Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Νίκος Σινάνης, από προχθές φωνάζει: «Μας πνίξανε τα νερά του δρόμου…».το εργο (σ.σ.δρομος Γαργαλιάνοι Ρωμανού) φτιάχτηκε για μια ιδιωτική επιχείρηση κι όχι για την περιφέρεια και τον κόσμο .Τα νερα του δρόμου μας πνίξανε ......

«Μας πνίξανε τα νερά του δρόμου Γαργαλιάνοι - Ρωμανού», λένε στην περιοχή
 09/09/2016
 Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Νίκος Σινάνης, από προχθές φωνάζει: «Μας πνίξανε τα νερά του δρόμου…».το εργο (σ.σ.δρομος Γαργαλιάνοι Ρωμανού) φτιάχτηκε για μια ιδιωτική επιχείρηση  κι όχι για την περιφέρεια και τον κόσμο .Τα νερα του δρόμου μας πνίξανε ......
-Ξέσπασμα απόγνωσης και αγανάκτησης στον προϊστάμενο ΔΤΕ της Περιφέρειας χθες το μεσημέρι

Οι σοβαρές μελετητικές αστοχίες, ελλείψεις και παραλείψεις για το νέο δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού αναδείχθηκαν, δυστυχώς, με τον πλέον τραγικό τρόπο, μετά την έντονη βροχόπτωση της νύχτας της Τρίτης έως τα ξημερώματα της Τετάρτης, με συνέπεια τα νερά να προκαλέσουν τεράστιες ζημιές σε καλλιέργειες, θερμοκήπια, επιχειρήσεις και σπίτια, κυρίως στις περιοχές Κουτσουβέρι και Χοχλαστή Γαργαλιάνων, καθώς και στη Μαραθόπολη.
Οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, αφού είδαν κόπους και αγώνες μιας ζωής να καταστρέφονται ολοσχερώς από τα ορμητικά νερά του δρόμου, για τα οποία δεν υπάρχει, όπως σημειώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Γαργαλιάνων, δίκτυο απορροής και παροχέτευσης. Εξαιτίας αυτού το γεγονότος ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου, Νίκος Σινάνης, από προχθές φωνάζει: «Μας πνίξανε τα νερά του δρόμου…».
Χθες το μεσημέρι επισκέφθηκε την περιοχή και έκανε αυτοψία ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Γεώργιος Κωστόγιαννης, ο οποίος συγκέντρωσε τα πυρά από το ξέσπασμα απόγνωσης και αγανάκτησης αγροτών και ιδιοκτητών γης στην περιοχή.
Ο κ. Κωστόγιαννης είδε τα προβληματικά σημεία του δρόμου, τα οποία οι αγρότες σημειώνουν πως ευθύνονται για τα προβλήματα και την καταστροφή που προκλήθηκε, ενώ πήγε και σε κατεστραμμένα από το νερό θερμοκήπια, ώστε να διαπιστώσει και ο ίδιος την ορμητικότητα του νερού και την πορεία που αυτό ακολούθησε από το δρόμο.
Τόσο ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Νίκος Σινάνης, όσο και αγρότες της περιοχής, καθώς και ο τεχνικός τους σύμβουλος, πολιτικός μηχανικός Νίκος Αναστασόπουλος, επισήμαναν στον κ. Κωστόγιαννη τα προβλήματα που προκλήθηκαν και τις αιτίες αυτών, ενώ ρώτησαν έντονα για την ύπαρξη ή μη υδραυλικής μελέτης. Επίσης, εάν και κατά πόσο αυτή έχει σχέση με την πραγματικότητα και συντάχθηκε στη βάση πραγματικών στοιχείων και δεδομένων.
Έκπληκτοι όλοι άκουσαν, από τον κ. Κωστόγιαννη, πως το έργο διαθέτει υδραυλική μελέτη, η οποία όμως είναι παλιά. Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από αγρότες, οι οποίοι έλεγαν πως αν η μελέτη είναι παλιά, δεν έχει σχέση με τη σημερινή πραγματικότητα και κατάσταση, ενώ αναρωτιούνταν πώς οι υπηρεσίες εγκρίνουν και υλοποιούν παλιές μελέτες από τη στιγμή που τα στοιχεία και τα δεδομένα αλλάζουν.
Για το συγκεκριμένο θέμα, είπαν ακόμη ότι με τη νομική τους σύμβουλο, Βάσω Μαρίνη, θα ζητήσει ο Αγροτικός Σύλλογος από την Περιφέρεια την υδραυλική μελέτη και θα τη στείλει στο ΕΜΠ για έλεγχο.
Η επίσκεψη του κ. Κωστόγιαννη ουσιαστικά τίποτα δεν προσέφερε, αφού τα προβλήματα είναι υπαρκτά, η καταστροφή ολοσχερής και οι αγρότες «δείχνουν» ως υπαίτιο το δρόμο Γαργαλιάνοι – Ρωμανού.
Πάντως, το θέμα θα έχει συνέχεια και στην Περιφέρεια και, βεβαίως, στη Δικαιοσύνη και κάθε αρμόδια Αρχή, επειδή όλοι φοβούνται πως σε κάθε βροχή θα επαναλαμβάνονται τα ίδια φαινόμενα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου