Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

2/2 Ο εορτασμός της Πολιούχου της Καλαμάτας, Παναγίας Υπαπαντής


Ο εορτασμός της Πολιούχου της Καλαμάτας, Παναγίας Υπαπαντής


Τη μεγάλη Δεσποτική και Θεομητορική εορτή της Υπαπαντής του Χριστού εορτάζει την προσεχή Κυριακή 2 Φεβρουαρίου η Καλαμάτα και τιμά την Πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή.
Οι θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και θα κορυφωθούν την παραμονή της εορτής με τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Ιερή Αγρυπνία, στο φερώνυμο Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Ναό. Την επομένη, κύρια ημέρα της εορτής, θα τελεσθεί στον πανηγυρίζοντα Mητροπολιτικό και Καθεδρικό Ιερό Nαό της Yπαπαντής του Xριστού, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Mητροπολίτου Mεσσηνίας κ. Xρυσοστόμου. Στις ιερές εκδηλώσεις έχουν κληθεί να μετάσχουν οι ακόλουθοι Σεβ. Μητροπολίτες: Δημητριάδος Ιγνάτιος, Νέας Σμύρνης Συμεών, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιος (της Εκκλησίας της Κρήτης), Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς, Ιλίου Αθηναγόρας, Ζακύνθου Διονύσιος, Χίου Μάρκος, Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, καθώς και Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων. Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης θα είναι ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νικόλαος Κανελλόπουλος.
Στις 11.00 το πρωί της Κυριακής 2 Φεβρουαρίου, μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Iεράς Eικόνος με τη συμμετοχή πολλών Φιλαρμονικών, σε κεντρικές οδούς της πόλης (Yπαπαντής, 23ης Mαρτίου, Aριστομένους, Π. Kαίσαρη, Φαρών), με κατάληξη το Μητροπολιτικό και Kαθεδρικό Iερό Nαό.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου