Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Οδ. Βουδούρης: Βάζουμε φραγμό στο «Σύστημα Τατούλη»

Οδ. Βουδούρης: Βάζουμε φραγμό στο «Σύστημα Τατούλη» 17/07/2014
boudouris23«Σύμ­φω­να με το νό­μο του  Καλ­λι­κρά­τη, ο κ. Ν. Γι­αν­να­κό­που­λος πρέ­πει να κη­ρυ­χθεί έκ­πτω­τος, ε­φό­σον α­πα­γο­ρεύ­ε­ται ρη­τά να ε­κλε­γούν ή να εί­ναι υ­πο­ψή­φιοι ό­ποι­οι συν­δέ­ον­ται με την πε­ρι­φέ­ρεια με συμ­βά­σεις ά­νω των 5000 ευ­ρώ ε­τη­σί­ως. Η «Πε­λο­πόν­νη­σος Πρώ­τα» κα­ταγ­γέλ­λον­τας έμ­πρα­κτα τη δι­α­πλο­κή και το ι­δι­ό­τυ­πο κα­θε­στώς κα­κο­δι­α­χεί­ρι­σης και κα­τα­σπα­τά­λη­σης δη­μό­σι­ων πό­ρων σε η­μέ­τε­ρους του κ. Τα­τού­λη κα­τέ­θε­σε στο Δι­οι­κη­τι­κό Ε­φε­τεί­ο Τρί­πο­λης έν­στα­ση για την α­κύ­ρω­ση της ε­κλο­γής του πε­ρι­φε­ρεια­κού συμ­βού­λου, κ. Νί­κου Γι­αν­να­κό­που­λου.» Το­νί­ζει σε α­να­κοί­νω­σή του ο πε­ρι­φε­ρεια­κός συν­δυα­σμός «Πε­λο­πόν­νη­σος Πρώ­τα» του Ο­δυσ­σέ­α Βου­δού­ρη σχετικά με την κατάθεση ένστασης για την εκλογή του περιφερειακού συμβούλου κ. Ν. Γιαννακόπουλου.
Α­κο­λου­θεί η πλή­ρης α­να­κοί­νω­ση του συν­δυα­σμού:
«Η υ­πο­γρα­φή σύμ­βα­σης ύ­ψους 166.787 ευ­ρώ α­πό τον κ. Τα­τού­λη για τον συ­νερ­γά­τη του και υ­πο­ψή­φιο του συν­δυα­σμού, κ. Ν. Γι­αν­να­κό­που­λο, ε­πι­βε­βαι­ώ­νει τα ό­σα κα­τήγ­γει­λε η πα­ρά­τα­ξή μας πριν τις ε­κλο­γές. Η α­νά­θε­ση α­φο­ρά στην ε­κτέ­λε­ση δη­μό­σιου ο­δι­κού έρ­γου και υ­πε­γρά­φη μό­λις 20 η­μέ­ρες πριν τον πρώ­το γύ­ρο των πε­ρι­φε­ρεια­κών ε­κλο­γών.
Σύμ­φω­να με το νό­μο του  Καλ­λι­κρά­τη, ο κ. Ν. Γι­αν­να­κό­που­λος πρέ­πει να κη­ρυ­χθεί έκ­πτω­τος, ε­φό­σον α­πα­γο­ρεύ­ε­ται ρη­τά να ε­κλε­γούν ή να εί­ναι υ­πο­ψή­φιοι ό­ποι­οι συν­δέ­ον­ται με την πε­ρι­φέ­ρεια με συμ­βά­σεις ά­νω των 5000 ευ­ρώ ε­τη­σί­ως. Η «Πε­λο­πόν­νη­σος Πρώ­τα» κα­ταγ­γέλ­λον­τας έμ­πρα­κτα τη δι­α­πλο­κή και το ι­δι­ό­τυ­πο κα­θε­στώς κα­κο­δι­α­χεί­ρι­σης και κα­τα­σπα­τά­λη­σης δη­μό­σι­ων πό­ρων σε η­μέ­τε­ρους του κ. Τα­τού­λη κα­τέ­θε­σε στο Δι­οι­κη­τι­κό Ε­φε­τεί­ο Τρί­πο­λης έν­στα­ση για την α­κύ­ρω­ση της ε­κλο­γής του πε­ρι­φε­ρεια­κού συμ­βού­λου, κ. Νί­κου Γι­αν­να­κό­που­λου.
Α­ξί­ζει να ση­μει­ω­θεί ό­τι στην πε­ρί­πτω­ση του κ. Ν. Γι­αν­να­κό­που­λου, ο πάν­τα γα­λαν­τό­μος με τους συ­νερ­γά­τες του Πε­ρι­φε­ρειά­ρχης, έ­χει υ­πο­γρά­ψει το τε­λευ­ταί­ο 15μηνο για τον πε­ρι­φε­ρεια­κό του σύμ­βου­λο έρ­γα ύ­ψους 492.637 ευ­ρώ!»


Ενώ με την αργή της αναλογικότητάς στην εκπροσώπηση  των Αναπτυξιακών

Κριτική από Πατσαρίνο για την συγκρότηση των Αναπτυξιακών

     

Στο ζήτημα της συγκρότησης των αναπτυξιακών εταιρειών της Περιφέρειας αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Νίκος Πατσαρίνος. Ο περιφερειακός σύμβουλος στέκεται στα όσα σημειώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ. και ζητά να έχουν εκπροσώπηση και οι μειοψηφίες. Αναλυτικά σημειώνει:
Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου βιαστικά και εκτός ημερησίας διάταξης πέρασε η ανασύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Εταιρείας Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Πρόκειται για τον ορισμό 7μελούς Συμβουλίου, όπου χωρίς να γίνει συζήτηση, αποκλείστηκε απ” αυτό η εκπροσώπηση των μειοψηφιών του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Επειδή:
– Σε 1,5 μήνα πρόκειται ν” αναλάβει η νέα Διοίκηση και το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο της περιοχής μας που πρέπει να τους απασχολήσει η στελέχωση και λειτουργία όλων των οργάνων της Περιφέρειας.
– Πρόκειται για τη Διοίκηση της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Μεσσηνίας για τα επόμενα 3 χρόνια.
– Μέχρι σήμερα, αυτό το όργανο στο Νομό Μεσσηνίας όσο και τ” αντίστοιχα σ” όλη την Περιφέρεια διαχειρίστηκαν αρκετά και σημαντικά ζητήματα με αδιαφανείς, συνοπτικές και συγκεντρωτικές διαδικασίες (απευθείας αναθέσεις κ.ά.) που προκάλεσαν αρκετές τριβές και αντιπαραθέσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
– Η εμπειρία συμμετοχής των μειοψηφιών κατά το παρελθόν σ” αυτά τα όργανα μόνο θετικά στοιχεία έχουν να επιδείξουν.
Πιστεύουμε και ζητάμε:
1) Να αναβληθεί η λήψη κάθε σχετικής απόφασης για τη συγκρότηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Αναπτυξιακών Εταιρειών της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέχρι ν” αναλάβει το νέο Περιφερειακό συμβούλιο και η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας.
2) Να είναι από τα πρώτα θέματα που πρέπει να απασχολήσουν το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο η συγκρότηση και η λειτουργία όλων των οργάνων της Περιφέρειας.
17/7/2014
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου