Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Μεγάλο ενδιαφέρον για τον Πύλιο αγιογράφο-ζωγράφο κ Αναστάσιο Κουφό και το ιστορικό της παράδοση της εικόνας επέδειξε η Ρωσική πρεσβεία με τηλεφώνημα της .

24 Οκτωβρίου 2016, 20:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Οκτωβρίου 2016, 00:50

Η εικόνα της Παναγίας βρεφοκρατούσας δώρο από την Πύλο στον πρόεδρο Πούτιν



  • Η παράδοση της εικόνας της Παναγίας βρεφοκρατούσας από τον αγιογράφο Αναστάσιο Σκουφό στον συνταγματάρχη Γιούρι Προκοπένκο
  • Το μνημείο των Ρώσων πεσόντων στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου, στο νησί Σφακτηρία
  • Ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας, συνταγματάρχης Γιούρι Προκοπένκο, τόνισε για άλλη μια φορά τις καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας

Ο εορτασμός της 189ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, στις 20 Οκτωβρίου, ήταν μια ακόμα ευκαιρία για να επιβεβαιωθούν οι καλές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας. Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στην Πύλο έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ρώσων πεσόντων στη Ναυμαχία του Ναβαρίνου, στο νησί Σφακτηρία. Πραγματοποιήθηκε και επιμνημόσυνη δέηση, μετά από την οποία ο αγιογράφος Αναστάσιος Κουφός παρέδωσε στον εκπρόσωπο της ρωσικής πρεσβείας, τον συνταγματάρχη Γιούρι Προκοπένκο, ένα αντίγραφο της Παναγίας βρεφοκρατούσας του 13ου αιώνα.
Όπως δήλωσε ο Ρώσος συνταγματάρχης, η εικόνα θα αποσταλεί στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν μέσω διπλωματικής αποστολής.
Η παράδοση της εικόνας έγινε μπροστά από την ξύλινη εκκλησία του αγίου Νικολάου που χτίστηκε από ειδικούς τεχνίτες από την Καρελία της Ρωσίας τη δεκαετία του ’90 προς τιμήν των θυμάτων της ιστορικής μάχης της Σφακτηρίας το 1825. Η κατασκευή της εκκλησίας έγινε με ιδιαίτερο τρόπο, χωρίς τη χρήση βιδών. Πρόκειται για μια τεχνική που χρησιμοποιείται συγκεκριμένα για την κατασκευή ξύλινων κτηρίων.

Η ξύλινη εκκλησία του Aγίου Νικολάου στο νησί Σφακτηρία
Ο εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας Γ. Προκοπένκο εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την προσφορά της εικόνας και τόνισε τους αδελφικούς δεσμούς αγάπης και φιλίας που συνδέουν την Ελλάδα και τη Ρωσία. Στην αποστολή της ρωσικής πρεσβείας ήταν και ο α΄ γραμματέας Βλαντίμιρ Πανασιούκ.
  • Φωτογραφίες: Βασίλης Τσενκελίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου