Σάββατο 31 Μαΐου 2014

«Ο κ Σαμαράς βγάζει στο σφυρί τα «φιλέτα» της Πύλου»

Θ. Πετράκος: «Ο κ Σαμαράς βγάζει στο σφυρί τα «φιλέτα» της Πύλου» 31/05/2014
marina pulouΣτο στό­χα­στρο του ΤΑΙ­ΠΕΔ για πα­ρα­χώ­ρη­ση έ­χουν μπει η μα­ρί­να και το λι­μά­νι της Πύ­λου.
«Πέ­ρα α­πό την έ­κτα­ση των 535 στρεμ­μά­των στο Δι­βά­ρι της Γι­ά­λο­βας έ­να α­πό τα ω­ραι­ό­τε­ρα μέ­ρη της Μεσ­ση­νί­ας, στο στό­χα­στρο του ΤΑΙ­ΠΕΔ για πα­ρα­χώ­ρη­ση έ­χουν μπει η μα­ρί­να και το λι­μά­νι της Πύ­λου.» Τό­νι­σε σε δή­λω­σή του ο βου­λευ­τής Μεσ­ση­νί­ας του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Θ. Πε­τρά­κος.
Συγ­κε­κρι­μέ­να, ο κ. Πε­τρά­κος ε­πι­ση­μαί­νει στην δή­λω­σή του:
«Η κυ­βέρ­νη­ση πα­νι­κό­βλη­τη α­πό το α­πο­τέ­λε­σμα των ευ­ρω­ε­κλο­γών βι­ά­ζε­ται να ο­λο­κλη­ρώ­σει έ­να α­πό τα με­γα­λύ­τε­ρα σκάν­δα­λα στη νε­ό­τε­ρη ι­στο­ρί­α της χώ­ρας. Ξε­που­λά­ει πα­ρα­λί­ες, λι­μά­νια, μα­ρί­νες και ό­τι έ­χει α­πο­μεί­νει α­πό την δη­μό­σια πε­ρι­ου­σί­α.
Τε­λευ­ταί­α πρά­ξη της κυ­βέρ­νη­σης εί­ναι η πα­ρα­χώ­ρη­ση μέ­σω συμ­βά­σε­ων κά­θε δι­και­ώ­μα­τος χρή­σης, δι­οί­κη­σης, δι­α­χεί­ρι­σης και εκ­με­τάλ­λευ­σης 23 λι­μέ­νων και του­ρι­στι­κών λι­μέ­νων σε ι­δι­ώ­τες.
Συγ­κε­κρι­μέ­να στην πε­ρι­ο­χή της Πυ­λί­ας, πέ­ρα α­πό την έ­κτα­ση των 535 στρεμ­μά­των στο Δι­βά­ρι της Γι­ά­λο­βας έ­να α­πό τα ω­ραι­ό­τε­ρα μέ­ρη της Μεσ­ση­νί­ας, στο στό­χα­στρο του ΤΑΙ­ΠΕΔ για πα­ρα­χώ­ρη­ση έ­χουν μπει η μα­ρί­να και το λι­μά­νι της Πύ­λου.
Η κυ­βέρ­νη­ση ι­δι­αί­τε­ρα με­τά την ήτ­τα της στις ευ­ρω­ε­κλο­γές δεν έ­χει κα­μί­α πο­λι­τι­κή νο­μι­μο­ποί­η­ση να εκ­χω­ρή­σει μέ­σω του ΤΑΙ­ΠΕΔ κρί­σι­μες και στρα­τη­γι­κές υ­πο­δο­μές ό­πως το νε­ρό, τα λι­μά­νια, η ε­νέρ­γεια, η δι­α­χεί­ρι­ση των α­πορ­ριμ­μά­των και φυ­σι­κά την α­κί­νη­τη πε­ρι­ου­σί­α του Δη­μο­σί­ου. Δεν έ­χει κα­νέ­να δι­καί­ω­μα να προ­ω­θή­σει το ξε­πού­λη­μά τους για να ε­ξυ­πη­ρε­τή­σει ντό­πια και ξέ­να συμ­φέ­ρον­τα και μά­λι­στα με υ­πό­δει­ξη των δα­νει­στών.
Ο ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ δεν πρό­κει­ται να α­να­γνω­ρί­σει το ξε­πού­λη­μα της Δη­μό­σιας πε­ρι­ου­σί­ας, των δη­μό­σι­ων υ­πο­δο­μών και των δη­μό­σι­ων ε­πι­χει­ρή­σε­ων στρα­τη­γι­κής ση­μα­σί­ας (ΔΕ­Η, ΕΥ­ΔΑΠ, ΕΥ­ΑΘ, ΔΕ­ΠΑ, ΔΕ­ΣΦΑ κ.α.­). Αυ­τό να γί­νει κα­τα­νο­η­τό α­πό τα ντό­πια και ξέ­να συμ­φέ­ρον­τα που θέ­λουν να α­γο­ρά­σουν αν­τί πι­να­κί­ου φα­κής τις στρα­τη­γι­κό­τε­ρες ε­πι­χει­ρή­σεις και υ­πο­δο­μές της χώ­ρας κα­θώς και τα «φι­λέ­τα» της δη­μό­σιας πε­ρι­ου­σί­ας.
Η α­ξι­ο­ποί­η­ση της Δη­μό­σιας πε­ρι­ου­σί­ας πρέ­πει να γί­νε­ται με γνώ­μο­να τις κοι­νω­νι­κές α­νάγ­κες, με πλή­ρη και α­πο­κλει­στι­κό δη­μό­σιο έ­λεγ­χο.
Κα­λού­με τους πο­λί­τες της Μεσ­ση­νί­ας να αν­τι­δρά­σουν μα­ζι­κά και δυ­να­μι­κά στο ξε­πού­λη­μα των υ­πο­δο­μών και της δη­μό­σιας πε­ρι­ου­σί­ας και το­νί­ζου­με την  υ­πο­χρέ­ω­ση του Δή­μου Πύ­λου Νέ­στο­ρος να αν­τι­δρά­σει και να μην κα­λύ­πτει τις α­πα­ρά­δε­κτες ε­νέρ­γει­ες της ε­τοι­μόρ­ρο­πης κυ­βέρ­νη­σης Σα­μα­ρά.»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου