Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Κλειστό η ανοιχτο θελει το δρομο ο δημος Πυλου Νεστορος κυριε Καφανταρη ??

Κλειστό αυτοκινητόδρομο θέλει ο Δήμος Καλαμάτας , το Καλαμάτα – Ριζόμυλος                                                    
Τα τελικά σχέδια του δρόμου Καλαμάτας – Ριζομύλου
 Του Αντώνη Πετρογιάννη
 Ετοιμάσθηκαν τα τελικά σχέδια του δρόμου Καλαμάτας – Ριζομύλου. Εντός, δε, των προσεχών εβδομάδων αναμένονται εξελίξεις για την κατασκευή αυτού του σημαντικού για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της Καλαμάτας οδικού άξονα. Η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας εμμένει στην άποψη ότι ο δρόμος αυτός πρέπει να κατασκευασθεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος. Όπως είχε δηλώσει κατ’ επανάληψη το προηγούμενο διάστημα ο δήμαρχος Παν. Νίκας, «για τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας η υλοποίηση του δρόμου Ριζόμυλος - Καλαμάτα αποτελεί έργο πρώτης και απόλυτης προτεραιότητας, είναι έργο που έχει μελετητική ωριμότητα και μπορεί να γίνει». Μάλιστα, ο κ. Νίκας είχε εκφράσει την άποψη ότι θα είναι «απαράδεκτο να παρέλθει το ΕΣΠΑ χωρίς να έχει κατασκευαστεί στη Μεσσηνία ούτε ένα έργο στο οδικό δίκτυο του νομού μας. Δεν είναι δυνατόν αυτό το έργο να μην κατασκευαστεί στα χρονικά περιθώρια του εν λόγω χρηματοδοτικού πλαισίου». Ο δήμαρχος είχε σχολιάσει ότι από την υλοποίηση του οδικού άξονα Ριζόμυλος - Καλαμάτα «ενδεχομένως να θίγονται συμφέροντα και ιδιοκτησίες», όμως «αυτό που προέχει πρέπει να είναι το δημόσιο συμφέρον». Πάντως, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στο Δημαρχείο Καλαμάτας, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος είχε προσθέσει μία ακόμη παράμετρο, τονίζοντας ότι ο οδικός άξονας Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος - Μεθώνη κινδυνεύει να σταματήσει στο Ριζόμυλο και θα χρειαστούν πιέσεις και μεγάλες προσπάθειες, για να γίνει όλο το έργο με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.
 http://www.tharrosnews.gr


“Ξεπαγώνει” ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας Γράφτηκε από τον 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Φωτογραφία: παίζουν την κολοκυθιά

“Ξεπαγώνει” ο δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας
 
Στην επικαιρότητα έρχεται και πάλι ο νέος δρόμος Καλαμάτα - Ριζόμυλος, που φαινόταν να έχει ξεχαστεί τους τελευταίους μήνες. Εργο που είχε ακουστεί πως θα χρηματοδοτείτο από το ΕΣΠΑ, από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου Υποδομών, και για το οποίο φέρεται να έχει εκδηλώσει προσωπικό ενδιαφέρον ο Μεσσήνιος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Πάντως, είναι βέβαιο ότι την ετοιμασία και την υλοποίηση του έργου την έχει αναλάβει το υπουργείο. 
Από το Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκε ότι «ετοιμάσθηκαν τα τελικά σχέδια του δρόμου Καλαμάτας - Ριζομύλου. Εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένονται εξελίξεις, σχετικά με την κατασκευή αυτού του σημαντικού για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας και της Καλαμάτας οδικού άξονα».
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας εμμένει στην άποψη ότι ο δρόμος αυτός πρέπει να κατασκευασθεί ως κλειστός αυτοκινητόδρομος».
Να υπενθυμίσουμε ότι στη δημιουργία κλειστού αυτοκινητόδρομου είχαν αντιδράσει το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, κάτοικοι και φορείς της περιοχής. Στα νέα τροποποιημένα σχέδια που είχαν παρουσιαστεί από τον τότε γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μαν. Αγγελάκα, για να αρθούν οι αντιδράσεις, υπήρχε η πρόβλεψη για ανοιχτό δρόμο στα όρια του ΓΠΣ Μεσσήνης και κλειστό σε όλο το υπόλοιπο τμήμα του.
Μάλιστα, στην τότε παρουσίαση σε κοινή συνέντευξη Τόπου με τους δημάρχους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου - Νέστορος, τον περσινό Ιούλιο, ο κ. Αγγελάκας είχε εξαγγείλει τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ με 42 εκ. ευρώ και πως «θα γίνει αγώνας δρόμου για να προλάβουν τις προθεσμίες: Τη δημοπράτηση του έργου μέσα στο 2013, το φθινόπωρο και την ολοκλήρωσή του σε χρόνο ρεκόρ, έως το τέλος του 2015»!
Γ.Σ. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/ypodomes/item/41844-dromos-kalamata-rizomylos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου