Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Οι πεινασμένοι μαθητές της Καλαμάτας από 170 έγιναν 200 και τώρα 370!


Οι πεινασμένοι μαθητές της Καλαμάτας από 170 έγιναν 200 και τώρα 370!           
18 Σεπτέμβριος 2014                    
"Δεκατιανό προσφέρει ο δήμαρχος σε οικονομικά αδύναμους μαθητές" γράφει το κανάλι "Δεκατιανό προσφέρει ο δήμαρχος σε οικονομικά αδύναμους μαθητές" γράφει το κανάλι
ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ
Με γεωμετρική πρόοδο και από μέρα σε μέρα αυξάνεται ο αριθμός των μαθητών του Δήμου Καλαμάτας που πηγαίνουν πεινασμένοι στο σχολείο τους και γι’ αυτό θα τους προσφέρει ο Δήμος σάντουιτς. Αυτό διαπιστώνεται από τον διαφορετικό αριθμό που ανακοινώνει κάθε φορά ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας…
Σύμφωνα πάντως με τον διαγωνισμό που θα διενεργηθεί την επόμενη εβδομάδα για τα σάντουιτς που θα προσφέρονται στους μαθητές, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να ετοιμάζουν κάθε μέρα που λειτουργούν τα σχολεία από 170 σάντουιτς.
Πριν μια εβδομάδα όμως ο δήμαρχος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους επεσήμανε ότι «σε πάνω από 200 οικονομικά αδύνατους μαθητές θα προσφέρει δεκατιανό κατά τη σχολική περίοδο 2014 –2015 ο Δήμος Καλαμάτας».
Σήμερα ωστόσο, σε συνέντευξη που έδωσε στο κανάλι «Αρτ ΤV», είπε ότι το δεκατιανό θα προσφέρεται σε 370 μαθητές!
Τελικά πόσοι είναι οι μαθητές που θα παίρνουν σάντουιτς, 170, 200 ή 370; Πάντως ο διαγωνισμός που θα γίνει την άλλη εβδομάδα είναι για 170 σάντουιτς.
Σημειώνεται ότι όταν πριν από δύο χρόνια βγήκε η Ένωση Γονέων και είπε ότι υπάρχουν μαθητές που πεινούν και πρέπει να τους προσφέρεται κάτι να φάνε, ο δήμαρχος ενοχλήθηκε και μίλησε για προσπάθεια δημιουργίας μιας αρνητικής εντύπωσης στον κόσμο ότι τα παιδιά στην περιοχή μας πεινούν.
Τώρα βλέπουμε το δήμαρχο να δημιουργεί αυτή την εικόνα, παρουσιάζοντας κάθε φορά και μεγαλύτερο τον αριθμό των μαθητών στους οποίους προσφέρεται αυτό το δεκατιανό.
Σύμφωνα με το δελτίου Τύπου του Δήμου, «σε εκπομπή του δικτύου «Αρτ TV» μίλησε σήμερα το πρωί, μέσω skype, ο Δήμαρχος, σχετικά με το κολατσιό που ο Δήμος παρέχει σε οικονομικά αδύνατους μαθητές. Ο Δήμαρχος ανέφερε πως η πρωτοβουλία αυτή υλοποιείται τα τελευταία έτη, γνωστοποιώντας πως κατά τη σχολική περίοδο 2014 – 2015 ο Δήμος θα προσφέρει δεκατιανό σε 370 μαθητές, σύμφωνα με τον κατάλογο που προ ημερών παρέλαβε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει μαθητές σε Δημοτικά Σχολεία της Καλαμάτας, του Ασπροχώματος, της Σπερχογείας, της Θουρίας, των Αρφαρών, του Άριος και του Πλατέος.
Ο Π. Νίκας είπε στην τηλεοπτική ομήγυρη πως υποστηρίζονται όλα σχεδόν τα παιδιά των Ρομά, «σε μια προσπάθεια, έστω μικρή, να τα κρατήσουμε στο σχολείο», ενώ η δαπάνη καλύπτεται από το δημοτικό προϋπολογισμό. Τόνισε, δε, πως ο Δήμος Καλαμάτας είναι οικονομικώς υγιής και έχει τη δυνατότητα να στηρίζει αυτές τις δράσεις, επισημαίνοντας όμως πως «ό,τι και να κάνουμε, δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το κράτος πρόνοιας».
Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου