Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Παραιτείται από σύμβουλος ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος


Παραιτείται από σύμβουλος ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος Γράφτηκε από την 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Παραιτείται από σύμβουλος ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος
 
 
Την έδρα του στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου - Νέστορος κατέθεσε δημόσια χθες ο εκπρόσωπος της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας Παναγιώτης Γιαννόπουλος, για τους λίγους μήνες, που έπονται ως την ολοκλήρωση της δημοτικής περιόδου.
Εξηγώντας την πράξη του, επισημαίνει ότι "ότι αυτό μου επιβάλλει, τόσο η νωπή λαϊκή ετυμηγορία, όσο και η πολιτική και ηθική μου συνείδηση".
Ο κ. Γιαννόπουλος που ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Ηλία Κανάκη, επικρίνει με καυστικά και ειρωνικά σχόλια το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, αναφέροντας χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: «Η πρόσφατη ετυμηγορία της αυτοδιοικητικής κάλπης επιβεβαιώνει την υψηλή πολιτική συνείδηση της τοπικής κοινωνίας, η οποία με την ψήφο της εξέλεξε ένα απαράμιλλου αισθητικού, πνευματικού, πολιτιστικού και κυρίως πολιτικού επιπέδου Δημοτικό Συμβούλιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πύλου - Νέστορος απαρτίζεται από πολιτικούς γίγαντες, στην θέα των οποίων αισθάνομαι πολιτικά νάνος. Ο επανεκλεγείς δήμαρχος θα έχει πρόβλημα επιλογής των συνεργατών του, καθώς ακόμη και η εφαρμογή των πλέον αξιοκρατικών και αντικειμενικών κριτηρίων θα υποχωρούν μπροστά στην ικανότητα, την γνώση και την αξιοσύνη. Επίσης, ο επανεκλεγείς δήμαρχος θα αναγκασθεί να πολιτευθεί συναινετικά, καθώς η ποιότητα, η οξύνοια και η αρτιότητα της αντιπολίτευσης τον τρομάζει ήδη. Αυτά συμβαίνουν στην γη του Νέστορα, στην γενέτειρα της φρόνησης και της σοφίας. Η τοπική κοινωνία συναισθάνεται ήδη ότι για άλλη μια φορά παραδόθηκε στους επαγγελματίες επιβήτορες της πραγματικότητας, στους ταριχευτές παλαιών μεθόδων και πρακτικών, στους σαλτιμπάγκους των κατωγείων, στους γελωτοποιούς των αναγκών της και στους εμπόρους της ελπίδας της. Προσκυνώ την χάρη σου λαέ μου, με την υπενθύμιση ότι οι επιλογές σου αντικατοπτρίζουν και επιβεβαιώνουν την εικόνα σου. Παρά ταύτα, η Ιστορία κύλησε, κυλά και θα κυλά με τους αθεράπευτα αντιστεκόμενους, τους αντάρτες της αμέριμνης πλάνης, τους πειρατές της συνήθειας, τους ονειροπόλους, τους τρελούς και τους ελεύθερους».

Καταλήγοντας, ο Π. Γιαννόπουλος παρατηρεί: «Για όσους νομίζουν, ότι η ομάδα άλλαξε κατεύθυνση, καθώς και για εκείνους, που θεωρούν ότι το πλοίο άλλαξε πλήρωμα, τους θυμίζω ότι στον γιαλό είναι το ταξίδι, στην εξέδρα το παιγνίδι. Εδώ στον γιαλό και στην εξέδρα θα μάχομαι μαζί με άλλους, όσο λίγοι και αν είμαστε, λέγοντας τα σύκα - σύκα και την σκάφη - σκάφη, στο όνομα της αλήθειας και της ευθύνης, στο όνομα της πολιτικής, που απαιτεί ρήξεις και τήξεις». Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/38049-paraitisi-panagioti-giannopoulou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου