Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Θρησκευτικό και πολιτικό κέντρο η Καλαμάτα το Σαββατοκύριακο λόγω Υπαπαντής

Τελευταία Ενημέρωση: 31/01/2014
Σε επίκεντρο θρησκευτικών και πολιτικών γεγονότων μετατρέπεται το Σαββατοκύριακο, 1 και 2 Φεβρουαρίου, η Καλαμάτα.
Συγκεκριμένα, αύριο, εκτός από την Τοπική Οργάνωση Καλαμάτας της Ν.Δ., κόβουν πίτα και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που θα εγκαινιάσουν και τα γραφεία τους, παρουσία του βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο οποίος θα κάνει και ομιλία.
Τα γραφεία της Συντονιστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων βρίσκονται στην οδό Αριστομένους 67, στον πρώτο όροφο. Τα εγκαίνια με την κοπή της πίτας θα γίνουν στις 6.00 το απόγευμα και στην εκδήλωση καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του κινήματος.
Σημειώνεται ότι λίγη ώρα μετά, στη Βέργα, η υφυπουργός Υγείας Ζέττα Μακρή, θα κόψει την πίτα της Τ.Ο. Καλαμάτας της Νέας Δημοκρατίας.
Την Κυριακή, με την καθιερωμένη λαμπρότητα, θα τελεστεί η εορτή της Υπαπαντής του Χριστού. Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και θα κορυφωθούν την παραμονή της εορτής, με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερή Αγρυπνία, στο φερώνυμο Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό.
Την επομένη, κύρια ημέρα της εορτής, θα τελεστεί, στον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
Στις ιερές εκδηλώσεις έχουν κληθεί να μετάσχουν και μια σειρά από μητροπολίτες. Εκπρόσωπος της κυβέρνησης θα είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νικόλαος Κανελλόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό ανήμερα της εορτής να παραβρεθούν ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος και ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γ. Καρατζαφέρης.
Στις 11.00 το πρωί της Κυριακής, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους δρόμους της πόλης.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου