Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015


Έργα σε Πύλο, Πετροχώρι και Μεθώνη

   18/09/2015   
Παρατάσεις στις προθεσμίες εκτέλεσης έργων στην Πύλο
Στην απόφαση να προβεί στις παρατάσεις προθεσμίας εκτέλεσης δύο έργων προχώρησε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος.
Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Αποκατάσταση και ανάδειξη Μεσαιωνικού Υδραγωγείου Πύλου», που πήρε παράταση έως τις 10 Νοεμβρίου (ανάδοχος εταιρεία με την επωνυμία ΚΟΡΔΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ και Σια Ε.Ε.) και το έργο με τίτλο «Ανάπλαση Πλατείας Οικονομίδη Πύλου», που πήρε παράταση έως τις 30 Νοεμβρίου (ανάδοχος εταιρεία με την επωνυμία ΙΚΤΙΝΟΣ Α.Ε. Ε.Δ.Ε.).

Θα κατασκευαστούν έργα προστασίας στον παραλιακό δρόμο της Μεθώνης
Η εργοληπτική επιχείρηση «ΕΡΓΟΔΟΜΗ Ο.Ε.» κηρύχθηκε από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύλου – Νέστορος ως ανάδοχος του έργου «Κατασκευή έργων προστασίας παραλιακού δρόμου Μεθώνης», υποβάλλοντας, κατά το σχετικό διαγωνισμό, προσφορά με έκπτωση 5%.
Προβλέπεται η αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί στον παραλιακό δρόμο της Μεθώνης και συγκεκριμένα η κατασκευή κιβωτοειδών οχετών απορροής ομβρίων υδάτων σε δύο σημεία πλησίον του καταστήματος Καραγλάνη και πριν από το δημοτικό κάμπινγκ, η ασφαλτόστρωση τμήματος του παραλιακού δρόμου με αρχή από το κατάστημα ιδιοκτησίας Καραγλάνη, η ασφαλτόστρωση του δρόμου στη θέση «Κρητικά» και η μετατόπιση των στύλων της ΔΕΗ που βρίσκονται κατά μήκος του παραλιακού δρόμου σε νέα θέση βορειότερα.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, κατά τη μελέτη, ήταν, μαζί με το 23% ΦΠΑ, 70.000 ευρώ και θα κοστίσει τελικά 66.500 ευρώ.
Στο διαγωνισμό συμμετείχαν δύο ακόμη ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι υπέβαλαν προσφορές με έκπτωση 1% και 3,83% αντίστοιχα.

Ανάδοχος για την ανάπλαση
κοινόχρηστων χώρων στο Πετροχώρι
Τη μετατροπή της περιοχής σε έναν ενδιαφέροντα δημόσιο χώρο, όπου η σκάλα, το ηρώο και το πρανές θα δημιουργήσουν ένα ενιαίο σύνολο, που θα ανήκει στην πλατεία, αλλά και έναν υπαίθριο χώρο στάσης και αναψυχής, καλείται να υλοποιήσει ο εργολάβος Ηλίας Ζωντανός, ο οποίος αναδείχθηκε μειοδότης κατά τη δημοπρασία που έγινε για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων Πετροχωρίου Τ.Κ. Ρωμανού Δήμου Πύλου – Νέστορος».
Ο προϋπολογισμός κατά τη μελέτη ήταν 25.000 ευρώ και ο ανάδοχος κατέθεσε προσφορά με έκπτωση 33,52%. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν επτά ακόμη ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι κατέθεσαν προσφορές με εκπτώσεις από 10% έως 28%.
Σύμφωνα με την προσφορά του αναδόχου, το έργο θα εκτελεστεί αντί 16.380,33 ευρω.
http://www.tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου