Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013


Να καταργηθεί το ΠΟΠ Καλαματα!!!! Μάθανε πως … πλακώσανε και οι γυφτοι!!!

W203-38ae5a7cdaa7e18ba5016a161c176d89_LΩραίοι οι τύποι… Αφού πασάρουν ότι ελιά βρίσκουν στην Ελλάδα ως … Καλαματας τώρα θέλουν να καταργησουν το ΠΟΠ για να κάνουν τα παιχνιδια τους κατα πως τους βολεύει! Αίτημα ακύρωσης της Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) επιτραπέζιας ελιάς «Καλαμάτα» – ελιά Καλαμάτας κατέθεσε η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών Τυποποιητών Επιτραπέζιων Ελιών στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή της Ένωσης «δεν λειτούργησε σύμφωνα με τον προορισμό της και δεν ωφέλησε τους παραγωγούς ή την εθνική οικονομία».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η ΠΕΜΕΤΕ από το 2003 καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες με όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς την εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθώς και προς κάθε αρμόδιο φορέα για την ανεύρεση λύσης σχετικά με την ομαλή διακίνηση της ταυτόσημης – δημοφιλούς εμπορικής ονομασίας Kalamata olives που κυκλοφορεί νόμιμα από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα στις αγορές του εξωτερικού».

Η Πανελλήνια Ένωση Μεταποιητών Τυποποιητών Επιτραπέζιων Ελιών υποστηρίζει ότι «δυστυχώς, λόγω των τελευταίων εξελίξεων κατέστη σαφές ότι, το αίτημα ακύρωσης της Π.Ο.Π. “ΚΑΛΑΜΑΤΑ” – ελιά Καλαμάτας αποτελεί την αναγκαία και σύννομη λύση, προκειμένου να μην αυξηθούν τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις εξαγωγές του προϊόντος το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα: 1) Τη μείωση του εισερχόμενου συναλλάγματος από τις πωλήσεις του στις διεθνείς αγορές. 2) Τον διαφαινόμενο κίνδυνο απαξίωσης του προϊόντος, με άμεσο αντίκτυπο στους Έλληνες αγρότες – ελαιοπαραγωγούς. 3) Την απώλεια της προστιθέμενης αξίας από την χώρα μας, καθώς την καρπούνται άλλες χώρες κάνοντας τη μεταποίηση, τυποποίηση, επεξεργασία και συσκευασία του προϊόντος εκτός Ελλάδας. 4) Την παρακώλυση της ελεύθερης κυκλοφορίας του προϊόντος, σύμφωνα με τους κανόνες του υγιούς και ελεύθερου ανταγωνισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου