Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

θα προχωρήσει σε παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα εφόσον εκλεγεί δήμαρχος και όχι νωρίτερα.

Και επισήμως υποψήφιος δήμαρχος Μεσσήνης ο Δ. Σαμπαζιώτης...
μετα τα μνημονια και την χρεοκοπία, στην τοπικη αυτοδιοικηση για πεδιο δοξης λαμπρο !!!!
Την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Μεσσήνης ανακοίνωσε σήμερα, όπως είχε προαναγγείλει, ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Σαμπαζιώτης.  “Αναλαμβάνω να συγκροτήσω μία ισχυρή συμμαχία...
πολιτών και ευρύτερων κοινωνικών δυνάμεων. Είναι καιρός για ρίξεις με το φθαρμένο χθες, για μικρές και μεγάλες επαναστάσεις με στόχο να ανοίξουμε ορίζοντες για πιο αισιόδοξες προοπτικές” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σαμπαζιώτης και ξεκαθάρισε, ότι πρόκειται για μία συμμαχία πολιτών και όχι για συμμαχία των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων. “Δεν είμαστε άθροισμα κομματικών ετικετών και κομματικών χρωμάτων. Αναλαμβάνω την πρωτοβουλία να θέσω υποψηφιότητα με μόνη φιλοδοξία να προσφέρω στον τόπο, στον οποίο γεννήθηκα, που αγαπώ και στον οποίο οι πολίτες με τιμούν με την εμπιστοσύνη τους”.
Ακολούθως ο κ. Σαμπαζιώτης έκανε λόγο για ολοκληρωμένη πρόταση προγράμματος αναγέννησης, ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, η οποία θα διαμορφωθεί μαζί με τους συμπολίτες μας με διαδικασίες ανοιχτών και ελεύθερων διαβουλεύσεων και συζητήσεων, ενώ διευκρίνισε ότι θα προχωρήσει σε παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα εφόσον εκλεγεί δήμαρχος και όχι νωρίτερα.

Ερωτώμενος για την υπόθεση του χρίσματος σημείωσε: 

“Περιμένω από τη Νέα Δημοκρατία να κάνει πράξη αυτό που λέει ότι θα απελευθερώσει τις παραταξιακές δυνάμεις και θα επιτρέψει να εκφραστούν ελεύθερα οι πολίτες. Η υποψηφιότητά μου δεν έρχεται σε αντίθεση με το κόμμα που υπηρετώ”. Καταλήγοντας επεσήμανε: “Δεν θα χρησιμοποιήσω το όνομα του πρωθυπουργού, όταν η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει να αφήσει ελεύθερους του πολίτες”.

 Δ. Σαμπαζιώτης: “Συμμαχία πολιτών με στόχο το μέλλον της Μεσσήνης και …ρήξη με το φθαρμένο χθες.” 31/01/2014
sampaziotis10«Α­πό σή­με­ρα α­να­λαμ­βά­νω την πρω­το­βου­λί­α να συγ­κρο­τή­σω μια ι­σχυ­ρή συμ­μα­χί­α πο­λι­τών και ευ­ρύ­τε­ρων κοι­νω­νι­κών δυ­νά­με­ων για να ερ­γα­στού­με για τον τό­πο μας με αί­σθη­μα ευ­θύ­νης α­πο­φα­σι­στι­κό­τη­τας, με σκλη­ρή δου­λειά, με δι­ά­θε­ση προ­σφο­ράς, μα πά­νω α­πό ό­λα με α­πο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα. Θε­ω­ρώ πως οι πε­ρι­στά­σεις ε­πι­βάλ­λουν για ρή­ξεις με τις κα­θι­ε­ρω­μέ­νες πρα­κτι­κές . Εί­ναι και­ρός για ρή­ξεις με το φθαρ­μέ­νο χτες για μι­κρές και με­γά­λες ε­πα­να­στά­σεις που θα μας ο­δη­γή­σουν, α­νοί­γον­τας νέ­ους ο­ρί­ζον­τες, σε αι­σι­ό­δο­ξες προ­ο­πτι­κές για τον τό­πο μας.» Αυ­τό τό­νι­σε σε συ­νέν­τευ­ξη τύ­που, ό­που α­να­κοί­νω­σε ε­πί­ση­μα την υ­πο­ψη­φι­ό­τη­τα του για το δή­μο Μεσ­σή­νης ο βου­λευ­τής Δη­μή­τρης Σαμ­πα­ζι­ώ­της. Ο κ. Σαμ­πα­ζι­ώ­της υ­πο­γράμ­μι­σε, «θέ­λω με την συμ­μα­χί­α αυ­τή να δη­μι­ουρ­γή­σου­με την ε­πό­με­νη η­μέ­ρα για το δή­μο Μεσ­σή­νης και θέ­λω να ξε­κα­θα­ρί­σω ό­τι θα εί­ναι συμ­μα­χί­α πο­λι­τών και ό­χι συμ­μα­χί­α των πα­ρα­δο­σια­κών πο­λι­τι­κών δυ­νά­με­ων . Δεν εί­μα­στε και δεν θέ­λου­με να εί­μα­στε έ­να ά­θροι­σμα κομ­μα­τι­κών ε­τι­κε­τών και κομ­μα­τι­κών χρω­μά­των, θέ­λου­με να υ­πη­ρε­τή­σου­με τον δή­μο μας με ό­ρα­μα.» Α­να­φε­ρό­με­νος στις ερ­χό­με­νες δη­μο­τι­κές ε­κλο­γές ση­μεί­ω­σε:
«Οι προ­σε­χείς δη­μο­τι­κές ε­κλο­γές έ­χουν α­πο­κτή­σει ξε­χω­ρι­στή βα­ρύ­τη­τα ,έ­χουν πε­ρισ­σό­τε­ρο έν­το­να τα χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά για την συλ­λο­γι­κή πρό­ο­δο και την ε­νί­σχυ­ση της κοι­νω­νι­κής συ­νο­χής, της μά­χης η ο­ποί­α ξε­περ­νά­ει τις πα­λι­ές κομ­μα­τι­κές λο­γι­κές και ε­νώ­νει τους πο­λί­τες σε κοι­νούς στό­χους, σε κοι­νή πο­ρεί­α και τού­το για­τί η κοι­νω­νί­α δο­κι­μά­ζε­ται βα­ριά α­πό μί­α με­γά­λη οι­κο­νο­μι­κή κρί­ση η ο­ποί­α έ­χει με­τε­ξε­λι­χθεί σε κοι­νω­νι­κή κρί­ση και η χώ­ρα πλήτ­τε­ται α­πό αυ­τή την κα­τά­στα­ση
ε­δώ και αρ­κε­τά χρό­νια . Οι συ­νέ­πει­ες αυ­τής της κρί­σης εί­ναι ο­ρα­τές σε κά­θε γει­το­νιά και α­φο­ρούν το κά­θε πο­λί­τη την κά­θε οι­κο­γέ­νεια .Ως πο­λι­τι­κός , ως βου­λευ­τής του νο­μού Μεσ­ση­νί­ας , ζω κα­θη­με­ρι­νά τα προ­βλή­μα­τα των συμ­πο­λι­τών μου ,τις α­γω­νί­ες , τις α­νάγ­κες την α­βε­βαι­ό­τη­τα για το μέλ­λον. Μπρο­στά σε αυ­τή την κα­τά­στα­ση προ­σω­πι­κά δεν μπο­ρώ να μεί­νω α­δι­ά­φο­ρος ,δεν μπο­ρώ να μην στα­θώ δί­πλα σε αυ­τούς που δο­κι­μά­ζον­ται.»
Ε­ρω­τώ­με­νος αν θα πα­ραι­τη­θεί α­πό το βου­λευ­τι­κό α­ξί­ω­μα ο κ. Σαμ­πα­ζι­ώ­της δι­ευ­κρί­νι­σε ό­τι δεν θα πα­ραι­τη­θεί πριν τις ε­κλο­γές, αλ­λά ε­φό­σον ε­κλε­γεί δή­μαρ­χος Μεσ­σή­νης, υ­πο­γραμ­μί­ζον­τας, ό­τι ε­φαρ­μό­ζει το νό­μο και το σύν­ταγ­μα ως ο­φεί­λει .
Ό­σον α­φο­ρά στο πρό­γραμ­μα του, αυ­τό θα δι­α­μορ­φω­θεί μα­ζί με τους πο­λί­τες με δι­α­δι­κα­σί­ες α­νοι­χτών και ε­λεύ­θε­ρων δι­α­βου­λεύ­σε­ων και συ­ζη­τή­σε­ων.
Σε ε­ρώ­τη­ση για το ζή­τη­μα του χρί­σμα­τος, α­φού ξε­κα­θά­ρι­σε ό­τι η υ­πο­ψη­φι­ό­τη­τα του δεν έρ­χε­ται σε αν­τί­θε­ση με το κόμ­μα που υ­πη­ρε­τεί ση­μεί­ω­σε ό­τι η Νέ­α Δη­μο­κρα­τί­α έ­χει πει ό­τι θα α­πε­λευ­θε­ρώ­σει τις πα­ρα­τα­ξια­κές δυ­νά­μεις και θα ε­πι­τρέ­ψει να εκ­φρα­στούν ε­λεύ­θε­ρα οι πο­λί­τες και υ­πο­γράμ­μι­σε ό­τι με δε­δο­μέ­νο αυ­τό,  ο ί­διος δεν θα χρη­σι­μο­ποι­ή­σει το ό­νο­μα του Πρω­θυ­πουρ­γού για την υ­πο­ψη­φι­ό­τη­τα του, ε­νώ ό­σοι το κά­νουν τον βλά­πτουν.
Η συγ­κρό­τη­ση του ψη­φο­δελ­τί­ου του θα γί­νει σύμ­φω­να με τις α­παι­τή­σεις της κοι­νω­νί­ας με ποι­ο­τι­κά χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά που θα συν­θέ­τουν την εμ­πει­ρί­α ,την  α­να­νέ­ω­ση και τα τυ­πι­κά προ­σόν­τα με στό­χο την ε­πί­λυ­ση των προ­βλη­μά­των του Καλ­λι­κρα­τι­κού δή­μου.
Ε­ρω­τώ­με­νος για την υ­πό­θε­ση του χρί­σμα­τος ση­μεί­ω­σε: “Πε­ρι­μέ­νω α­πό τη Νέ­α Δη­μο­κρα­τί­α να κά­νει πρά­ξη αυ­τό που. Η υ­πο­ψη­φι­ό­τη­τά μου δεν έρ­χε­ται σε αν­τί­θε­ση με το κόμ­μα που υ­πη­ρε­τώ”. Κα­τα­λή­γον­τας ε­πε­σή­μα­νε: “Δεν θα χρη­σι­μο­ποι­ή­σω το ό­νο­μα του πρω­θυ­πουρ­γού, ό­ταν η Νέ­α Δη­μο­κρα­τί­α έ­χει ε­πι­λέ­ξει να α­φή­σει ε­λεύ­θε­ρους του πο­λί­τες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου