Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Γαργαλιάνοι - Ρωμανού: Νέες υποσχέσεις για καταβολή αποζημιώσεων

Γαργαλιάνοι - Ρωμανού: Νέες υποσχέσεις για καταβολή αποζημιώσεων
 Φωτογραφία του χρήστη ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΟΣΚΑΛΤΣΗΣ.
Γράφτηκε από τον 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Γαργαλιάνοι - Ρωμανού: Νέες υποσχέσεις για καταβολή αποζημιώσεων
 

Σε αποκλεισμό τού υπό κατασκευή δρόμου Γαργαλιάνοι - Ρωμανού προχώρησαν χθες το πρωί για περίπου μία ώρα οι 130 δικαιούχοι απαλλοτριώσεων, οι οποίοι ακόμη δεν έχουν πάρει ούτε ευρώ, νιώθοντας ότι εμπαίζονται από την Περιφέρεια, καθώς παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις της παραμένουν απλήρωτοι.
Χθες έλαβαν νέες υποσχέσεις ότι το ζήτημά τους θα τακτοποιηθεί μέχρι αύριο το μεσημέρι και έτσι τηρούν στάση αναμονής, όπως έκαναν και όλο το προηγούμενο διάστημα. Και στα τέλη Ιουνίου, όπου αρχικά είχε πει ο κ. Τατούλης, στην ενημερωτική εκδήλωση που είχε γίνει στους Γαργαλιάνους, ότι θα πιστωθούν τα χρήματα που δικαιούνται, και την περασμένη Παρασκευή με τις νέες διαβεβαιώσεις μετά την κινητοποίηση που είχαν ξανακάνει τον Αύγουστο.
Από την πλευρά τους οι δικαιούχοι είναι αγανακτισμένοι με αυτή την κατάσταση και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις και πιο δυναμικά αν χρειαστεί. Οπως λένε πάντως, σε καμία περίπτωση δεν είναι κατά του έργου αφού όλοι θέλουν το δρόμο στην περιοχή, όμως δεν τους μένει άλλος τρόπος πίεσης. Επίσης αυτό που ζητούν είναι όλα τα κόμματα να πάρουν θέση και να τους συμπαρασταθούν όχι όμως με λόγια αλλά ουσιαστικά και με πράξεις, με πίεση στην Περιφέρεια.
Από την πλευρά των δικαιούχων ο Πολυχρόνης Γεωργιόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε: «Δεν έχουμε πρόθεση να εγκαταλείψουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά μας που είναι η καταβολή των αποζημιώσεων. Καλούμε την Περιφέρεια, τα πολιτικά κόμματα ενόψει εκλογών, όχι να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στις προσπάθειές μας, αλλά να πιέσουν τόσο την Περιφέρεια Πελοποννήσου όσο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να δοθεί τέλος στο πρόβλημά μας. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν, δεν έχουμε πρόβλημα με τον εργολάβο και τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο, συμβολικά σήμερα για μια ώρα συμφωνήσαμε να εμποδίσουμε τις εργασίες στην κατασκευή του δρόμου. Θα επακολουθήσουν και άλλες ενέργειες μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας».
Την συμπαράσταση στους δικαιούχους εξέφρασε ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας Γιάννης Καλκαβούρας με βολές κατά της Περιφέρειας και του περιφερειάρχη τονίζοντας: «Οι ευθύνες που έχουμε φτάσει εδώ ανήκουν στην Περιφέρεια και την πολιτική που έχει εφαρμόσει. Εδόθησαν διαβεβαιώσεις που δεν ετηρήθησαν. Θεωρώ ότι έχουμε φτάσει στην ύστατη στιγμή και πρέπει να τελειώσει το θέμα εδώ. Είναι απαράδεκτο, κανείς δεν έχει εξηγήσει πώς κάποιοι συνδημότες έχουν πάρει χρήματα και κάποιοι άλλοι να είναι εδώ και να διεκδικούν το αυτονόητο, τα χρήματά τους. Προσωπικά θεωρώ το αίτημα δίκαιο και θα είμαι παρών με οποιονδήποτε τρόπο».
Κ.Μπ. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/perifereia/item/75785-gargalianoi-romanoy-nees-yposxeseis-katavoli-apozimioseon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου