτυξη εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού.
   Εάν στη χώρα μας δεν είχε ακμάσει η κομματοκρατία και ο λαϊκισμός, η οικονομία μας και η κοινωνία μας θα ήταν σε πολύ καλύτερη θέση.
   Το τοπίο της<< φτωχής>> ελληνικής οικονομίας θα είχε αλλάξει ριζικά εάν είχε μελετηθεί ο ορυκτός της πλούτος  και είχε αξιοποιηθεί από το 1860 και μετά. 
   Εδώ και τώρα λοιπόν προβάλλει , το άμεσο καθήκον της νέας κυβέρνησης ,να μελετηθεί συστηματικά ο ορυκτός μας πλούτος και να καταρτισθεί ένας γεωφυσικός  ---γεωγραφικός χάρτης της χώρας, ερευνώντας το έδαφος και το υπέδαφος με τις τελειοποιημένες σημερινές μεθόδους της τεχνολογίας.
  Είναι γεγονός ότι ο σημερινός χαρακτήρας δουλειάς , που επί το πλείστον , είναι παροχή υπηρεσιών αντανακλά τον καθυστερημένο και παρασιτικό
χαρακτήρα της οικονομίας μας. Η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας στο χωράφι, στη γεωργία γενικά και εξασφάλιση των όρων της ζωής του βιομηχανικού  εργάτη , θα δώσει μια άλλη πνοή στον εργαζόμενο , της παραγωγικότητας και  να πάψει να φυτοζωεί. Δημιουργώντας έτσι μια τεχνική παιδεία που αποτελεί αναντίρρητα αίτημα της ανοικοδόμησης, για την χώρα μας.
   Η μεγάλη ευθύνη της άρχουσας τάξης στη Ελλάδα είναι ότι δεν έλυσε βασικά κοινωνικά ζητήματα και δεν κατόρθωσε να αναπτύξει τον αστικό μετασχηματισμό, αναπτύσσοντας  έτσι μια παραγωγική γερή οικονομία με μια πλατειά αγορά. Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι το ξένο κεφάλαιο αναπτύσσει σε μια άλλη χώρα μονάχα τους κλάδους που δεν θα του είναι εμπόδιο στους βασικούς σκοπούς του, για την τοποθέτηση και την ανάπτυξή του. Το ξένο κεφάλαιο για να μετασχηματίσει μια εξαρτημένη και καθυστερημένη χώρα ήταν απαράδεκτο, αντιφατικό και ασυμβίβαστο με τα γενικότερα ιμπεριαλιστικά του συμφέροντα και τις συγκεκριμένες επιδιώξεις του στο τόπο μας.
    Πιστεύω ότι με την συνδρομή όλων των εθνικά σκεπτόμενων Ελλήνων επιστημόνων, ο κίνδυνος θα αποτραπεί. Ο Ελληνικός λαός και η άρχουσα τάξη γνωρίζοντας το φυσικό πλούτο της Χώρας, τεχνικά καθοδηγούμενος από τους αρμοδίους επιστήμονες, θα
ακολουθήσει στην αξιοποίηση του πλούτου και θα αντισταθεί ειδικά τώρα σε κάθε απόπειρα αρπαγής. 
   Μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα μπορεί και να θρέψει τους κατοίκους της σε είδη πρώτης ανάγκης στο 91%.Αρα τα εφόδια που έχουμε σαν χώρα είναι τεράστια σε όλους τους τομείς.
    Στο παγκόσμιο γεωπολιτικό σκηνικό, εάν μια χώρα έχει πλούσιο υπέδαφος, τότε ή θα ευημερεί ή θα είναι αντικείμενο εκμεταλλεύσεως.
   Όλα αυτά για να επιτευχθούν  χρειάζεται να έχουμε τη συναίσθηση της ελευθερίας, την αγάπη για την πατρίδα, ορθή πολιτική σκέψη και την κατάλληλη άρχουσα τάξη.
   Οι πολιτικοί  πρέπει να πάψουν  να υπηρετούν τις φιλοδοξίες του αρχηγού τους ,η βουλή πρέπει να γίνει πλουραλιστική με την ελευθερία της γνώμης των βουλευτών και να ξεχασθεί τελείως η κομματική πειθαρχία.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την δυνατότητα να γίνει ο καταλύτης για την ανασυγκρότηση και επανίδρυση ενός κράτους δικαίου. Έχει τη λαϊκή υποστήριξη να κάνη λογιστικό έλεγχο του χρέους, δεν λύνεται το πρόβλημα, με το  να κόβεις ομόλογα και να αυξάνεις το χρέος, ούτε να σκέφτεσαι νέα δάνεια από την Αμερική για να μεταφέρουμε τον έλεγχο αλλού.
     Αληθινή επανάσταση στη ζωή του ανθρώπου έφερε η ανακάλυψη των μεταλλευμάτων στο τέλος της Νεολιθικής περιόδου ,μήπως και τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε ένα Εθνικό σχεδιασμό , για τη χώρα μας, που ίσως είναι και η  πλουσιότερη χώρα στο κόσμο.
                  ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ
                 (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ) ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ
    6937128163----2723041506--- 16--02-- 2015


ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΣΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΖΩΗ.
 Ο εικοστός πρώτος αιώνας έχει όλες τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις εκείνες έτσι ώστε  να καταστεί ο αιώνας του Ανθρωπισμού.
   Η συνειδητότητα του ανθρώπου έχει σημειώσει καταλυτικές κοινωνικές, τεχνολογικές, επιστημονικές και πολιτικές αλλαγές.  Ο Άνθρωπος έχει εξερευνήσει την σελήνη, έχει μηδενίσει  τις αποστάσεις, έχει κατακτήσει τον πλανήτη , οι επικοινωνίες έχουν αναπτυχθεί στον τελειότερο βαθμό. Είμαστε στο κατώφλι να εξερευνήσουμε , να κατοικήσουμε και σε άλλους πλανήτες. Δυστυχώς όμως  δεν καταφέραμε ακόμα να τιθασεύσουμε ,να ερευνήσουμε, να ισορροπήσουμε και να προάγουμε τον ανθρώπινο εγκέφαλο στο δρόμο του καλού , του αγαθού, της αδελφοσύνης.  Εάν κάνουμε έλλογη χρήση της Τεχνολογίας , των γνώσεων που έχουμε μπορούμε να εξαλείψουμε την δυστυχία , την φτώχεια, να προστατεύσουμε  το περιβάλλον, να καταπολεμήσουμε τις ασθένειες, να επεκτείνουμε και άλλο το προσδόκιμο ζωής. Μπορούμε να βελτιώσουμε  τον τρόπο ζωής μας τον πολιτισμό μας , να παράσχουμε στο ανθρώπινο είδος μία μοναδική ευκαιρία , να ευημερήσει και να χαρεί μια ζωή γεμάτη νόημα και ουσία.
    Η ανθρωπότητα για να επιβιώσει να είναι στα πρότυπα του ανθρώπινου πολιτισμού και μόνο χρειάζεται τόλμη. Πρέπει   να χρησιμοποιούμε θετικά τις επιστημονικές μεθόδους, τις γνώσεις και όχι να τις αποποιούμεθα. Πρέπει να συνδυάσουμε τον Λόγο τις Πράξεις με το Ανθρωπισμό. Ύψιστος στόχος μας θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη των ικανοτήτων των ανθρώπων και η ολοκλήρωση  της προσωπικότητας του κάθε ατόμου χωριστά – όχι μόνο των προνομιούχων. Πάνω από όλα να προάγουμε το ήθος  και να δομήσουμε την κοινωνία πάνω σε στέρεες βάσεις. 
   Μόνο με τον ανθρωπισμό θα αποκτήσουμε την έμπνευση αυτή που θα μας δώσει ένα προσωπικό νόημα και ουσία στην καθημερινότητα μας.
   Μερικά εργαλεία και πρότυπα που πρέπει να ενστερνισθούμε για να προάγουμε μια ανθρώπινη κοινωνία είναι το Ήθος.
   Ηθικές αξίες προάγουν μια ενάρετη ζωή και πηγάζουν από την ανθρώπινη εμπειρία. Το ήθος είναι απόρροια ανθρώπινης  ύπαρξης , ανάγκης και ενδιαφέροντος. Όποιος αρνείται το ήθος , διαστρεβλώνει την βάση της ίδιας της ζωής. Είναι αυτόνομο και ανεξάρτητο από θρησκευτικές και ιδεολογικές  μεσολαβήσεις.  
    Ο Λόγος , η ευφυΐα συνοδευόμενα από κριτική σκέψη, εμποτισμένη από μια αίσθηση ανθρωπιάς, είναι η καλύτερη μέθοδος επίλυσης των προβλημάτων, που
έχει στην διάθεση της η ανθρωπότητα. Ο Λόγος πρέπει να συνοδεύεται από ανθρωπιά και το πρόσωπο να λειτουργεί  ολοκληρωμένα.
   Η Θρησκεία πρέπει να εμπνέει αφοσίωση στα υψηλότερα , ηθικά ιδανικά.
    Η ανάγκη χωρισμού Εκκλησίας —Κράτους και ιδεολογίας— Κράτους είναι επιτακτική. 
     Οι ανθρώπινες κοινωνίες δεν θα πρέπει να αξιολογούν ένα οικονομικό σύστημα βάσει της ρητορικής η της ιδεολογίας των κομμάτων , αλλά αξιολογώντας κατά πόσον συμβάλλει στην οικονομική ευμάρεια όλων  των ατόμων περιορίζοντας τη φτώχεια και συμβάλλοντας σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.
    Η ανθρωπότητα πρέπει να αντιληφθεί , ότι αποτελεί ενιαίο σύνολο και να λειτουργήσει ως τέτοιο. Οι άνθρωποι ανά τον κόσμο , να κάνουν χρήση του λόγου και να ενδιαφερθούν ο ένας για τον άλλον. Θα πρέπει να υπερβούμε τις καταστροφικές ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στον Σοσιαλισμό, τον Φιλελευθερισμό, τον Καπιταλισμό, τον Κομμουνισμό, τον Συντηρητισμό τον Ριζοσπαστισμό. Πρέπει να δώσουμε ένα τέλος στο τρόμο και το μίσος… Ο πλανήτης Γή να θεωρηθεί ως ένα ενιαίο  οικοσύστημα. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η προστασία της φύσης, η καλλιέργεια της Γής είναι ζητήματα ηθικής τάξεως. Η ιστορία επιβάλει να χτίσουμε μια ύπαιθρο να αναστηλώσουμε, να 
αποκαταστήσουμε τον αγροτικό χώρο, το οικοσύστημα της υπαίθρου, σε όλα τα συστατικά του. Έτσι ώστε να ζωντανέψουμε την ύπαιθρο , αποσυμφορίζοντας τις μεγαλουπόλεις αποκαθιστώντας μια ανθρώπινη φυσική τάξη. Οι λέξεις Αγροφιλία —Αστυφιλία πρέπει να γίνουν το θέμα για μια  εθνική και διεθνή συζήτηση.
    Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.
   Η χώρα έχει ανάγκη να  ανακτήσει τη σχέση της με τον πολιτισμό το ωραίο, την Ησιόδεια αντίληψη του καλλιεργητή της παραγωγής.
   Πρέπει να δημιουργήσουμε περιουσία πλούτο, να αυξήσουμε τα έσοδα μας. Να σταματήσουμε να περιμένουμε από το κράτος να μας βρει δουλειά, να είναι νέοι άνθρωποι , αραχτοί στις καφετέριες περιμένοντας από τον ΟΑΕΔ τα επιδόματα. Εάν οι νέοι επέστρεφαν στα χωριά τους και καλλιεργούσαν τα χωράφια τους που παραμένουν χέρσα , τότε θα είχαμε αυτάρκεια όλων των προϊόντων.
    Εάν δημιουργούσαμε με την βοήθεια του κράτους νέα κοπάδια με μοσχάρια , βουβάλια ,κτηνοτροφία θα είχαμε αυτάρκεια και δεν θα κάναμε εισαγωγή από το εξωτερικό.
     Εάν αναπτύσσαμε την παραγωγή λουλουδιών με θερμοκήπια , θα είμαστε πρώτοι στην Ευρώπη.
     Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στη γλώσσα και τον πολιτισμό. Πρωταρχικό μας μέλημα να είναι η παιδεία , να πάψουν οι νέοι μας να χρησιμοποιούν στους καθημερινούς τους διαλόγους…250—300 λέξεις που το 20% να είναι εισαγόμενες… Η χώρα με τον λαμπρότερο πολιτισμό, η μόνη μαζί με τη Χαβάη που στο λεξιλόγιό της υπάρχει η λέξη   <<ήρωας>> δεν είναι δυνατόν να μην επενδύει στην Παιδεία. Η στάση και η συμπεριφορά των πολιτών μιας χώρας εξαρτάται άμεσα από την παιδεία.  Να γιατί ο μεγάλος φιλόσοφος Πλάτωνας μας λέει ότι <<όλες οι δυσκολίες της ζωής μόνο όταν λύνονται μέσω του Πνεύματος Δημιουργούν Πολιτισμό>>.
    Το πρόβλημα της παιδείας είναι από εκείνα τα προβλήματα που για την επίλυσή τους απαιτούν συνολική και εκ βάθρων αντιμετώπιση. Κάθε χρονιά παράγονται επιστήμονες, μόνο επειδή και πρέπει να λειτουργεί το σύστημα παιδείας. Από εκεί και μετά δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός. Το ‘’που’’ και ‘’πως’’ θα απορροφηθούν αυτοί στο τομέα παραγωγής, είναι ένα σοβαρό θέμα που δεν το αγγίζει κανένας.
    Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή , αδύναμη και κατατρεγμένη χώρα, αλλά είναι η μοναδική που μπορεί να αυτομεταλλαχθεί, χωρίς να χάσει τα χαρακτηριστικά της . Για όσο διάστημα υπάρχουν έθνη στον κόσμο , οι Έλληνες θα υπάρχουν σαν έθνος. Για να επιτύχουμε τα
παραπάνω , πρέπει να πάψουμε να συζητάμε συνέχεια για τις δόσεις , έτσι δεν γίνεται δουλειά , απεναντίας επισπεύδουμε τον θάνατο. Πρέπει να  αρχίσουμε να δουλεύουμε και όχι να φλυαρούμε μόνο έτσι θα βγούμε από την κακομοιριά δημιουργώντας μια χαρούμενη κοινωνία.
      ΚΑΡΜΙΡΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ         (ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ)   ΚΟΡΥΦΑΣΙΟΝ. 
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.   24—02—2015. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου