Κυριακή 31 Μαρτίου 2013


Τι κοινό έχουν η Βενετία και η Πελοπόννησος

Είναι δυο περιοχές εξαιρετικής ομορφιάς αλλα και με πολύ μεγάλη ιστορία. Αποφάσισαν λοιπόν να «ενώσουν» τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν σε τομείς όπως ο τουρισμός και μάλιστα με ευρωπαϊκή σφραγίδα.
Την πόλη της Βενετίας επισκέφτηκε αντιπροσωπεία από την Πελοπόννησο στα πλαίσια του ευρωπαϊκού οργανισμού «Marco Polo System» και της συνεργασίας με το Δήμο Βενετίας στο πρόγραμμα με τίτλο «Ιστορική μνήμη του Δήμου Πύλου-Νέστορος».
Από την πλευρά των Βενετών το ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο είναι πολύ μεγάλο καθώς οι δυο περιοχές συνδέονται ιστορικά. Όσον αφορά το… σήμερα οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν «στις πολιτιστικές ανταλλαγές των δύο περιοχών,  στην αξιοποίηση των υπαρχόντων πολιτιστικών πόρων, του πολιτιστικού τουρισμού, της γαστρονομίας και της τέχνης».
Συγκεκριμένα, έγινε προσπάθεια ώστε να «παντρευτεί» ο τουρισμός και η γαστρονομία της Βενετίας και της Πελοποννήσου. Οι τελευταίες έρευνες άλλωστε έδειξαν ότι «η συμμετοχή της γαστρονομίας στην διατύπωση του τουριστικού προϊόντος είναι ιδιαίτερα επικερδής και προσφιλής». «Η Πελοπόννησος με τα αγνά προϊόντα και τις ιδιαίτερες γαστρονομικές παραδόσεις είναι ιδιαίτερα ελκυστική και μπορεί με κοινές δράσεις, να προσελκύσει μεγάλο αριθμό τουριστών, με ειδικά ενδιαφέροντα» λέει ένα από τα μέλη της αντιπροσωπείας.
Επίσης, η Μεσογειακή και Ελληνική διατροφή είναι δυο στοιχεία τα οποία οι επισκέπτες υπολογίζουν πάρα πολύ πριν ταξιδέψουν και η Πελοπόννησος είναι η καρδιά αυτή της διατροφής.
Από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατατέθηκε πρόταση «δημιουργίας Δικτύου Κάστρων Πελοποννήσου και αρχαίων Λιμένων» και να ενταχτούν σε αυτά και τα κάστρα τα οποία κατασκεύασαν οι Βενετοί στην Πελοπόννησο ή ακόμα και τα κάστρα στα οποία υπήρξε Βενετσιάνικη παρουσία. Τα Βενετικά κάστρα της Κορώνης και Μεθώνης αλλα και τα υπόλοιπα κάστρα της Πελοποννήσου θα μπορούν να γίνουν κέντρα ειδικών διαδρομών με ιστορική και αρχαιολογική σημασία.
Τέλος, από την Περιφέρεια της Πελοποννήσου ζητήθηκε στον γνωστό «Άτλαντα» της Μεσογείου να περιληφθούν όλα τα κάστρα της Πελοποννήσου.
touristorama.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου