Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠΝ με αφορμή δημοσιεύματα στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ετοποθετήθη στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε 20/6 κεκλεισμένων των θυρών στο πνευματικό κέντρο της Μεθωνης

Ο Πρόεδρος της  ΔΕΥΑΠΝ με αφορμή δημοσιεύματα στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ετοποθετήθη στο δημοτικό συμβούλιο που έγινε 20/6 κεκλεισμένων των θυρών στο πνευματικό κέντρο της Μεθωνης 

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε , κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

Ως πρόεδρος της Δημοτικής επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου μας, με αφορμή δημοσιεύματα στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω το σώμα για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΠΝ .
Οι υποχρεώσεις της επιχείρησης την 31.12.2019 ανέρχονταν στο ποσό των €. 1.551.559,74 και αναλύονται ως εξής .
Προμηθευτές €. 485.869,99
Απόδοση εισπ τελών €. 171.584,55 Κουνουπόσημο 17,18,19 έτη
Δικαστικές αποφ. €. 275.148,31 Υπόθεση Γουλιάμος
Οφειλές Προς Δήμο €. 618.956,89 έχουν ρυθμιστεί με €. 5.576 μην.

Απαιτήσεις από τους Δημότες €. 1.574.429,50
Θα ήταν παράλειψη μου να μην σχολιάσω κατά πρώτον τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις , Υπήρχε τελεσίδικη απόφαση σε βάρος του Δήμου , υπόθεση Γουλιάμος , μελετητής Βιολ. Χώρας. Με την διεύρυνση της επιχείρησης το 2017, μεταφέρθηκε το υπόλοιπο στην επιχείρηση, ποσό 355.000, το οποίο διακανονίστηκε και εξυπηρετείται κανονικά με τελευταία δόση την 30.6.2021 . Όμως κ. Καφαντάρη δεν μεταφέρατε και τις εκκρεμείς οφειλές των Δημοτών , τις κρατήσατε για λογαριασμό του Δήμου, δηλαδή λειτουργήσατε σε βάρος της επιχείρησης.
Οφειλές προς το Δήμο, ρεύμα αντλιοστασίων και εισπραχθέντα τέλη ετών 2011 2016 €. 618.0000, το εν λόγω ποσό επίσης έχει ρυθμιστεί και εξυπηρετείται κανονικά με μηνιαίες δόσεις 5.576 ευρώ.
Επιχορήγηση €. 700.000
Σύμφωνα με την ΠΝΠ ΦΕΚ 75/Α/30.3.2020
Υπάρχει η δυνατότητα λήψης ΑΤΟΚΗΣ επιχορήγησης προς την ΔΕΥΑΠ με επιστροφή σε 72 δόσεις . Η υπηρεσία μας υπέβαλε σχετικό αίτημα προς τον
Δήμο μας και στη συνεδρίαση της οικ. Επιτροπής την 16.6.2020 εγκρίθηκε το ποσό που πρέπει να ζητηθεί από το Υπουργείο.

 Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση απουσίαζαν όλες οι παρατάξεις της μειοψηφίας , Σας ευχαριστούμε για την απουσία σας , προφανώς θέλετε να διευκολύνετε την διαδικασία και εμμέσως αναγνωρίζετε την ανάγκη για την χρηματοδότηση μας.
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι όλες οι επιχειρήσεις επλήγησαν από την πανδημία του COVID 19 , έτσι και η επιχείρησή μας, με αποτέλεσμα το διάστημα Μάρτιος Μάιος 20 να έχει μείωση των εισπράξεων 52%.
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι είχαμε προγραμματίσει να πιέσουμε τους οφειλέτες για τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε όλα τα επίπεδα και ξέσπασε η πανδημία, αυτό μας πήγε λίγο πίσω. Εξάλλου θα ήταν παράλογο μεσούσης της πανδημίας να πιέζαμε τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Είμαστε έτοιμοι και ήδη έχουμε δημιουργήσει call center για ενημέρωση των οφειλετών με την παράκληση για τακτοποίηση είτε εφ άπαξ ή με ρύθμιση. Μακάρι να εξελιχθούν ομαλά όλα για όλη την κοινωνία τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις και εμείς είμαστε εδώ παίρνοντας τις ανάλογες αποφάσεις .
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω την άρνησή σας για την επιχορήγηση της επιχείρησής μας , κάτι που κάνει η πολιτεία σε όλες τις επιχειρήσεις. Μήπως θέλετε να καταρρεύσει η επιχείρηση για να δικαιωθείτε πολιτικά? Θέλω να πιστεύω ότι αυτό δεν ισχύει, γιαυτό σας παρακαλώ από κοινού να συνεργαστούμε προκειμένου να ξεπεράσουμε όλα τα προβλήματα προς όφελος των πολιτών .
Επίσης θα ήθελα να τονίσω κ. Καφαντάρη σχετικά με δημοσιεύματα σας στον τύπο ότι , Ναι αρνήθηκα πριν δυο χρόνια την λήψη του προεκλογικού δανείου για ασφαλτοστρώσεις και αν θυμάστε καλά κ. Καφαντάρη , είχα τονίσει τότε στην τοποθέτησή μου ότι θα πρέπει να γίνουν πρώτα οι συνδέσεις στο βιολογικό καθαρισμό και μετά η ασφαλτόστρωση.


Δυστυχώς επαληθεύτηκα , ξεκινήσαμε πριν ένα μήνα σε συνδέσεις στην Πύλο και ήδη έχουν συνδεθεί περίπου 50 παροχές, μέσα σε αυτές συμπεριλαμβάνεται το Δημαρχιακό κατάστημα και το Τσικλητήριο. Στις νέες συνδέσεις υπάρχει ταλαιπωρία των κατοίκων και τους ευχαριστώ δημόσια για την κατανόηση που επιδεικνύουν . Το συγκεκριμένο έργο δεν επιβαρύνει οικονομικά την επιχείρηση και είναι αυτοχρηματοδοτούμενο . Στόχος μας είναι μέχρι τέλους του 2021 να μην υπάρχουν λύματα στο λιμάνι μας. Το ιδιο θα κάνουμε και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες που λειτουργεί βιολογικός καθαρισμός. Λειτουργούμε οργανωμένα και με προγραμματισμό για την ανάταξη της επιχείρησης και την επίλυση των προβλημάτων , χωρίς προεκλογικές κορώνες και το κυριότερο χωρίς έπαρση.

Κύριε Καφαντάρη
Κατ αρχήν δεν δέχομαι ότι με αναθρέψατε πολιτικά γιατί ήδη ήμουν Δημοτικός Σύμβουλος στον Καποδιστριακό Δήμο Πύλου και η ενασχόληση μου με τα κοινά χρονολογείται από πολύ παλιά. Όσο για το ότι κρινόμαστε όλοι , αυτό είναι αλήθεια και για εσας έτσι έκρινε η πλειοψηφία των πολιτών και σας κατέταξε στην αντιπολίτευση. Μάλλον δεν έχετε συνειδητοποιήσει ότι έχετε χάσει και συμπεριφέρεστε έτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου