Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Ράβε ξήλωνε στο πάρκο πρώην Αντωνοπούλειο (βιντεο και φωτογραφιες)



Ράβε ξήλωνε στο πάρκο  πρώην Αντωνοπούλειο  και νυν Κωσταντίνου Σαμαρά (κατά δήλωση του δημαρχου ) πατερα του τέως πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά .




Το υπο παραχώρηση τμημα του Αντωνοπούλειου μουσείου που παραχωρήθει  από το ΥΠΠΟ στο δήμο Πύλου - Νέστορος για να γίνει πάρκο Κωσταντίνου Σαμαρά !!!!!

Και ενώ οι εργασίες είχαν παύσει, έχοντας  κατασκευάσει τις τσιμεντένιες υποδομές άρχισαν ξαφνικά σήμερα το γκρέμισμα στο γωνιακό τοίχος λογο του υπερβολικού υψους του μπετόν, να σημειώσουμε ότι στον συγκεκριμένο χώρο γυρω στο 1950 είχε μπει από τον μακαριστό μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο Δασκαλάκη θεμέλιος λιθος ανέγερσης ιερού ναου Αγιου Γεωργίου, τοπικοί παράγοντες  Όμως το απέτρεψαν λέγοντας ότι θα τους ενοχλούσαν  οι καμπάνες. Ο γιατρος ο οποίος ετυχε στο πρόβλημα υγείας του μητροπολίτη Χρυσόστομου Δασκαλάκη στην Κορώνη   για να τον κουράρει ηταν ο Κωσταντίνος Σαμαρας ,ο δε Άνθρωπος ο οποίος πρόβαλε βέτο για την δημιουργία εκκλησίας στο συγκεκριμένο χώρο ήταν συγγενής του γιατρού  και τέως βουλευτή της Ένωσης Κέντρου  Μεσσηνίας από την Πυλο  Νικολάου  Μπόμπολα  .
 Το Αντωνοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου
Ιδρύθηκε το 1956 στο δρόμο Φιλελλήνων  προς Μεθώνη και φιλοξενούσε αρχικά  τμήμα της συλλογής του Γάλλου φιλέλληνα Rene Puaux, καθώς και εκθέματα από τη μυκηναϊκή, αρχαϊκή, ελληνιστική και ρωμαϊκή εποχή.
Το Αντωνοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πύλου έκλεισε επίσημα για το κοινό στις 27 Ιανουαρίου 2014 προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο «Επανέκθεση Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου, Δ. Πύλου – Νέστορος Περιφέρειας Πελoποννήσου».
Το έργο αφορά στην επανέκθεση παλαιών ευρημάτων που φιλοξενούνται στο Αντωνοπούλειο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου αλλά και νεότερων που έχουν προκύψει από τις ανασκαφικές έρευνες των τελευταίων ετών στην περιοχή της Πυλίας. Η Επανέκθεση με τίτλο ‘Στα Ίχνη της Πύλου…..’ θα μετεγκατασταθεί στο κτήριο ‘Μαιζώνος’ στο Νιόκαστρο Πύλου με σκοπό τη δημιουργία ενός πολυεπίπεδου πολιτιστικού κόμβου.
Η «Επανέκθεση του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύλου, Δ. Πύλου – Νέστορος Περιφέρειας Πελoποννήσου» έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ)» με προϋπολογισμό 1.099.750,00€ και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2015 !!!! λεει το υπουργείο .
http://odysseus.culture.gr/h/1/gh155.jsp?obj_id=3496
Ο δωρητής του ακινήτου γιατρος από τον Πήδασο στην Αμερική ο  Αντωνόπουλος
ο αείμνηστος μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος Δασκαλάκης στα εγκαίνια του ΕΕΣ στο νοσοκομείο της Πυλου






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου