Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλά 45 στρέμματα στη Γιάλοβα

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλά 45 στρέμματα στη Γιάλοβα Γράφτηκε από την 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Το ΤΑΙΠΕΔ πουλά 45 στρέμματα στη Γιάλοβα
 
 
Συνολική έκταση περί τα 44,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο Διβάρι της Γιάλοβας διαφημίζει προς πώληση στην ειδική σελίδα του το ΤΑΙΠΕΔ. Οπως φαίνεται από τις σχετικές φωτογραφίες, πρόκειται για δυο παραθαλάσσια οικόπεδα κοντά στο κάμπινγκ "Ερωδιός", που έχουν φάτσα στην παραλία της Γιάλοβας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει το εν λόγω Ταμείο για τον συγκεκριμένο χώρο, η εμβαδού 44.625 τ.μ. έκταση χαρακτηρίζεται «αναξιοποίητη», ενώ η ενδεχόμενη επένδυση -που το ΤΑΙΠΕΔ προτείνει να είναι τουριστικές κατοικίες- υπόκειται σε περιβαλλοντικούς και νομικής φύσης περιορισμούς.
Στο μεταξύ, μετά τη γενική κατακραυγή που υπήρξε για την ανάλογη υπόθεση με την παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο, το ΤΑΙΠΕΔ υποχρεώθηκε να αναθεωρήσει μερικώς την οπτική του όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα - σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρονται σε ανακοίνωση του περιφερειακού συνδυασμού «Πελοπόννησος Πρώτα», όπου σημειώνεται μεταξύ άλλων:
«Από τις 10 Απριλίου καταγγείλαμε με ανακοίνωσή μας το ξεπούλημα των πιο γνωστών παραλιών της Πελοποννήσου. Κινητοποιήσαμε τις τοπικές κοινωνίες και η ανάδειξη του θέματος οδήγησε στη δημόσια κατακραυγή, αναγκάζοντας το Ταμείο της ντροπής να αναδιπλωθεί για την Ελαφόνησο.
Μόλις χθες, με ανακοίνωσή του, το ΤΑΙΠΕΔ διευκρινίζει "σχετικά με το ακίνητο του Ελληνικού Δημοσίου στην Ελαφόνησο, που μεταβιβάστηκε για αξιοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ, ότι οι χρήσεις που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ είναι μόνο ενδεικτικές και σε κάθε περίπτωση αφορούν σε ιδιαίτερα ήπια και οικολογική ανάπτυξη"». Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/item/37985-taiped-poula-ektasi-divari-gialovas

1 σχόλιο:

  1. Τώρα που ξεπουλάνε τις παραλίες καλά που έχω σκάφος να ξαπλώνω την κορμάρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή