Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Στα… αρματα  ο Παν. Νίκας για το στρατόπεδο με αφορμή δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένου           

   10/02/2015   
Η ανασυγκρότηση των στρατιωτικών σχηματισμών περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, στο κυβερνητικό πρόγραμμα για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, έτσι όπως το έχει σχεδιάσει ο υπουργός (και πρόεδρος των ΑΝΕΛ), Πάνος Καμμένος.
Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι έχει δρομολογήσει νέους κανόνες για τη στρατιωτική θητεία. «Έχω, όμως, πρόβλημα με τη στελέχωση των ακριτικών μονάδων» λέει και αυτός θα είναι λόγος που θα εφαρμόσει επτάμηνη υποχρεωτική στρατιωτική θητεία στα σύνορα και στα νησιά.
Σκοπεύει ωστόσο, όπως σημειώνει, είτε να καταργήσει στρατιωτικές μονάδες που δεν παίζουν πρωταρχικό ρόλο στην άμυνα της χώρας είτε να μειώσει το προσωπικό τους. Φέρνει ως παράδειγμα τη μονάδα στην Καλαμάτα, της οποίας είχε εδώ και χρόνια αποφασιστεί η κατάργηση, αλλά διατηρήθηκε με εντολή του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Και να σκεφτείτε ότι η συγκεκριμένη μονάδα έχει στελέχωση μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη μονάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, δε, ότι «δεν είναι δυνατόν κάποιοι να υπηρετούν στο κέντρο της Αθήνας και να έχουν ακριβώς την ίδια αντιμετώπιση με κάποιους άλλους οι οποίοι φυλάνε σκοπιά στον Έβρο. Τα “ρουσφέτια” θα έχουν χαρακτήρα μόνο καθαρά κοινωνικό-εκεί που έχουν ανάγκη τα παιδιά των ανέργων, των θυμάτων της κρίσης-και όχι πολιτικό. Οι μονάδες στον Έβρο, στην παραμεθόριο και στα νησιά θα έχουν πληρότητα 100% τουλάχιστον. Δεν πρόκειται να συνεχιστεί το φαινόμενο να βλέπουμε 400% πληρότητα της μονάδας στην Καλαμάτα και 30% στην παραμεθόριο».
Η παραπάνω πολιτική επισήμανση ήταν αρκετή για να «ανάψει» και πάλι η συζήτηση γύρω από την τύχη του 9ου Συντάγματος Πεζικού στην Καλαμάτα. Έτσι, την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο κατάργησης του 9ου Συντάγματος Πεζικού, το οποίο εδρεύει στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα, ή της σημαντικής μείωσης της στελέχωσής του, εξέφρασε ο δήμαρχος Παν. Νίκας με επιστολή του προς τον κ. Καμμένο.
Με χθεσινές του δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, εξέφρασε τη λύπη του και τόνισε πως το στρατόπεδο της Καλαμάτας «δεν είναι του Αντώνη Σαμαρά, αλλά είναι συνδεδεμένο με την ιστορία μας, με τους αγώνες του λαού μας, των παππούδων και των πατεράδων μας. Το 9ο Σύνταγμα Πεζικού επαναλειτούργησε στο στρατόπεδο Παπαφλέσσα το 2013, έπειτα από κινητοποίηση φορέων και ύστερα από αποφάσεις συλλογικών οργάνων». Αναρωτήθηκε δε: «Πώς, αλήθεια, επιλέγεται και γίνονται αυτές οι ανακοινώσεις για το στρατόπεδο της Καλαμάτας και δε γίνονται - παραξενεύομαι – για το στρατόπεδο της Σπάρτης, για το στρατόπεδο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην Τρίπολη, για το στρατόπεδο του Ναυπλίου, για το στρατόπεδο του Λουτρακίου».
Ο δήμαρχος ανέφερε πως, με επιστολή του, ζήτησε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας άμεσα συνάντηση, «ώστε να κάνουμε επίσκεψη μαζί με τους φορείς της πόλης, για να μας εξηγήσει την ανακοίνωση». «Θα το παλέψουμε όσο μπορούμε. Ζητούμε συμβοήθεια και κατανόηση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας», προσέθεσε.

του Αντώνη Πετρόγιαννη 
 http://www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου