Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

18 εκατομμύρια ευρώ αγγίζουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές δημοτών και επιχειρήσεων προς το Δήμο Καλαμάτας

Ο Νίκας κάνει εκλογές και τα ταμεία του δήμου βουλιάζουν..!



LAMPROPOULOS

Το δυσθεώρητο ποσό των 18 εκατομμυρίων ευρώ αγγίζουν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές δημοτών και επιχειρήσεων προς το Δήμο Καλαμάτας: Αυτό αναφέρει σε ερώτησή του ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος, ζητώντας ρύθμιση των οφειλών. Το θέμα είναι όμως ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιες οφειλές από αυτές έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες επειδή πράγματι οι δημότες δεν μπορούν να τις πληρώσουν λόγω κρίσης, και ποιες είναι οι «συνήθεις οφειλές» των μπαταχτσήδων, που αυτή τη φορά χρησιμοποιούν την ύφεση ως άλλοθι για να κερδοσκοπήσουν.
Και ο δήμος Καλαμάτας τι κάνει;
Ο δήμαρχος λόγω εκλογών δεν θέλει να πικράνει κανέναν πελάτη-ψηφοφόρο..!
Η ΕΡΩΤΗΣΗ  ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ο βουλευτής Μεσσηνίας Γιάννης Λαμπρόπουλος στην ερώτησή του στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη αναφέρει τα εξής:
«Στο Δήμο Καλαμάτας οι ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται περίπου στα 18.000.000 ευρώ, ποσό τεράστιο για τους οφειλέτες δημότες αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου. Αυτά τα συσσωρευμένα χρέη, απ’ ό,τι αποδεικνύεται στην πράξη και με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, είναι αδύνατον να εξοφληθούν από τους δημότες, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις, τέλος, πρόστιμο το οποίο έχει επιβληθεί επί του τέλους και προσαυξήσεις – λόγω λήξης της προθεσμίας πληρωμής των οφειλών.
Κατόπιν αυτών είναι αναγκαίο να θεσμοθετηθεί ρύθμιση στην οποία να προβλέπεται ότι θα μπορεί ο κάθε οφειλέτης να προσέρχεται στον δήμο και να εξοφλεί την κύρια οφειλή του σε μηνιαίες δόσεις, διαγράφοντας πρόστιμα και προσαυξήσεις.
Με αυτόν τον τρόπο, θα υπάρξει η δυνατότητα είσπραξης, από πλευράς δήμου, πολύ μεγάλου μέρους της κύριας οφειλής, κάτι που θα βοηθήσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ενώ παράλληλα θα είναι και ευεργετικό για τους δημότες οφειλέτες, αφού θα τους δοθεί η δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους στη σημερινή δύσκολη περίοδο». Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/vouleftes/item/32883-iksiprothesma-xrei-dimos-kalamatas
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου