Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΚΑΧΥΠΟΨΙΕΣ

ΚΑΧΥΠΟΨΙΕΣ


Η φετινή κάθοδος μου στη Πύλο για διακοπές έκρυβε μια τεράστια έκπληξη.
  Περισσότερες από 30  συκομουριές (μουριές) έκλειναν την θέα γύρω από την πλατεία και την παραδοσιακή παραλιακή ζώνη. Έμεινα άφωνος, αλλά αμέσως το καχύποπτο μυαλό μου άρχισε να σκέφτεται :
 - Δεν μπορεί, λέω, ο τετραπέρατος Δήμαρχος μας κάποιο σχέδιο  θάχει…, κι’ αμέσως κατάλαβα: < έχοντας εξασφαλίσει άφθονη τροφή και αφού, ο Δήμαρχος ων διαμένει σε πρωτεύουσα άλλου δήμου ( πρωτάκουστο στο Πανελλήνιο), θα θέλησε να κλέψει λίγη από την παράδοση του δήμου αυτού (Καλαμάτα).

    Έτσι πιστεύω ότι θα προχωρήσει στη δημιουργία Μονής καλογριών  με αντικείμενο την Σηροτροφεία ( εκτροφή μεταξοσκώληκα) στις παρυφές του όρους  Αι Νικόλα όπου από το ένας μέρος θα πλημμυρίζει η ευωδιά από τα σκίνα και τις ρίγανες και από την άλλη θα όζει ο σκουπιδότοπος, ο εφεξής ονομαζόμενος “Πυρείδινος  Αφρικανικός κλαυστήρας της Σωτηροβασίλως”  (πηγή καρκινογόνων διοξινών και αιωρούμενων καρκινογόνων μικροσωματιδίων), ή  θα «χτίσει» Δημοτική επιχείρηση προκειμένου από την μια να αυξήσει τα δημοτικά έσοδα με την πώληση των μεταξωτών υφαντών προϊόντων και να μην χρεώνει το δήμο με νέα δάνεια, εξάλλου  από την άλλη να παράξει αφθονία δώρων ώστε να τα  ανταλλάσσει γενναιόδωρα  στις περιοδείες του ανά τον κόσμο.

    Το σημαντικό όμως θα είναι να βρει τον κατάλληλο γόνο μεταξοσκώληκα που να παράγει κουκούλια και επομένως πολύ μετάξι. Τότε με το δίκιο τους όλοι οι δημότες θα κραυγάσουν τον παραφρασμένο στίχο του Εθνικού μας σατιρικού ποιητή: 

Ω  Πύλος, Πυλίων χώρα 
Τι μεταξοΣΚΩΛΙΚΕΣ βγάζεις τώρα!!

«Ο καχύποπτος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου