Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

μαλλια κουβαρια στην ΝΔ

Προεκλογικό κουβάρι στη Μεσσήνη μετά την υποψηφιότητα του βουλευτή Δ. Σαμπαζιώτη
    ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ
    Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Μεσσήνης ανακοίνωσε και επίσημα, νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου στο «Ideal» του Νησιού, ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, που όμως δήλωσε ότι δεν παραιτείται από βουλευτής. Το προεκλογικό σκηνικό στη Μεσσήνη γίνεται κουβάρι, με δύο «άκρως Σαμαρικούς» υποψήφιους δημάρχους…
    …τον νυν δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο και τον βουλευτή Δημήτρη Σαμπαζιώτη.
    «Εγώ είμαι βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, συζήτησα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα υποβάλλω την υποψηφιότητά μου. Αυτό τα λέει όλα», είπε ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης, που έσπευσε όμως να διευκρινίσει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Ν.Δ. και ο πρόεδρός της θα δώσουν σε εκείνον ή κάποιον άλλο το χρίσμα. Αντίθετα επεσήμανε: «Εγώ δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα χρησιμοποιήσω το όνομα του πρωθυπουργού σε αυτή τη διαδικασία, όταν η Ν.Δ. επίσημα έχει επιλέξει να αφήσει τους πολίτες ελεύθερους. Εγώ δεν εμπλέκω το πρόσωπο του πρωθυπουργού. Όσοι το επιχειρούν και το επιχειρήσανε να ξέρουν ότι δεν του προσφέρουν υπηρεσίες. Αντίθετα τον βλάπτουν και καλά θα κάνουν να σταματήσουν».
    Επιπλέον ο βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε: «Ξεκαθαρίζω τη θέση μου απέναντι στους πολυπληθείς πολιτικούς μου φίλους: Η συμμαχία των πολιτών και των πολιτικών/κοινωνικών δυνάμεων την οποία επιδιώκω και προτείνω, με τίποτα δεν έρχεται σε αντίθεση με το κόμμα που υπηρέτησα χωρίς κανένα ψεγάδι όλα αυτά τα χρόνια. Αντίθετα περιμένω από τη Ν.Δ. να κάνει πράξη αυτό που πολλές φορές έχει ανακοινώσει, ότι θα απελευθερώσει τις παραταξιακές δυνάμεις και θα επιτρέψει, σε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να εκφραστούν ελεύθερα οι πολίτες. Άλλωστε πέρα από τις όποιες φιλοδοξίες του καθενός μας, που είναι θεμιτές και πέρα και από τις κομματικές προτιμήσεις, εκείνοι οι οποίοι τελικά έχουν την ευθύνη να επιλέξουν είναι οι πολίτες και αυτοί διαθέτουν και την ωριμότητα και την ευθυκρισία, ώστε να τοποθετούν τον κάθε πολιτικό εκεί που πραγματικά τον θέλουν».
    Ο κ. Σαμπαζιώτης δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν θα παραιτηθεί από βουλευτής προκειμένου να είναι υποψήφιος δήμαρχος, σημειώνοντας ότι το θεσμικό πλαίσιο δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Αντίθετα αναφέρθηκε σε σειρά άλλων βουλευτών που επίσης έθεσαν υποψηφιότητα για την αυτοδιοίκηση χωρίς να παραιτηθούν από τη Βουλή.
    Ο υποψήφιος δήμαρχος είπε ότι η υποψηφιότητά του αποσκοπεί στη στήριξη της κοινωνίας, που έχει βρεθεί σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης. Ερωτηθείς από το «Kalamata Journal» για τη δική του ευθύνη, που ως κυβερνητικός βουλευτής στηρίζει τις πολιτικές που οδηγούν την κοινωνία σε ανθρωπιστική κρίση, απάντησε ότι πράγματι τα μέτρα που επιβάλλονται δημιουργούν μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, τόνισε όμως ότι τα μέτρα αυτά αποσκοπούν στη διάσωση της χώρας, η οποία είπε ότι επιτυγχάνεται. Ως εκ τούτου αναγνώρισε την όποια προσωπική του ευθύνη για τα προβλήματα των πολιτών σημειώνοντας όμως ότι άλλη επιλογή για τη σωτηρία της χώρας δεν υπήρχε και άρα αν δεν στήριζε αυτά τα μέτρα η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη για την κοινωνία.
    Ο κ. Σαμπαζιώτης αρνήθηκε επίσης ότι αποσκοπεί στην εξασφάλιση της στήριξης της υποψηφιότητάς του από τη Χρυσή Αυγή και εξήγησε ότι όταν στη Βουλή ψήφισε «παρών» για την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χ.Α., Δημήτρη Κουκούτση, το έκανε επειδή συνδέεται με εκείνον με μακρόχρονη πολιτική και οικογενειακή σχέση.
    Τέλος, ο βουλευτής της Ν.Δ. άφησε εμμέσως αιχμές για τον τρόπο λειτουργίας των μέχρι σήμερα δημάρχων της Μεσσήνης σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Όραμά μου είναι να μην κάνω διαχείριση, ώστε να κριθώ καλός ή κακός διαχειριστής σε σύγκριση με τους προηγούμενους δημάρχους. Πρόθεσή μου είναι να φύγουμε μπροστά, κάνοντας τις μικρές και μεγάλες επαναστάσεις που θα αλλάξουν πορεία στον τόπο μας και θα δώσουν καλύτερες προοπτικές».
    Στ.Μ.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου