Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013


«Σκοτεινή πολιτική συμμαχία» ελέγχει το Επιμελητήριο καταγγέλλει ο Γιώργος Γκούμας

    Ο Γιώργος Γκούμας με συμβούλους της παράταξής του, μετά τη συνέντευξη Τύπου όπου έκανε καταγγελίες και ανακοίνωσε την παραίτησή τουΟ Γιώργος Γκούμας με συμβούλους της παράταξής του, μετά τη συνέντευξη Τύπου όπου έκανε καταγγελίες και ανακοίνωσε την παραίτησή του
    ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ 
    Την παραίτησή του, καταγγέλλοντας «σκοτεινή πολιτική συμμαχία» που ελέγχει το Επιμελητήριο και τον «εξόντωσε» ώστε να μην βγουν στο φως διάφορα διαχειριστικά στοιχεία, ανακοίνωσε νωρίτερα ο μέχρι εκείνη την ώρα ειδικός σύμβουλος της διοίκησης και πρόεδρος της ΕΤΑΠ (αναπτυξιακή εταιρία του Επιμελητηρίου) Γιώργος Γκούμας…
    Σε συνέντευξή Τύπου, στην οποία ο Γιώργος Γκούμας ήταν πλαισιωμένος από συμβούλους της παράταξής του και μέλη του συνδυασμού του, υποστήριξε ότι παρασκηνιακά τον έλεγχο του Επιμελητηρίου συνεχίζει να έχει ο πρώην πρόεδρος, Γιώργος Καραμπάτος, ενώ για τον νυν πρόεδρο, Δημήτρη Μανιάτη, είπε ότι έχει παρασυρθεί από τις προσωπικές του φιλοδοξίες.
    Ο Γιώργος Γκούμας είναι επικεφαλής του συνδυασμού που κέρδισε τη σχετική πλειοψηφία στο Επιμελητήριο, ωστόσο ο ίδιος δεν εξελέγη. Ο νυν πρόεδρος, Δημήτρης Μανιάτης, προέρχεται από την παράταξη του Γιώργου Γκούμα, όμως εξελέγη πρόεδρος κατόπιν συμφωνίας και με την παράταξη του Γιώργου Καραμπάτου (μείζον αντιπολίτευση).
    Οι Γκούμας-Μανιάτης ήρθαν σε εντονότατη αντιπαράθεση πριν λίγες ημέρες, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου, Σωτήρη Σαραντέα, ο οποίος χθες, στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής, έκανε πρόταση, που πέρασε κατά πλειοψηφία, ώστε αφενός ο Γιώργος Γκούμας να επιστρέψει στο γραφείο του στην ΕΤΑΠ και να εγκαταλείψει το γραφείο στο οποίο είχε εγκατασταθεί στο Επιμελητήριο και αφετέρου να κληθεί το Διοικητικό Συμβούλιο να άρει τον διορισμό του ως ειδικού συμβούλου.
    Για την απόφαση αυτή ο Γιώργος Γκούμας είπε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε νωρίτερα: «Με αφορμή την χθεσινή οριακή απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, με την καθοριστική ψήφο του κ.Μανιάτη, να ανακαλέσει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου -πράξη μη σύννομη κατά την άποψή μου- που με είχε ορίσει ειδικό σύμβουλο του Επιμελητηρίου, με υποχρεώνει σήμερα να δηλώσω τα εξής: Είναι εκπληκτικό, το που μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη φιλοδοξία, όταν αρχές και αξίες, μπαίνουν στο τραπέζι των προσωπικών συνδιαλλαγών. Και επειδή «η αρχή άνδρα δείκνυσι» στην συγκεκριμένη περίπτωση, «η μάσκα του φιλόδοξου Δημήτρη Μανιάτη, έπεσε» και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς ιστορικό προηγούμενο στον Επιμελητηριακό θεσμό, από την ημέρα που πήρα την πρωτοβουλία να τον προτείνω για την θέση του Προέδρου μέσω του συνδυασμού που ηγήθηκα  δηλαδή το «Νέο Επιμελητήριο». Όταν πήρα την μεγάλη απόφαση να ηγηθώ συνδυασμού στο Επιμελητήριο, πίστευα ότι όλοι  όσοι με πλαισίωναν είμαστε άνθρωποι με αρχές, έξω και πάνω από τις όποιες εξαρτήσεις και αγκυλώσεις, έξω και πάνω από σκοπιμότητες και μικροσυμφέροντα. Σήμερα ομολογώ ότι έπεσα έξω! Εμπιστεύτηκα λάθος άνθρωπο!».
    Ο Γιώργος Γκούμας έχει κατηγορηθεί ότι φέρθηκε με σκαιό τρόπο στο Δημήτρη Μανιάτη, ωστόσο στη συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και πως εριστικός ήταν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, ο οποίος, όπως σημείωσε, αρνήθηκε να απαντήσει σε σοβαρά θέματα που του έθεσαν διοικητικοί σύμβουλοι, όπως το γεγονός ότι χάθηκε το πρόγραμμα «Europe Direct» από το Επιμελητήριο και το πήραν οι «Δρόμοι του λαδιού», το ότι έχει βρεθεί ένα τιμολόγιο χωρίς να έχει αποδοθεί ο ΦΠΑ αλλά και το ότι δεν δόθηκαν στοιχεία σε δημοσιογράφο που τα έχει ζητήσει.
    Ο παραιτηθείς σύμβουλος επέμεινε ότι επιδοτούμενα προγράμματα «χάνονται» από το Επιμελητήριο και κερδίζονται από τους «Δρόμους της Ελιάς», μη κερδοσκοπική εταιρία την οποία ελέγχει ο Γιώργος Καραμπάτος, ενώ σχολίασε πως «δυστυχώς επικρατεί μια περίεργη κατάσταση που δεν είναι σε όφελος των επιχειρηματιών. Όμως πιστεύω ότι σιγά σιγά θα βγουν όλα στο φως. Αυτό που γίνεται στο Επιμελητήριο είναι η προσπάθεια ορισμένων να το ελέγξουν. Αν αυτό συμβαίνει για ίδιους ή άλλους σκοπούς ορισμένων, αυτοί θα με βρουν απέναντί τους. Το Επιμελητήριο, είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν, θα αλλάξει».
    Στη συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Γκούμας δήλωσε επίσης: «Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, διαπίστωσα ότι στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, δημιουργήθηκε ένας συνωμοτικός κύκλος ανθρώπων, μια συμμαχία πολιτικής συνδιαλλαγής μεταξύ παλαιών και νέων μελών, με σκοπό την εξόντωση μου  και την αποπομπή μου από το Επιμελητήριο, γιατί  δεν τους εξυπηρετούσα τα σχέδια τους και παρέμενα ασυμβίβαστος σε αυτά που είχα υποσχεθεί προεκλογικά. Γιατί ήξεραν, ότι η προεκλογική μου δέσμευση για ανάπτυξη και διαφάνεια παντού, για συμμετοχή νέων ανθρώπων, για εξωστρέφεια, για εφαρμογή των προγραμματικών μας δεσμεύσεων, κ.α., δεν ήταν κούφια λόγια, άλλα υπόσχεση που πρέπει να τηρηθεί. Γιατί ήξεραν από την πρώτη στιγμή, ότι το «Νέο» (το «καινούργιο») πάει κόντρα στο «παλιό», κόντρα σε παρωχημένες αντιλήψεις που συνέχιζαν να θέλουν το Επιμελητήριο Μεσσηνίας,  προσωπική τους υπόθεση.
    Αυτά και πολλά άλλα, δυστυχώς κάποιοι και μεταξύ αυτών και ο κ. Μανιάτης, δεν μπόρεσαν ποτέ να τα καταλάβουν!
    Και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα «παλιοί και νέοι» συμμάχησαν εναντίον μου!
    Επειδή στη ζωή μου έμαθα πάντοτε να είμαι καθαρός, ειλικρινής και να μην σκύβω το κεφάλι,  είμαι  υποχρεωμένος σήμερα να καταγγείλω όλα αυτά που συμβαίνουν στο Επιμελητήριο και να σας ενημερώσω ότι ήδη υπέβαλα για λόγους ευθιξίας την παραίτηση μου και από τη θέση του Πρόεδρου της ΕΤΑΠ.
    Τέλος, δηλώνω ότι ο ανεξάρτητος συνδυασμός ¨ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ¨, θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα του,  τιμώντας πάντοτε τα μέλη που πιστεύουν σε αρχές και αξίες με  γνώμονα τα πραγματικά συμφέροντα της Μεσσηνίας και του Επιμελητηριακού θεσμού».
    Στ.Μ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου