Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΗ 2016


ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΣΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΗ 2016


Θα μου επιτρέψετε ξεκινώντας, να προσφωνήσω παρεκκλίνοντας του πρωτοκόλλου, την κ. Βλαχοδημητρη, ψυχή και εμπνεύστρια αυτής της εκδήλωσης.

κ. Βλαχοδημήτρη,

κ. Αντιδήμαρχε, εκπρόσωπε του Δημάρχου Πύλου-Νέστορος,

κ. Πρόεδρε των Σχολικών επιτροπών του Δήμου Πύλου-Νέστορος,

κ. Καθηγητά,

κ. εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων και φορέων της Πύλου,

κυρίες και κύριοι,

αγαπητά μας παιδιά,

Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος κάθε χρόνο τέτοια μέρα διοργανώνει την εκδήλωση απονομής των βραβείων «Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη» στους τρείς πρωτεύσαντες, κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις μαθητές όλων των  Λυκείων του Δήμου, τιμώντας παράλληλα τον ευπατρίδη και Πύλιο στην καταγωγή Θοδωρή Βλαχοδημήτρη.

Τα βραβεία αυτά που έχουν θεσπιστεί με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση της κ. Βάσως Βλαχοδημήτρη, συζύγου του αειμνήστου Θοδωρή, ξεκίνησαν με τους αποφοίτους του 2007 αρχικά από το Γενικό Λύκειο Πύλου. Στη συνέχεια και από το 2013 ο θεσμός αυτός επεκτάθηκε και περιλαμβάνει τους πρωτεύσαντες όλων των Λυκείων του Δήμου Πύλου Νέστορος, δηλαδή αποφοίτους από τα Λύκεια Κορώνης, Μεθώνης, Πύλου  και Χώρας. Εφέτος μάλιστα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την πρώτη στιγμή.

 Θέλω εδώ να σημειώσω πως η πρωτοβουλία αυτή της κ. Βάσως Βλαχοδημήτρη, που μας τιμά με την παρουσία της στην εκδήλωση αυτή, αλλά  και άλλες αντίστοιχες προς την πόλη της Πύλου χειρονομίες  της, αποτελούν μοναδική και εξαιρετική προσφορά για την Πυλία. Αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση.

Τα Λύκεια των οποίων απόφοιτοι βραβεύονται, εκτιμούν ιδιαίτερα αυτή την χειρονομία . Οι απόφοιτοί τους αλλά και όλοι οι Πύλιοι θα έχουν πάντοτε στη μνήμη τους τον εκλεκτό δάσκαλο, τον επιστήμονα, τον ερευνητή, τον ποιητή, που αποφοίτησε από το Γυμνάσιο της Πύλου, το τίμησε, τίμησε την πόλη της καταγωγής του, την ιδιαίτερη πατρίδα του και πρόβαλε με το έργο και τη δράση του την Ελλάδα στο εξωτερικό όπου έζησε και εργάστηκε δημιουργικά αρκετά χρόνια.

Θα σταματήσω όμως εδώ. Δεν είναι ο ρόλος μου να αναλύσω το έργο και τη δράση του. Άλλος ομιλητής στη συνέχεια έχει αναλάβει αυτόν τον ρόλο.
Μάριος Αθανασόπουλος 
 Λυκειάρχης


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου