Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΠΟΒΑΣΗ» 131 ΛΑΘΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ

ΑΠΟ ΤΗΝ  «ΑΠΟΒΑΣΗ» 131 ΛΑΘΡΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ


ΝΕΑ «ΑΠΟΒΑΣΗ» 131 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ





    «ΚΑΝΕΝΑΣ δε βάζει τα παιδιά του σε μια βάρκα, εκτός αν το νερό είναι πιο ασφαλές από την ξηράκανένας δε διαλέγει τα στρατόπεδα προσφύγων ή τον πλήρη σωματικό έλεγχο σε σημεία όπου το σώμα σου πονούσε ή τη φυλακή, επειδή η φυλακή είναι ασφαλέστερη από μια πόλη που φλέγεται και ένας δεσμοφύλακας το βράδυ είναι προτιμότερος από ένα φορτηγό γεμάτο άντρες που μοιάζουν με τον πατέρα σου…». Οι στίχοι αυτοί από το ποίημα της Ουαρσάν Σάιρ, μιας Κενυάτισσας που ζει στην Αγγλία, ήρθαν να βρουν… αντίκρισμα για μια ακόμη φορά, σε μια απλώς άκαρπη, χωρίς ευτυχώς περαιτέρω άσχημες απώλειες, προσπάθεια παράτυπων μεταναστών κυρίως από τη Συρία και το Αφγανιστάν. Το όνειρο για ένα εξαιρετικά δύσκολο μεν, αλλά καλύτερο σίγουρα, αύριο, τελείωσε ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής νότια του μεσσηνιακού. Εκεί, εντοπίστηκαν 131 παράτυποι μετανάστες οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Μεθώνη σε χώρο που προετοίμασε ο δήμος Πύλου – Νέστορος. «Για πολλοστή φορά λαθρομετανάστες στο Δήμο μας , 131 Σύριοι και Αφγανοί αποβιβάστηκαν στην Μεθώνη και φυσικά η Δημοτική αρχή κοντά τους , μαζί με τους κατοίκους , από την πρώτη στιγμή ώστε να κάνουμε την μικρή χρονικά παραμονή τους στον τόπο μας ευχάριστη», ανήρτησε στον λογαριασμό του στο FB ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης.
    Το σκάφος διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να κινηθεί αυτοδύναμα και στην περιοχή κατέπλευσε το «ΚΑΛΛΙΡΟΗ» Ν.Π. 53 με τη βοήθεια του οποίου το σκάφος αναψυχής με τους παράτυπους μετανάστες ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια στον όρμο της Μεθώνης.
    Ανάμεσα στα 131 άτομα, 25 παιδιά και 23 γυναίκες οι οποίοι στο σύνολό τους  μεταφέρθηκαν στο γήπεδο ποδοσφαίρου της περιοχής όπου με μέριμνα του Κέντρου Υγείας Πύλου γιατροί και νοσηλευτές, διενήργησαν τον προβλεπόμενο ιατρικό έλεγχο. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε με έξι από τους επιβαίνοντες μετανάστες, είχαν καταφέρει να βγουν μόνοι τους στην παραλία της περιοχής, ενώ φέρονται να είχαν ζητήσει βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης 112.





    Εφημερίδα ΦΩΝΗ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου