Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Η έξοδος του Άρη 26-4-1825


Μάχη Σφακτηρίας – Έξοδος ΑΡΕΩΣ

Παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή (άνεμοι 6 με 7 μποφόρ),  εορτάσθηκαν από τον Δήμο Πύλου-Νέστορος για πρώτη φορά με κάθε επισημότητα:  η Ναυμαχία της Πύλου, η Μάχη της Σφακτηρίας και η έξοδος του ΑΡΕΩΣ την 26-4-1825
Στα πλαίσια της εκδήλωσης τελέσθηκε την Μεγάλη Τρίτη 26 Απριλίου 2016 επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των ηρωικώς πεσόντων στη μάχη της Σφακτηρίας την 26-4-1825 Σαχίνη, Τσαμαδού, Αναγνωσταρά και του ένδοξου φιλέλληνα Ιταλού Σαντόρε ντι Σανταρόζα.
Στεφάνια κατέθεσαν, εκ μέρους του Δήμου Πύλου-Νέστορος ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Καφαντάρης , ενώ  εκ μέρους των οικογενειών των ηρωικώς πεσόντων Σαχινη ,Τσαμαδου ,Αναγνωσταρά, για τον φιλέλληνα Σαντορε ντι Σανταρόζα η πρόξενος της Ιταλίας στην Ελλάδα κυρία Margherita Bovicelli.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο κ. Χρήστος Κορομηλάς απόγονος του Αναγνωσταρά, από την περιφέρεια ο κ. Άγγελος Χρονάς καθώς και ο πολιτευτής Λεωνίδας Φιλιππόπουλος
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Αντιναύαρχος-Επίτιμος Α΄. Υπαρχηγός Λ.Σ. Πελοπίδας Αγγελόπουλος, Πρόεδρος της ΛΕΣΧΗΣ Λ.Σ..
ΠΥΛΟΣ1 ΠΥΛΟΣ2 ΠΥΛΟΣ3
ΠΥΛΟΣ5 (Medium) ΠΥΛΟΣ9 (Medium) ΠΥΛΟΣ19 (Medium) ΠΥΛΟΣ20 (Medium) ΠΥΛΟΣ21 (Medium) ΠΥΛΟΣ22 (Medium)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου