Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

αν λέμε ότι για τη χώρα μας βαριά βιομηχανία είναι ο τουρισμός, πρέπει να έχουμε υπόψη ότι αυτό δεν οφείλεται στον ήλιο, την άμμο και το σεξ. !!!

Ανάγκη η κατασκευή μουσείου για την ανάδειξή των ευρημάτων Αρχαίας Θουρίας και Ελληνικών
 
Το θέμα της αναγκαιότητας δημιουργίας ενός μουσείου για τον αρχαιολογικό θησαυρό της Αρχαίας Θουρίας και των Ελληνικών έθιξε, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Στάθης Σταματόπουλος. Μάλιστα, υπενθύμισε ότι για το θέμα αυτό υπάρχει απόφαση του Σώματος για χρησιμοποίηση του κτηρίου Τσιγκλή.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει για την περιοχή η αρχαιολογική σκαπάνη που γίνεται στην Αρχαία Θουρία και στα Ελληνικά και σχολίασε ότι η απόφαση του Σώματος για τη δημιουργία μουσείου ισχύει στο ακέραιο. Επιπλέον, είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα έχει για το θέμα αυτό συνάντηση στο υπουργείο Πολιτισμού. "Ασκούμε κάθε είδους πιέσεις για την κατασκευή του μουσείου, αλλά είναι και θέμα πολιτικής βούλησης του αρμόδιου υπουργείου", συμπλήρωσε.
Σε κάθε περίπτωση, αν λέμε ότι για τη χώρα μας βαριά βιομηχανία είναι ο τουρισμός, πρέπει να έχουμε υπόψη ότι αυτό δεν οφείλεται στον ήλιο, την άμμο και το σεξ.
Είναι η μαγεία και η έλξη που ασκεί το όνομα «Ελλάδα», που από μόνο του αποτελεί μείζον εμπορικό, πλεονέκτημα της χώρας μας έναντι των άλλων χωρών. Κανένα άλλο γεωγραφικά προσδιοριζόμενο τοπωνύμιο δεν έχει τέτοια οικουμενικότητα.
Παντού στον κόσμο μεταχειρίζονται ελληνικές λέξεις (και το ξέρουν), βαφτίζουν τα παιδιά τους με ελληνικά ονόματα, τα μουσεία τους έχουν ελληνικά έργα τέχνης ή αντίγραφά τους, έχουν ιδρύματα στα οποία η αναφορά στην Ελλάδα είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Του Αντώνη Πετρογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου