Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014


ΠΟΣΟ ... ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ "ΠΛΗΡΩΜΗ" Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

Πότε θα... πληρωθούν οι κακοτεχνίες
της γέφυρας Παραδείσια - Τσακώνα;

    
Τους δύο τελευταίους μήνες "βροχή πέφτουν" οι επισκέψεις στην Τσακώνα και οι σχετικές ανακοινώσεις αναφορικά με την πρόοδο και παράδοση του έργου (όπως και πολλών ακόμα έργων της Πελοποννήσου που βρίσκονται σε εξέλιξη). Εκτός, όμως, του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Θ. Πετράκου που συνεχίζει (βλέπετε παρακάτω), δεν φαίνεται να υπάρχει η ίδια αρχική συνέχεια και από τον Υφυπουργό Άμυνας και βουλευτή Μεσσηνίας Γιάννη Λαμπρόπουλο.

[ ΣΗΜΕΙΩΣΗ PELOPSNEWS.GR: Εκτός και εάν δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση καθώς, μετά την συνέντευξη Γ. Λαμπρόπουλου στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, όπου καταθέσαμε (και όχι μόνο εμείς, αλλά η πλειοψηφία του μεσσηνιακού τύπου, και πρώτος - πρώτος ο πολιτευτής της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης) την κριτική μας (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) για τα εξαγγελλόμενα, έπαυσε τελικά η ενημέρωση μας, δηλαδή η μέχρι τότε κανονική αποστολή ενημερωτικών δελτίων τύπου και ανακοινώσεων. Είμαστε βέβαιοι ότι ο Γ. Λαμπρόπουλος δεν θα ζητούσε ποτέ ένα τέτοιο αποκλεισμό μας από την ενημέρωση, όπως δεν θα το έκανε σε καμία περίπτωση και για κανένα άλλο μέσο μαζικής ενημέρωσης. Πιστεύουμε ότι πρόκειται προφανώς για αθέλητη παράλειψη του πολιτικού του γραφείου].

Ο απλός κόσμος, όπως ακούμε, στις δικές του αναλύσεις το αποδίδει στην ... συγκυβέρνηση, που "μπλοκάρει" σήμερα τις ... "κόντρες" των δύο κομμάτων μεταξύ τους.

Νομίζουμε ότι τα πράγματα μπορούν πάλι να τοποθετηθούν στην πραγματική τους διάσταση με σαφείς ανακοινώσεις προόδου αυτής της υπόθεσης και των ενεργειών που γίνονται, έτσι ώστε να παύσει η "ανεξέλεγκτη" λαϊκή καχυποψία.

----------

ΔΕΙΤΕ ΒΑΣΙΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

>>> Να κινηθεί η Δικαιοσύνη για τις κακοτεχνίες στη γέφυρα Παραδείσια - Τσακώνα (ΑΥΓΗ - 28.08.2014)

Να κινηθεί η Δικαιοσύνη για τις κακοτεχνίες στη γέφυρα Παραδείσια - Τσακώνα

 
Στο τέλος της χρονιάς αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία η μεγάλη τοξωτή γέφυρα στο κομμάτι Παραδείσια - Τσακώνα του οδικού άξονα Τρίπολη - Καλαμάτα, η οποία "αντικαθιστά" το κομμάτι του δρόμου το οποίο είχε "φύγει" το 2003 λόγω κακοτεχνιών. Αυτό υποσχέθηκε ο υπουργός Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδης κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην περιοχή.
 
Η κατασκευή της γέφυρας ως δημόσιου έργου ξεκίνησε το 2008 και εκτιμάται ότι θα κοστίσει συνολικά περίπου 19 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός, κατά την επίσκεψή του στον κλάδο Λεύκτρο - Σπάρτη μήκους 47 χλμ. του άξονα Τρίπολη - Καλαμάτα που κατασκευάζεται με σύμβαση παραχώρησης, ανέφερε ότι το ποσοστό ολοκλήρωσης του κλάδου πλησιάζει το 90% αποφεύγοντας να προσδιορίσει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης και λέγοντας ότι θα "παραδοθεί στην κυκλοφορία σε λίγους μήνες", ενώ έκανε λόγο για ολοκλήρωση των διαδικασιών προκειμένου να κατατεθεί στη Βουλή "η νέα αναθεωρημένη" σύμβαση παραχώρησης.
 
Την ελπίδα να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης του έργου στην Τσακώνα "και να μην χρειαστεί να περιμένουμε και 14ο χρόνο" εξέφρασε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος, ο οποίος συναντήθηκε με τον υπουργό Υποδομών και ενημερώθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου και τους επιβλέποντες μηχανικούς για την πορεία των εργασιών.
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του επεσήμανε ότι "οφείλει επιτέλους η δικαιοσύνη να κινηθεί πιο γρήγορα, ώστε η μηνυτήρια αναφορά να προχωρήσει και να πληρώσουν αυτοί που ευθύνονται για το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός πληρώνει δυο φορές το έργο, οι πολίτες ταλαιπωρούνται για 15 σχεδόν χρόνια για ένα έργο που ξεκίνησε το 1991".
 
Επίσης ζήτησε από τον Μ. Χρυσοχοΐδη "να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ώστε να επανεκκινήσουν οι εργασίες του περιφερειακού της Καλαμάτας, να επιταχυνθούν οι οριστικές μελέτες για να δημοπρατηθεί το Καλό Νερό - Τσακώνα μέσα στο 2014 και να ξεκινήσει η λειτουργία του προαστιακού σιδηρόδρομου άμεσα τον Σεπτέμβριο με τα δρομολόγια Καλαμάτα - Μεσσήνη και Καλαμάτα - ΤΕΙ Καλαμάτας και τον Οκτώβριο ολόκληρος ο προαστιακός Καλαμάτα - Διαβολίτσι - Κυπαρισσία".
 
Έθεσε επίσης το θέμα της επαναπρόσληψης των 49 μηχανικών και πιλότων της ΥΠΑ, οι οποίοι ήταν επιφορτισμένοι και με την επιθεώρηση της ασφάλειας πτήσεων. Επ' αυτού ο υπουργός Υποδομών είπε ότι τις επόμενες ημέρες θα άρθεί η διαθεσιμότητα των μηχανικών και μετά των πιλότων, ενώ επικαλέστηκε και τη συναρμοδιότητα του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

----------

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ:

 
>>> Στον εισαγγελέα του Α.Π. το Παραδείσια - Τσακώνα από τον Γ. Λαμπρόπουλο (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011)

Στραβωμάρα μας;! Εκτός Τατούλη και Χρυσοχοϊδης... βλέπει ανάπτυξη Πελοποννήσου!ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΥπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Η Πελοπόννησος αλλάζει ριζικά σελίδα με την  αποτελεσματική πολιτική της Π..
20:08 27/08/2014

Θ. Πετράκος για Τσακώνα: Να πληρώσουν όσοι μας έβαλαν να διπλοπληρώσουμε...ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ (ΣΥΡΙΖΑ) - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος συναντήθηκε σήμερα νε τον Υπουργό  Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Μιχάλη  Χρυσοχοϊδη, ..
20:52 27/08/2014
ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου