Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Καμία ανησυχία για το χθεσινό σεισμό στη Μεσσηνία

Καμία ανησυχία για το χθεσινό σεισμό στη Μεσσηνία Γράφτηκε από την 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Στα όρια των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος, κοντά στο Μαργέλι, εντοπίζεται, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης που έγινε έντονα αισθητή στην Καλαμάτα, χθες στις 11.04 τη βράδυ. 

Ειδικότερα, το επίκεντρο προσδιορίζεται στα 24 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Πύλου, ενώ η νεότερη ανάλυση των στοιχείων του σεισμού από το πιο πάνω επιστημονικό ίδρυμα εκτιμούν το μέγεθος σε 4,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Αλλαγή στοιχείων υπήρξε σήμερα το πρωί και από το Ευρωμεσογειακό Κέντρο, το οποίο αν και αρχικά έδινε ως επίκεντρο την περιοχή του Κυπαρισσιακού, τελικά το εντοπίζει 26 χλμ. δυτικά της Καλαμάτας και 8 χλμ. νοτιοανατολικά του Βλαχόπουλου.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες επιστήμονες εκτιμούν ότι στην περιοχή υπάρχει ένα μικρό ρήγμα, το οποίο μπορεί να δώσει σεισμούς μέχρι το συγκεκριμένο μέγεθος και σε καμία περίπτωση πιο δυνατούς. 
 Σεισμός 4,6 Ρίχτερ στον Κυπαρισσιακό Κόλπο - Ιδιαιτέρως αισθητός και στην Καλαμάτα Γράφτηκε από την 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε στις 23:04 αισθητή στη Μεσσηνία.
 Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Ευρωμεσογειακό Κέντρο η σεισμική δόνηση είχε ένταση 4,6 Ρίχτερ επίκεντρο εντοπίζεται στα 6 χλμ. νοτιοδυτικά της Κυπαρισσίας, 42 χλμ. βορειοδυτικά της Καλαμάτας στη θαλάσσια περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου. Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 20 χλμ.
Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία που δίνει το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,3 Ρίχτερ με επίκεντρο 21 χλμ. βορειανατολικά της Πύλου στην περιοχή μεταξύ Αριστομένη και Πελεκανάδας και σε εστιακό βάθος 84 χλμ. 
Τα δύο Ινστιτούτα έχουν σημαντικές αποκλίσεις στα δεδομένα που δίνουν ως προς το μέγεθος και το επίκεντρο. Πιο αξιόπιστα στοιχεία θα υπάρχουν στη συνέχεια, καθώς αυτά τα στοιχεία προέρχονται από αυτόματη επίλυση της δόνησης.
Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαιτέρως αισθητή σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία και αξίζει να σημειωθεί ότι είχε αρκετά μεγάλη διάρκεια. Αναφορές για το σεισμό υπάρχουν πάντως από διάφορες περιοχές της Δυτικής Πελοποννήσου.
 Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν έχει γίνει καμία αναφορά για ζημιές Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/32930-seismos
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/32933-seismos-messinia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου