Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Παραδίδεται το Γαργαλιάνοι – Ρωμανού με προβλήματα και χωρίς προσβάσεις στις ιδιοκτησίες

Παραδίδεται το Γαργαλιάνοι – Ρωμανού με προβλήματα και χωρίς προσβάσεις στις ιδιοκτησίες
22/10/2016
Σύντομα ο δρόμος Γαργαλιάνοι – Ρωμανού ολοκληρώνεται και παραδίδεται, σύμφωνα με τις συμβατικές υποχρεώσεις της αναδόχου κοινοπραξίας, ωστόσο τα προβλήματα που έχουν ανακύψει παραμένουν κι αυτό προκαλεί διαμαρτυρίες σε αγρότες και ιδιοκτήτες χωραφιών της περιοχής. Νούμερο ένα πρόβλημα είναι ότι εξαιτίας μελετητικών αστοχιών και παραλείψεων ο δρόμος έχει αποκόψει την πρόσβαση σε ιδιοκτησίες και οι άνθρωποι είναι σε απόγνωση, καθώς δεν μπορούν να προσεγγίσουν τις περιουσίες και τις καλλιέργειές τους. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τις προσβάσεις και για παράδρομους.
Άλλο πρόβλημα, που αναδείχθηκε με τη θεομηνία του Σεπτεμβρίου, είναι η απορροή των υδάτων και η έλλειψη τεχνικών έργων, ώστε να μη διοχετεύονται σε χωράφια και περιουσίες.
Επίσης, πρόβλημα υπάρχει με την έλλειψη πρόνοιας στη μελέτη για φωτισμό στους κόμβους του δρόμου και της αρμόζουσας σήμανσης.
Χθες, για ακόμα μία φορά, βρέθηκε στην περιοχή ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Γεώργιος Κωστόγιαννης και ο διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μεσσηνίας, Παναγιώτης Γιαννακέας, που συναντήθηκαν στο Δημοτικό Κατάστημα Γαργαλιάνων με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Νίκο Σινάνη, μέλη του Αγροτικού Συλλόγου και ιδιοκτήτες χωραφιών εκατέρωθεν του δρόμου, όπως και με τον τεχνικό σύμβουλο του Α.Σ.Γ., αγρονόμο τοπογράφο μηχανικό και μελετητή συγκοινωνιακών έργων, Νίκο Αναστασόπουλο.
Μετά τη συζήτηση έκαναν και αυτοψία σε προβληματικά σημεία του δρόμου. Όπως λένε αγρότες και ιδιοκτήτες χωραφιών στην περιοχή, για εξασφάλιση προσβάσεων στις παρακείμενες ιδιοκτησίες, τις οποίες ο δρόμος έχει αποκόψει, όπως προέκυψε μετά και τη χθεσινή επίσκεψη, και παρά τις διαβεβαιώσεις που δίδονταν εδώ και μήνες, δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Έτσι η όποια παρέμβαση με κατασκευή τεχνικών έργων για προσβάσεις και παράδρομο, σε κάποια σημεία, «θα» γίνει, εάν και εφόσον προχωρήσουν μια σειρά από διαδικασίες, μελέτες κ.τ.λ. και βρεθούν χρηματοδοτικοί πόροι, άγνωστο πότε!
Για τα λοιπά προβλήματα και προβληματικά σημεία, ούτε και χθες δόθηκε λύση, αφού δεν προβλέπει η μελέτη φωτισμό ή κάτι άλλο για τα νερά του δρόμου!
Ιδιοκτήτες, αλλά και από τον Αγροτικό Σύλλογο, τόνιζαν ότι έχουν καταθέσει από το καλοκαίρι σχετικό υπόμνημα με συγκεκριμένα στοιχεία, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις λύση δε δίδεται.
Ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, που αγωνίζεται δυναμικά για την επίλυση των προβλημάτων, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις θα επαναπροσδιορίσει τη θέση και τις αγωνιστικές του προθέσεις και παρεμβάσεις, αφού, όπως λένε, εμπαίζονται.

Του Ηλία Γιαννόπουλου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου