Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Η μονη διαχειριστική λυση για τα σκουπίδια είναι η καύση;;

Η μονη διαχειριστική λυση για τα σκουπίδια είναι η καύση;;


Ανάστατη η τοπικη κοινωνία κρατώντας την αναπνοή από την οσμη τις καύσης των σκουπιδιών εδώ στην Πυλο αναρωτάται δεν υπάρχει άλλη λυση από την καύση ;;Γεμίσαμε διοξίνες φωνάζουν ,σε μια αποπνικτική ημερα με ένα σύννεφο καπνου να εχει σκεπάσει τον Αγιο Νικολα , συναντήθηκε σήμερα ομαδα πολιτων από την ευρύτερη Περιοχή του δημου Πυλου Νεστορος και αποφάσισε να σκληρύνει τη σταση τους κατά παντος υπεύθυνου για το οικολογικο εγκλημα  ,και  σε Πρώτη φάση  να προβεί σε  συγκέντρωση υπογραφών .Σε ένα τουριστικο θέρετρο, με λιμανι χαρακτηρισμένο τουριστικού προορισμού  με ιστορια και (πολιτισμο) τέτοιες εικόνες παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χωρα .
Ο Δεματοποιητης εγκαταστάθηκε στο συγκεκριμένο χώρο του Αγιου Νικολάου  παρα την θέληση παλιότερου  δημοτικού συμβουλίου με αποφαση περιφερειάρχη Αγγελόπουλου  ,τα δεματοποιημενα σκουπίδια έμειναν κάποια χρονια χωρις να μπορεί η περιφέρεια να τα διαχειριστεί μεχρι που έσπασαν οι μπάλες στα χερια αλλων .Στην συνεχεια ο δημος εν ετη 2016 προχώρησε σε διεθνή διαγωνισμο για την διετή διαχείριση των σκουπιδιών .
Αρχες καλοκαιριού  όμως  κατοπιν  καταγγελιών εγινε αναφορά στον εισαγγελέα για το ζήτημα της διαχείρισης των  δεματοποιημενων  και εν γενη  των σκουπιδιών στο συγκεκριμένο χώρο  του Αγιου Νικολαου και ο εισαγγελέας με τη σειρά του  ζήτησε  να πραγματοποιηθεί προκαταρκτική έρευνα. Στο πλαίσιο αυτό εγινε  αυτοψία από την αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας. Το πόρισμα της υπηρεσίας της Περιφέρειας ήταν, στην κυριολεξία, κόλαφος για το δήμο Πύλου – Νέστορος καθώς σε αυτό αναφερόταν ότι η χωματερή αποτελεί κίνδυνο και για το περιβάλλον και για τους κατοίκους της περιοχής.


Οι φωτογραφίες είναι από τις 13/6 όταν διέλυαν τις δεματοποιημενες μπάλες σκουπιδιών εως 23/8 που τα σκουπίδια καιγόντουσαν



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου