Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Στο ταμειο Γιουνκέρ ελπιζει ο Νικας και με διοδια αλλου !!!!!

Π. Νίκας: Το μόνο μελετητικά ώριμο έργο είναι ο δρόμος Καλαμάτα -Ριζόμυλος
                                             16/09/2015        
Ο οδικός άξονας Καλαμάτα – Ριζόμυλος είναι το μοναδικό ώριμο μελετητικά έργο στη Μεσσηνία, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παν. Νίκας, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την έλλειψη σχετικής αναφοράς από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατά την ομιλία του το Σάββατο στην Καλαμάτα. Ο κ. Νίκας είπε πως γνωρίζει την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, της Ν.Δ. και άλλων κομμάτων υπέρ του συγκεκριμένου δρόμου, που είναι έργο στρατηγικής σημασίας, και πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν χρήματα για την υλοποίησή του, η οποία μπορεί να γίνει μόνο από το «πακέτο Γιουνκέρ» των 35 δισ. ευρώ. Επανέλαβε, επίσης, την άποψη περί κατασκευής του μέσω ΣΔΙΤ ως συνέχεια του διευρωπαϊκού δικτύου που φθάνει στην Καλαμάτα, ενώ συμπλήρωσε πως δεν είναι υποχρεωτική η επιβολή διοδίων στο συγκεκριμένο τμήμα, αλλά μπορεί να δοθεί παράταση σε κάποια άλλη περιοχή. Εξήγησε, δε, πως ενδιαφέρεται για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, καθώς είναι ο μόνος τρόπος να επέλθει ανάπτυξη στην παραμελημένη περιοχή από το Νέδοντα έως τον Πάμισο, Τέλος, προεξόφλησε πως η κατασκευή μπορεί να γίνει και με ποσό μικρότερο των 70 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των απαλλοτριώσεων.
Χ.Χ.
                                                   Ενώ

Διαμαρτυρίες για τις αποζημιώσεις στο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού (παράκαμψη Τραγάνας)   

  16/09/2015   
Με τη Νικολάκου θα συναντηθούν
σήμερα οι δικαιούχοι αποζημιώσεων


Με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη, Ντίνα Νικολάκου, θα συναντηθούν σήμερα εκπρόσωποι των 130 δικαιούχων αποζημιώσεων του δρόμου Γαργαλιάνοι – Ρωμανού οι οποίοι δεν έχουν λάβει αποζημίωση για τις απαλλοτριώσεις.
Οι δικαιούχοι, οι οποίοι έχουν προβεί το τελευταίο διάστημα σε δύο συμβολικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και σκέφτονται να απέχουν μαζικά από τις εκλογές απαιτώντας την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται με δικαστικές αποφάσεις, αναμένουν σήμερα ξεκάθαρες απαντήσεις για όσα έχουν συμβεί. Άλλος χρόνος για κουβέντες, λόγια, δεσμεύσεις, υποσχέσεις και «παρατάσεις» στην ανοχή και την αντοχή τους, δεν υπάρχει. Έχουν, πια, ξεπεραστεί όλα τα όρια και οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, όπως λένε, αισθάνονται πως υφίστανται ένα διαρκή εμπαιγμό. Παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις όλες οι ημερομηνίες που οι ίδιοι οι αιρετοί πολιτικοί παράγοντες της Περιφερειακής Αρχής έδωσαν, παρήλθαν χωρίς να γίνει κάτι.
Μάλιστα, τις τελευταίες εβδομάδες, από την Περιφέρεια, όπως λένε, επιχειρούσαν να δώσουν κομματική χροιά στην καθυστέρηση, λέγοντας ότι «φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, επειδή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν υπέγραφαν ένα έγγραφο».
Αυτό προκάλεσε θυμηδία αλλά και αντιδράσεις, καθώς στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση χρέη προσωρινού γενικού γραμματέα ασκεί ο αρχαιότερος υπάλληλος της υπηρεσίας, ο οποίος, βεβαίως, όπως έμαθαν οι ίδιοι, δε διορίστηκε στη θέση αυτή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Στη σημερινή συνάντηση, λοιπόν, οι δικαιούχοι αναμένουν ξεκάθαρες απαντήσεις και όχι μόνο με λόγια, αλλά με έγγραφα, με δεδομένο ότι εδώ και καιρό η αναγκαστική απαλλοτρίωση δεν είναι εν ισχύ!
Υπάρχουν τα χρήματα, για τα οποία στις 16 Μαΐου ο ίδιος ο περιφερειάρχης σε σύσκεψη στους Γαργαλιάνους δεσμεύτηκε ότι υπάρχουν εξασφαλισμένα και διαθέσιμα 8.000.000 ευρώ για όλες τις αποζημιώσεις, 2,5 εκ. για το υπόλοιπο 40% όσων έχουν ήδη λάβει μέρος της αποζημίωσης και 5,5 εκ. ευρώ για τους 130;
Γιατί δεν τους καταβλήθηκαν μέχρι σήμερα, παρότι έχουν περάσει 3 ολόκληρες μήνες από την αρχική καταληκτική ημερομηνία που η Περιφέρεια είχε θέσει, αλλά και όλες τις άλλες ημερομηνίες που έδιναν στη συνέχεια και τα δεκαήμερα; Πού, ακριβώς, βρίσκονται τα χρήματα, σε ποιον κωδικό, σε ποιο λογαριασμό; Πότε θα καταβληθούν ακριβώς και με ποια συγκεκριμένη διαδικασία; Αυτά είναι μερικά, μόνο, από τα ερωτήματα των δικαιούχων και από τις απαντήσεις που θα λάβουν στη συνάντηση με την κα Νικολάκου, θα εξαρτηθεί εάν θα προχωρήσουν ή όχι σε νέες κινητοποιήσεις, ακόμη και τις επόμενες μέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου