Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Πόρισμα «φωτιά» και αυτόφωρη διαδικασία

Πόρισμα «φωτιά» για τη χωματερή της Πύλου «καίει» τη δημοτική αρχή

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο ζήτημα της πυρκαγιάς της χωματερής της Πύλου. Στο εισαγγελέα οδηγήθηκε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Γιάννης Σαρδέλης. «Κρύβεται» ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, από τις ευθύνες του.
                                                                                                


Συντάχθηκε, μετά το χθεσινό έλεγχο, το πόρισμα της διεύθυνσης περιβάλλοντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την πυρκαγιά στη χωματερή της Πύλου. “Καίνε” τη δημοτική αρχή τα ευρήματα των υπηρεσιακών παραγόντων.
Ελλείψεις που στην κυριολεξία καίνε τη δημοτική αρχή του δήμου Πύλου – Νέστορος καταγράφονται στο πόρισμα της διεύθυνσης Περιβάλλοντος της περιφέρειας Πελοποννήσου. Σύμφωνα με το πόρισμα δεν διαπιστώθηκε η λήψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας, ενώ παράλληλα γίνονται αναφορές για τους κινδύνους που υπάρχουν τόσο για το περιβάλλον όσο και τη δημόσια υγεία. Μάλιστα στο πόρισμα που συντάχθηκε μετά τον χθεσινό έλεγχο γίνεται αναφορά και στον προηγούμενο έλεγχο, ο οποίος είχε πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου, κατά τον οποίο και πάλι είχαν διαπιστωθεί οι συγκεκριμένες ελλείψεις.
Εναπόθεση απορριμμάτων
Μάλιστα, στην έκθεση της διεύθυνσης περιβάλλοντος, σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της αυτοψίας απορριμματοφόρο του δήμου εναπόθεσε σκουπίδια σε χώρο έξω από την χωματερή. Το γεγονός αυτό θέτει ένα ακόμα ζήτημα, το οποίο έχει να κάνει με το που πάνε τα σκουπίδια του δήμου Πύλου – Νέστορος όλες αυτές τις ημέρες που η χωματερή είναι κλειστεί εξαιτίας της πυρκαγιάς.
Με εντολή εισαγγελέα
Σημειώνεται ότι η αυτοψία στην χωματερή της Πύλου έγινε κατόπιν εντολής του εισαγγελέα και όχι κατόπιν εντολής της περιφέρειας Πελοποννήσου. Το γεγονός αυτό, προφανώς, αναιρεί τη δέσμευση της κας Αλειφέρη (αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας), η οποία λίγε μέρες μετά την πυρκαγιά δήλωνε ότι θα ακολουθηθούν όσα ο νόμος ορίζει.
 Ενώ  νωρίτερα   σήμερα σημαντικές εξελίξεις σημειώθηκαν στην υπόθεση της πυρκαγιάς στη χωματερή του Αγίου Νικολάου στην Πύλο. Μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας, Γιάννης Σαρδέλης, οδηγήθηκε  σήμερα σε αυτόφωρη διαδικασία   ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα στην Καλαμάτα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για το ζήτημα. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο το μεσημέρι έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί σχετική δίκη.
Άφαντος ο δήμαρχος
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, «κρύβεται» από τις σοβαρότατες ευθύνες που έχει, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει την παραμικρή επίσημη τοποθέτηση για το ζήτημα. Την ίδια στιγμή, δηλαδή, που ο αντιδήμαρχος του βρίσκεται εκτεθειμένος έναντι της δικαιοσύνης, αυτός παραμένει στο απυρόβλητο. Ο κατ’ εξοχήν πολιτικός υπεύθυνος για το ζήτημα αντί να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν στη δημοτική αρχή για το ζήτημα, προτιμά το δρόμο της σιωπής, μεταθέτοντας έτσι τις ευθύνες στον αντιδήμαρχο, Γ. Σαρδέλη.
«Βράζει» η παράταξη Καφαντάρη
Η λογική του κ. Καφαντάρη να προτιμά την οδό της φυγής από ζητήματα που «καίνε» το δήμο Πύλου – Νέστορος, όπως είναι φυσικό, έχει προκαλέσει εκνευρισμό και στο εσωτερικό της παράταξης του δημάρχου. Δεν είναι λίγα τα μέλη της δημοτικής αρχής που θεωρούν ότι η απουσία της κεφαλής της παράταξης από ζητήματα αιχμής για το δήμο, είναι μια λογική που διαπνέει συνολικά την πολιτική στρατηγική του κ. Καφαντάρη. Μάλιστα, αρκετοί από την παράταξη του κ. Καφνατάρη θεωρούν ότι η «σιωπή» του δημάρχου όχι μόνο δεν βοηθά στην επίλυση των προβλημάτων, αλλά ουσιαστικά αφήνει εκτεθειμένους όλους τους άλλους, οι οποίοι καλούνται κατά καιρούς να αναλάβουν βάρη που δεν τους αναλογούν.
Πηγη: messiniapress




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου