Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Μ. Κατσαρός: «Μην αμελήσετε. Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία»


Στη ΠΟΤΑ οι πλούσιοι “αράξανε”

και

στο δήμο οι δημότες “γκανιάξανε”


https://lh3.googleusercontent.com/U32nA6s-_7lWbJC_UNbcWkAmXNR6Q19939NEUBA3n0X_XYSVuyL4mr6EGWFoItsNdp2xfktJssN7R-rEYd-L74qTCKXCFO9_5DxY1tgjIYJdLLItBDgxdORQou5-st4hdgK-XMdPGPSbrmVN4g

Διαβάσαμε στο http://www.pylos-nestor.gr/portal/index.php/enimerosi-politon/anakoinoseis/anakoinoseis-devap/919-perioristika-metra-gia-tin-katanalosi-neroy ότι: «..Περιοριστικά μέτρα για την κατανάλωση νερού επιβάλλει η ΔΕΥΑ Πύλου στο δήμο Πύλου Νέστορος γιατί έχουν μειωθεί τα υδάτινα αποθέματα….. Έτσι μέχρι και τις 31 Αυγούστου θα ισχύει ανώτατο όριο ημερήσιας κατανάλωσης 220 λίτρα ανά άτομο…... Επιπλέον, θα διακόπτεται προσωρινά η παροχή νερού σε όσους υπερβαίνουν το ημερήσιο όριο των 220 λίτρων…..».

Αυτή τη στιγμή λοιπόν, στο δήμο Πύλου – Νέστορος ο ανθίας (άπληστος) και δοκησίσοφος( φαντασμένος)  πολιτικάντης, από την μια δηλοῖ, ότι έχει επιβληθεί περιορισμός στη χρήση του νερού και από την άλλη δοκεί, ότι "βρίθει" καθάριο πολιτικό λόγο και δεν "ποιεί την νήσσα" μπροστά στα προβλήματα και στο  συμφέρον των δημοτών.

Όμως οι πράξεις του, τα ρουσφέτια του και οι παραλήψεις του, τον <ξεγυμνώνουν> και τον αξιολογούν ως ο « Ένας Τίποτας με μπόλικο καθόλου», καθόσον  υπερασπίζει  τα  συμφέροντα του ντόπιου «επενδυτή», τα δικά του και της τοπικής ολιγαρχικής  Σαγματοκομματοκρατίας, εις  βάρος  του περιβάλλοντος και της δημοτικής κοινωνίας.

Πράγματι, τα παρακάτω εν συντομία γεγονότα φανερώνουν στο δεδομένο χώρο-χρόνο «του λόγου το αληθές».

Α: Εις βάρος της κοινωνίας

Απόδειξη 1η : Όταν  σε συνέχεια  επιστολής  της εταιρείας με την επωνυμίας Τ.Ε.ΜΕΣ. Α.Ε. (Π.Ο.Τ.Α. Ρωμανού) προς το δήμο Πύλου Νέστορα,  με αριθμό πρωτοκόλλου 9/16/2011, ο  δήμος «διέγραψε» το ποσό των 110.000  Ευρώ, γιατί βασίστηκε στα αποτελέσματα μέτρησης του ίδιου του επιχειρηματία και όχι  στη πραγματική κατανάλωση ύδατος που αναγραφόταν στο δημοτικό υδρόμετρο με  αριθμ. Β99382 και είχε τοποθετήσει η αρμόδια υπηρεσία του δήμου. Φέσι στο δήμο: 110.000  Ευρώ.

Ερωτούμε:

-Πόσο νερό καταναλώνει κάθε έτος η συγκεκριμένη επιχείρηση και τι ποσά πληρώνει στο δήμο;

-Τι απάντα ο κος Δήμαρχος στα όσα του καταλογίζουν για την έκπτωση του20% που παρέχει σε όλους  τους λογαριασμούς νερού στην συγκεκριμένη εταιρεία;

Απόδειξη 2η : Στις 13 Φεβρουαρίου 2013 εμείς οι Δημότες - Αναγνώστες «κομματοκρατικά αναίσθητοι », δημοσιεύσαμε στο http://dipanoskaltsis.blogspot.gr/2013/02/blog-post_4089.html….. Έγκριση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2012 της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Πύλου-Νέστορος (Κ.Ε.Δ.ΠΥ.ΝΕ.) 10 του μηνός Απριλίου, του έτους 2012, ημέρα της εβδομάδας Τρίτη και ώρα 14:00 Επισήμανση Μεταξύ εσόδων και εξόδων παρουσιάζεται ένα σοβαρό έλλειμμα. Ιδού:

Έξοδα =419.000,00

Έσοδα = 368.139,40

Έλλειμμα =50.860,60

Και ο τότε πρόεδρος της (Κ.Ε.Δ.ΠΥ.ΝΕ.) διαβεβαίωνε ότι το έλλειμμα θα καλυπτόταν από τα έσοδα που θα προερχόταν μεταξύ των άλλων από την :

-Εικονική αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

-Ενοικίαση των κατασκηνώσεων.

-Χρήση του κινηματογράφου.

Άρες μάρες κουκουνάρες….καθόσον πέντε χρόνια μετά, τα ελλείμματα στις δημοτικές επιχειρήσεις μεγαλώνουν και για να τα καλύψουν  οι <κουβαρντάδες> δημοτικοί ταγοί, αυξάνουν τα δημοτικά τέλη μόνο εις βάρος των πτωχών δημοτών και αφήνουν σταθερά τα τέλη των πλουσίων επιχειρήσεων. Απίστευτο και όμως αληθινό….Ιδού:

Απόδειξη 3η : Στις 18 Δεκεμβρίου του 2014 ομόφωνα, δίδεται το πράσινο φως στην αύξηση των τελών ύδρευσης για όλους πλην του ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Costa Navarino.

Παράδειγμα:

  • Δημοτική Ενότητα Νέστορος: πριν την αύξηση 151.607 ευρώ, με την αύξηση 272.967 ευρώ (+80%).
  • τελών 238.343 ευρώ, με την αύξηση 441.303 ευρώ (+85%)
  • Δημοτική Ενότητα Χιλιοχωρίων: πριν την αύξηση 78.624 ευρώ, με την αύξηση 126.424 ευρώ (+60%).
  • Δημοτική Ενότητα Παπαφλέσσα: πριν την αύξηση 51.440 ευρώ, μετά την αύξηση 84.415 ευρώ (+64%).

Ενώ: Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (ΠΟΤΑ): πριν την αύξηση 136.155 ευρώ, μετά την αύξηση 136.155 ευρώ (+0%).

Ένεκα τούτου ερωτούμε:

-Γιατί υπάρχουν δυο μέτρα και δύο σταθμά;

- Γιατί ο πρώτος <αρχολίπαρος> του δήμου άφησε στο απυρόβλητο το ξενοδοχείο της χλιδής και του πλούτου;

B: Εις βάρος του περιβάλλοντος

Απόδειξη 1η : Στις Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013, εμείς οι Δημότες- Αναγνώστες «κομματοκρατικά αναίσθητοι », δημοσιεύσαμε στο http://dipanoskaltsis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_5326.html  ότι: «.....η φαυλοκομματική υποκρισία έφθασε στο ζενίθ, γιατί την ίδια ώρα που ο δήμαρχος σχίζει τα οικολογικά του ιμάτια, στήνοντας ξόβεργα φαυλοεπαναστατικά λαγούμια, αδίστακτα και αδιάντροπα κάνει πλάτες μαζί με τους δικούς του τοπικούς εκπροσώπους στο Χανδρινού σε ομοϊδεάτη του, να αλλάξει αυθαίρετα την ροή της Υδάτινης Πηγής στη θέση Χούχλα -Τραμπάλα προκαλώντας τεράστιο τοπικό οικολογικό έγκλημα.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 150559, ΦΕΚ 1440 για την αλλαγή της ροής του νερού της υδάτινης πηγής χρειάζεται άδεια, γιαυτό ρωτάμε τον «οικολογικά ευαίσθητο» δήμαρχο του «ήλθα για να μείνω»:

-Ο συγκεκριμένος ιδιώτης είχε άδεια για να παρέμβει ώστε να αλλάξει αυθαίρετα την ροή της Υδάτινης Πηγής;

-Ο «πέρα κάμπος” στο χωριό Χανδρινού, τι οικολογικές επιπτώσεις έχει με την εκτροπή της Υδάτινης Πηγής ;

-Ποιες είναι οι καταστροφές στην χλωρίδα και στη πανίδα για την συγκεκριμένη περιοχή;

-Γιατί επί ένα και πλέον έτος δεν έχεις παρέμβει κύριε δήμαρχε και να στείλεις τους παρανόμους στον εισαγγελέα όπως προτάσσει ο νόμος;

Απόδειξη 2η : Στις Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013, εμείς οι Δημότες-Αναγνώστες «κομματοκρατικά αναίσθητοι », δημοσιεύσαμε στο http://dipanoskaltsis.blogspot.gr/2013/09/blog-post_5326.html  ότι: «….Στη δημοτική κοινότητα Χανδρινού, συγκεκριμένα στη περιοχή «Κουμπέ», υπάρχει η πηγή «Πηγαδάκι», σε απόσταση 50 μέτρων από τις αιωνόβιες υδάτινες πηγές που υδροδοτούν την  Πύλο, οι τοπικοί ταγοί αυθαιρετούν καθόσον «κλίνουν και τα δυο μάτια» σε ομοϊδεάτη τους και συγγενή τους, καθόσον ο συγκεκριμένος δημότης, αφενός τοποθέτησε στο εσωτερικό της πηγής σωλήνες για την προσωπική  άρδευση των περιβολιών του, μη επιτρέποντας σε άλλους αγρότες την άρδευση των καλαμποκιών τους, απειλώντας τους δε, ότι αν κάνουν οποιαδήποτε ενέργεια θα τους «σπάσει στο ξύλο» και αφετέρου πετάει τις σακούλες από φυτοφάρμακα ζιζανιοκτόνα, λιπάσματα και σκουπίδια περί της πηγής με αποτέλεσμα να μολύνει τα νερά της, στερώντας την πόση του νερού από τους δημότες. Οι τοπικοί και οι δημοτικοί ηγήτορες ως υπεύθυνοι να τηρούν την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία, σε ότι αφορά την εκμετάλλευση, διαχείριση και περιβαλλοντική προστασία των υδάτινων πόρων, δεν  εφαρμόζουν τους νόμους, εγκληματούν εις βάρος του τοπικού μικροπεριβάλλοντος ! ένεκα τούτου κύριε Δήμαρχε σας ερωτούμε:                                                                                                            

1. Ο συγκεκριμένος ιδιώτης με ποιανού πλάτες αυθαιρετεί επί της συγκεκριμένης Υδάτινης Πηγής;  

2. Τι οικολογικές επιπτώσεις προκύπτουν από την μόλυνση της Υδάτινης Πηγής ;  

3. Ποίες θα είναι οι καταστροφές στον υδροφόρο ορίζοντα για την συγκεκριμένη περιοχή;  

4. Έχει εξεταστεί η μετάδοση της μόλυνσης στις  διπλανές πηγές λόγο του φαινομένου των «συγκοινωνούντων δοχείων» ;

5.  Γιατί επί  δυο και πλέον χρόνων δεν έχεις παρέμβει και να στείλεις τους παρανόμους στον εισαγγελέα όπως προτάσσει ο νόμος;

Είναι ολοφάνερο ότι  υπάρχει:

  • Κατασπατάληση των δημοτικών υδάτινων πόρων από το ξενοδοχείο της χλιδής και του πλούτου με διαγραφεί χρεών (από κατανάλωση νερού) και μη αύξηση των τελών ύδρευσης .
  • Αφυδάτωση λόγω γλειψίματος της  συνοσφυοκαμπτικής δημοτικής εξουσίας, στους παλαμακιστές (αυτοί που χτυπάμε παλαμάκια)  και στους παλαμακιζόμενους (αυτοί που τους χτυπάνε παλαμάκια).
  • Περιορισμός του νερού στους  πτωχούς δημότες και αύξηση των τελών ύδρευσης.
  • Εις βάρος του περιβάλλοντος, υπηρετεί αδίστακτα, αδιάντροπα τους κομματικούς  υποστηρικτές, αναφορικά με  την εκμετάλλευση, διαχείριση και προστασία των υδάτινων πόρων.

Επομένως, συνδημότες, βαναύσως <διψασμένοι> και <χαρατσωμένοι>, πάρτε θέση, μην τους αφήνετε και σας  παραμυθιάζουν,  με την βοήθεια των  τοπικών μέσων ενημέρωσης, ψιττακίζοντας τα χίμαιρα ψιμύθια τους.

Δημότες «κομματοκρατικά αναίσθητοι »

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου