Κυριακή 25 Μαΐου 2014

2014 τραγωδίες Σαμαρά (Και σήμερα το ναυάγιο...)

2014 τραγωδίες Σαμαρά (Και σήμερα το ναυάγιο...)
  • Κυριακή, 25 Μαΐου 2014
 
2014 τραγωδίες Σαμαρά (Και σήμερα το ναυάγιο...)
Τώρα βγαίνει και τάζει λαγούς με πετραχήλια σαν ένας κλασικός παλαιοκομματικός πολιτικάντης του χειρίστου είδους. Εφθασε, μάλιστα, να λέει ακρότητες (τύπου... από Δευτέρα, κάθε μέρα θα είναι και καλύτερη) σε σημείο να αρχίσουν να ανησυχούν οι δικοί του άνθρωποι.
«Αυτά δεν θα τα έλεγε ούτε ένας τρελός» σκέφτονται από μέσα τους. «Μα, πώς είναι δυνατόν να λέει τέτοιες γελοιότητες; Λες, να τα έχει χάσει στα σοβαρά ο Αντώνης;» αγωνιούν φίλοι και γνωστοί του...
Το ΧΩΝΙ ΚΡΑΤΑΕΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ
Το 2014 δεν είναι η χρονιά του Αντώνη Σαμαρά. Επειδή... «ο Σαμαράς και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται», το success story που τον έθρεψε το 2013, έσκασε σαν καρπούζι το 2014! Αλλά βέβαια δεν υπέστη μόνο αυτή την τραγωδία... Ηρθε και η βιντεοσκοπημένη ομολογία Μπαλτάκου, ήρθε και η έκθεση-έκτρωμα του ΟΟΣΑ, ήρθε και η σφαλιάρα των Ευρωπαίων φίλων του για το «κούρεμα», που όλο το τάζει ο Σαμαράς αλλά ποτέ δεν το καταφέρνει (σαν την ανάπτυξη ένα πράγμα). Και με όλα αυτά στην πλάτη του, πήγε να κάνει εκλογές ο καημένος...
Και εκεί νέες σφαλιάρες! Για πρώτη φορά στα χρονικά, η ΝΔ μένει εκτός διεκδίκησης στην Περιφέρεια Αττικής και το Δήμο Αθηναίων! Ιδια χάλια και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Ολες οι επιλογές Σαμαρά πήραν γύρω στο 15%. Οι δικοί του άνθρωποι. Που κατέβηκαν με τη σφραγίδα του Πρωθυπουργού! Ομως, η μεγάλη σφαλιάρα έρχεται αύριο. Και θα είναι τόσο μεγάλη, που θα είναι και η τελευταία! Αντίο Αντώνη. Δεν θα μας λείψεις...
Τραγωδία Σαμαρά 1 – Το πραξικόπημα της μούφα έκθεσης ΟΟΣΑ

Τέλη Μαρτίου ψηφίσανε στη Βουλή την περίφημη έκθεση του ΟΟΣΑ, που μας έλεγαν ότι είναι πολύ αποτελεσματική γιατί είναι η έκθεση ενός διεθνούς Οργανισμού, που έχει την εμπειρία και τη γνώση! Βέβαια, στον πρόλογό της η ίδια η έκθεση λέει ότι δεν αντανακλά τις απόψεις του Οργανισμού! Και ποιανού τις απόψεις αντανακλά; Από το ρεπορτάζ προέκυψε ότι τις εισηγήσεις έκαναν στελέχη του ΙΟΒΕ (φορέας καταγωγής του κυρίου Στουρνάρα) και Ελληνες αξιωματούχοι των υπουργείων, ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΕΤΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΥΣ ως προς τις κοινωνικές επιπτώσεις, που θα προκαλέσει το πολυδαίδαλο αυτό έκτρωμα.

Την Κυριακή που ψήφιζαν τη μούφα έκθεση ΟΟΣΑ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (και χωρίς φυσικά να προλάβουν να διαβάσουν και πάλι οι βουλευτές τίποτα), Το ΧΩΝΙ κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο... το πραξικόπημα που λάμβανε χώρα εκείνη τη στιγμή! Γιατί αποκάλυπτε ότι το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝ τη μούφα έκθεση ΟΟΣΑ, που ψηφίζανε ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ στη Βουλή! Το θέμα ανέδειξε η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή, που κατέθεσε ερώτηση στον Κωστή Χατζηδάκη. Η απάντηση των αρμοδίων υπουργών ήρθε απλά να επιβεβαιώσει την αποκάλυψη. Ο υφυπουργός Αθανάσιος Σκορδάς απαντά στη βουλευτή λίγες μέρες μετά ότι όντως... «στελέχη του ΙΟΒΕ μετείχαν στην Ομάδα Εργασίας σε πλήρη απασχόληση ή συνεργαζόμενα».

Αρα, πήγε περίπατο η δήθεν αντικειμενικότητα του διεθνή Οργανισμού! Την έκθεση τη διαμόρφωσαν στελέχη που έχουν τον Στουρνάρα για Θεό, για να καταλάβετε το επίπεδο. Και φυσικά, τώρα γίνεται απολύτως αντιληπτό γιατί από την πρώτη στιγμή ο Χατζηδάκης μας διαφήμιζε την έκθεση ΟΟΣΑ, τονίζοντας το αδιάβλητο και το ανεπηρέαστο της κρίσης του Οργανισμού! Μας έλεγε συνέχεια ότι ο ΟΟΣΑ δεν έχει σχέση με την ελληνική διαπλοκή και για αυτό του ανάθεσαν την έκθεση. Και τελικά αποδείχθηκε ότι την έκθεση δεν την έκανε ο ΟΟΣΑ! Τα συμπεράσματα δικά σας, που λέγαμε παλιά...
Τραγωδία Σαμαρά 2 – Η βιντεοσκοπημένη ομολογία Μπαλτάκου

Το τραγούδι λέει: «όταν πάρεις φόρα, φόρα κατηφόρα, ο Θεός ο ίδιος δεν σε σταματά». Και ο Σαμαράς το πίστεψε...

Το πραξικόπημα της έκθεσης ΟΟΣΑ (ψηφίσανε στη Βουλή μια έκθεση ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΦΑ!) δεν συγκρίνεται με αυτό που ακολούθησε. Ο Κασιδιάρης πάτησε το rec και ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος τα ξέρασε όλα! Στις 2 Απριλίου βγήκε στη δημοσιότητα το βίντεο-σοκ (!) που δείχνει τον προσωπικό φίλο του Πρωθυπουργού (και προσωπική του επιλογή και άνθρωπο του πιο στενού του περιβάλλοντος) να ομολογεί ξεκάθαρα ότι υπάρχει κυβερνητική παρέμβαση στη δικαιοσύνη προκειμένου να φυλακιστούν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής... για να έχει διαφορά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ! Η αλήθεια, που δεν είπε ο Μπαλτάκος στην κάμερα, είναι ότι αν φυλακιστούν όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, και δεν αλλάξει ο κανονισμός της Βουλής, τα επόμενα μέτρα (πείτε το τρίτο μνημόνιο) θα τα περάσουν με 142 βουλευτές!

Να τονίσουμε ότι «ωφελημένος» από μια τέτοια μεθόδευση είναι και ο συγκυβερνήτης Βενιζέλος, ο οποίος δεν είπε τίποτα ούτε πριν την αποκάλυψη ούτε και μετά. Πέταξε 1-2 κορώνες και ξαναμπήκε στο μαντρί του Αντώνη. Τόσο δημοκράτες οι άτιμοι οι κυβερνώντες μας! Και μετά απαγορεύθηκε να παίζει το βίντεο. Και απαγορεύθηκε και κάθε άλλο βίντεο στο μέλλον. Και φυσικά, ξεκίνησε έρευνα ΜΟΝΟ για το πώς τραβήχτηκε το βίντεο ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Σ' ΑΥΤΟ!!! Πρωτοφανής δημοκρατία σ' αυτόν τον τόπο. Τελικά, αποκαλύφθηκε ένα κανονικότατο πραξικόπημα αλλά ελέω ελληνικών μίντια... δεν άνοιξε μύτη! Ετσι νομίζουν τουλάχιστον. Ομως, ο λαός τους έχει καταλάβει για τα καλά και τώρα ξέρει πώς πρέπει να τους απαντήσει. Κυριολεκτικά... ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ! Μην ψηφίσετε τους φασίστες που καταπατούν το Σύνταγμα και κάθε έννοια δημοκρατίας! Μην ψηφίσετε αυτούς που φυλακίζουν βουλευτές (όποιοι και αν είναι αυτοί) μόνο και μόνο για τα κομματικά τους οφέλη! Δεν μπορεί να γίνει ανεκτός αυτός ο φασισμός! Ας τους στείλουμε στα τσακίδια...
Τραγωδία Σαμαρά 3 – Πρωτογενές έλλειμμα 15,887 δισ. ευρώ!

Ολο το προηγούμενο διάστημα μας έλεγαν ότι ο Σαμαράς «έχει μαξιλαράκια για τις εκλογές» και ότι «κρατάει ένα κρυφό άσσο» και κάτι τέτοιες αηδίες! Τελικά, αποδείχθηκε ότι το μεγάλο «όπλο» του Σαμαρά και σ' αυτές τις εκλογές ήταν τα ελληνικά μίντια ΚΑΙ ΜΟΝΟ! Αυτά που κατάφεραν να πείσουν το λαό ότι στην Ελλάδα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, όταν τα επίσημα στοιχεία έδειχναν ξεκάθαρα πρωτογενές έλλειμμα 15,887 δισ.! Το ΧΩΝΙ αφιέρωσε δύο πρωτοσέλιδά του στο σκάνδαλο των σκανδάλων! Ολοι οι δημοσιογράφοι έβλεπαν «πλεόνασμα». Ολα τα κανάλια μας έπαιζαν «πλεόνασμα». Ολα τα ραδιόφωνα μας έλεγαν για πλεόνασμα! ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑ!!!

Για να κάνει ένας Πρωθυπουργός τόσο χοντροκομμένη προβοκάτσια στη λογική του κόσμου, θα πρέπει αφενός να νιώθει πανίσχυρος μιντιακά (το νιώθει... και καλά κάνει) και αφετέρου να αισθάνεται ότι έρχεται το τέλος... Γιατί αυτό είναι ένα φθηνό κόλπο που μπορεί να κρατήσει μόνο για λίγο. «Αντε μέχρι τις εκλογές» σκεφτόταν ο καημένος. Γιατί ακόμη σκέφτεται με δεδομένα Πολιτικής Ανοιξης του 1993. Τώρα, όμως, υπάρχει το ίντερνετ και οι Ελληνες ενημερώνονται και εκτός του MEGA! Τα διεθνή μίντια, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΡΤΟΥΝ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ, προέβαλαν την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας και έκαναν τον Ελληνα Πρωθυπουργό διεθνώς να μοιάζει με καρικατούρα που είναι κουρδισμένη να λέει ψέματα! Γελάνε ακόμη οι ξένοι με το παραμύθι του success story του Ελληνα Samaras. Οταν λέμε «ξένοι», εννοούμε τους επενδυτές, που θα έφερναν πέρυσι την ανάπτυξη! Αν αργήσουν, να φάτε...

Η υποψήφια ευρωβουλευτής των ΑΝΕΛ, Ζωή Γεωργαντά (πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ), με αρθρογραφία της Στο ΧΩΝΙ αποκάλυψε όλα τα κόλπα των Samaras statistics. Χαρακτηριστικότερο όλων... το ότι δήλωσαν πως τα ασφαλιστικά ταμεία το 2013 είχαν πλεόνασμα... 5 δισ. ευρώ!!! Τη χρονιά που κατέρρευσαν!!! Και αυτό το θέμα αναδείχθηκε στη Βουλή από τη Ραχήλ Μακρή, που σε μια αξέχαστη εμφάνισή της στο κοινοβούλιο, τους διάβαζε για 5,5 λεπτά Το ΧΩΝΙ! Τους τα είπε όλα... και δεν της απάντησαν τίποτα!

Και τώρα το ΣΟΚ. Αν προσπαθήσουμε να αποτυπώσουμε τα πραγματικά οικονομικά μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, και για τα ασφαλιστικά ταμεία δεν δεχθούμε το εικονικό πλεόνασμα των 5 δισ. που δηλώνουν αυτοί αλλά το έλλειμμα της περσινής χρονιάς (που χειροτέρευσε η κατάσταση αλλά τους χαρίζουμε το επιπλέον), το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας φτάνει για το 2013 (χρονιά Σαμαρά 100%) τα 30 δισ. ευρώ. Σε ποσοστό του ΑΕΠ, είναι 16,5%!!! Μα, μπήκαμε στο μνημόνιο με έλλειμμα 15,4% επί του ΑΕΠ!!!

Τη χρονιά της σκληρότερης λιτότητας που έζησε ποτέ ο τόπος, με τον Σαμαρά Πρωθυπουργό, είχαμε έλλειμμα μεγαλύτερο από εκείνο το «μαγειρεμένο προς τα πάνω» του Παπακωνσταντίνου, του 2009, πριν μπούμε στο μνημόνιο! (Αν δεν το καταλάβατε, ξαναδιαβάστε το).

Ολες οι θυσίες χαμένες. Ολες οι αυτοκτονίες τσάμπα. Ολοι οι φίλοι σου έφυγαν για το τίποτα. Και συνεχίζουν να ξεπουλάνε τη χώρα. Και το χρέος μεγαλώνει.

Ομως, τώρα εσύ έχεις την ευκαιρία να τους στείλεις στα τσακίδια. Για να σώσεις τα παιδιά σου. Για να γλιτώσεις τα εγγόνια σου. Για να σώσεις την πατρίδα σου. Μην τη χάσεις. Να θυμάσαι δυο λέξεις. Στα τσακίδια.
Τραγωδία Σαμαρά 4 – Κούρεμα... του χρόνου!

Τι κοινό έχει το «κούρεμα του χρέους» με την «ανάπτυξη»; Ελα, που δεν κατάλαβες...

Φέτος, χρονιά εκλογών, ο Σαμαράς περίμενε δύο αγαπημένους του καλεσμένους να τον βοηθήσουν στις εκλογές. Την «ανάπτυξη», που την περιμένει εδώ και χρόνια... και το «κούρεμα του χρέους». Τελικά, δεν ήρθε τίποτα από τα δύο. Για την «ανάπτυξη» δεν έχει νόημα να πούμε τίποτα περισσότερο.

Απλά, θα σας τονίσουμε ότι με τον Σαμαρά Πρωθυπουργό ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ EUROSTAT η Ελλάδα για το 2013 είχε ύφεση 5,84% (και όχι 3,8 που μας λέει η κυβέρνηση) ενώ τριπλασιάστηκε το πρωτογενές έλλειμμα της χώρας!!! Το 2011 (χρονιά προ Σαμαρά) έκλεισε με πρωτογενές έλλειμμα 5 δισ. ευρώ και το 2013 (χρονιά Σαμαρά) έκλεισε με πρωτογενές έλλειμμα 15,887 δισ. ευρώ! Με τις υγείες του, ο καταστροφικότερος... (θα φτερνίζεται τώρα που τον μνημονεύουμε).

Αναφορικά με το «κούρεμα του χρέους», είναι επίσης ξεκάθαρο το τι έγινε και δεν ήρθε ποτέ... Ο κλασικός ψεύτης Σαμαράς μας το έταζε το 2012, ως τυράκι, για να δεχθούμε να μας βιάσουν οι δανειστές. Και αφού μας βίασαν, τώρα δεν τολμά καν να το ζητήσει από το αφεντικό του, Σόιμπλε. Μας κορόιδεψε κανονικά και πάλι. Σαν να είμαστε τα βόδια του. Προσέξτε... ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ! Ενόψει ευρωεκλογών, προφανώς βόλευε τον Σόιμπλε και τη Μέρκελ να μην τεθεί το ζήτημα καν. Και ο Σαμαράς δεν το έθεσε. Αυτός είναι ο Ελληνας Πρωθυπουργός. Να τον χαίρεστε οι δούλοι...

ΜΑΝΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου